Je Athlon64 naozaj naj pre hry ??
Je Athlon64 naozaj naj pre hry ??
Tuto otazku si urcite niekdo z nas kladol ,keD kupoval Athlon64 ... (Opteron14x/150)
Tak teda ako to je , je to pravda ? OdpoveD by mala zniet ciastocne .
Pentium M aj Celeron M su velmi silnou konkurenciou .
Prave ich nedostupnost , cena a obmedzeny vyber zakladnych dosiek spojeny s ich pouzitim v desktop pc-ckach je ich kamen urazu , preco kupit A64 a nie CM ,alebo PM.Samozrejme aj sympatie ci antipatie k tej ci onej znacke rozhoduju .
co som tymto chcel povedat ?
- len tolko , ze treba brat pri rozhodovani aj ine procesory do uvahy.
Nielen Athlon 64
Porovnanie PM,A64,CM pri 2.4Ghz :
http://www.3dcenter.org/artikel/2006/04-24_a.php
Tak teda ako to je , je to pravda ? OdpoveD by mala zniet ciastocne .
Pentium M aj Celeron M su velmi silnou konkurenciou .
Prave ich nedostupnost , cena a obmedzeny vyber zakladnych dosiek spojeny s ich pouzitim v desktop pc-ckach je ich kamen urazu , preco kupit A64 a nie CM ,alebo PM.Samozrejme aj sympatie ci antipatie k tej ci onej znacke rozhoduju .
co som tymto chcel povedat ?
- len tolko , ze treba brat pri rozhodovani aj ine procesory do uvahy.
Nielen Athlon 64
Porovnanie PM,A64,CM pri 2.4Ghz :
http://www.3dcenter.org/artikel/2006/04-24_a.php
s pozdravom, crux.
/ tak to ti neviem uskutocnit , ale aj Celerony M a Pentia M idu pekne taktovat , aj 2.8Ghz so vzduchom nie je vynimka ...
- pritom maju ten maly standartny chladic (hlinikovy) co sa dodava k adapteru 479-->478
tak ale za uvahu a hodenie do placu to stoji
(a podobna tema tu este neexistuje ... )
s pozdravom, crux.
JJ presne jak vravi kosti ten celeronM a pentiuM su podla mna skoro uz na max OC, pricom, ked si kupim nejakeho opterona CAB2E tak sa s nim kludne dostanem na FX57 skoro pri defaultnom napati.
inac podla mna je toto hlasovanie vopred vyhrate v prospech A64, hlavne koli malej rozsirenosti pentiaM v desktopoch.
inac podla mna je toto hlasovanie vopred vyhrate v prospech A64, hlavne koli malej rozsirenosti pentiaM v desktopoch.
Pentium M, pre menej prachatych Celer M
jj a teraz,,,
nizka spotreba a malo pecu kam sa hrabe AMD )
nepotrebujem Vitesty 500MHz aby som mohol ist synchro
a hlavne celeron m s redukciou a asusou sa da zohnat komplet pod 5000, zatial co u AMD stoji tolko len CPU, nevravim tie uzasne DFI co su drahsie ako CPU
a okrem sexy zeleneho loga a pamatoveho radica co mi nevezme do dualu kingston + a-data + pqi + ocz misung, nevidim dovod kupovat si AMD64 :blind:
jj a teraz,,,
nizka spotreba a malo pecu kam sa hrabe AMD )
nepotrebujem Vitesty 500MHz aby som mohol ist synchro
a hlavne celeron m s redukciou a asusou sa da zohnat komplet pod 5000, zatial co u AMD stoji tolko len CPU, nevravim tie uzasne DFI co su drahsie ako CPU
a okrem sexy zeleneho loga a pamatoveho radica co mi nevezme do dualu kingston + a-data + pqi + ocz misung, nevidim dovod kupovat si AMD64 :blind:
Me like Pentium
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Ten test je podla mna uplne neregulerny.. Uz sa dlho vie, ze A64 ma rating, kdezto este Pm a CM nie,, Tak preco idu vsetky na 2.4Ghz? kdezto dajme si to tak, ze PM je na defaulte mozno tak ako A64 na defaulte.. tym ze A64 nepretaktuju a tym ze PM taktnu, logicky mu pomozu.. Cize ten test. no nic, hovori o svojej regulernosti..
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Ja si tiez myslim ze to nie je regulerny test.
S tym Opteronom by to bolo fakt zaujimave myslim ze aj ten Pm by isiel do muky
S tym Opteronom by to bolo fakt zaujimave myslim ze aj ten Pm by isiel do muky
Desktop:MB: MSI K7n2 Delta, CPU: Athlon XP 2600+@3400+ + AC Copper Silent, Ram: PQI 2x512mb 400mhz, Gk: Inno3d GeForce 6600GT 500/1000@540/1120 + Zalman VF700AlCu, Zdroj: Delux 420W, DVD-RW: LG 4166B, HDD: Maxtor 80GB 7200ot., 19" LCD LG L194WT-SF
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M
.... co myslis aky vykon ma Dothan na 2,8GHz?Petoooo napísal:nechapem ako mozte porovnavat Optika@FX-57 s Pentiom M?
Jasne vyhra Optik ved v dnesnej dobe nema v singlecore a dualcore AMD kokurenta /okrem mobilnych cpu ale tie idu tazko zohnat/ nechapem ocom je tu rec... :roll:
2 magoo.. nepisal som len o celere
Me like Pentium
- Petoooo
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
lololol tak urcite ne ako FX-57Scorp napísal:.... co myslis aky vykon ma Dothan na 2,8GHz?Petoooo napísal:nechapem ako mozte porovnavat Optika@FX-57 s Pentiom M?
Jasne vyhra Optik ved v dnesnej dobe nema v singlecore a dualcore AMD kokurenta /okrem mobilnych cpu ale tie idu tazko zohnat/ nechapem ocom je tu rec... :roll:
2 magoo.. nepisal som len o celere
Cedar Mill in progress, for short period of time