Vyreklamovaný tovar nieje možné dodať
- XZKX
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 09. Aug, 2009, 19:42
Vyreklamovaný tovar nieje možné dodať
Zdravím, rieším následujúci "problém". Úspešne mi vyreklamovali disk ale ževraj ten disk nemohli dodať (no jasné, keď teraz stojí 3x toľko ako keď som ho kupoval) tak mám možnosť v obchode, kde som zmienený disk kupoval, nakúpiť za cenu toho disk. tj. kúpim si tam dačo a oni mi len cenu toho zakúpeného tovaru zrátajú z ceny toho disku.
A teraz moja otázka: nemám právo dostať späť tie prachy (cena vyreklamovaného disku) normálnym spôsobom, len takto to míňať ?
A teraz moja otázka: nemám právo dostať späť tie prachy (cena vyreklamovaného disku) normálnym spôsobom, len takto to míňať ?
Pioneer. Audio Technica. Sony. Intel. Microsoft.
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
Re: Vyreklamovaný tovar nieje možné dodať
pokial sa nemylim mas moznost ale ceny disku ked si ho kupil nie ceny aku ma hodnotu teraz
Spoiler: ukázať
- XZKX
- Čierna listina bazáru
No jasné, mne len ide o to, že tie prachy by som vedel aj lepšie využiť ako ich utratiť v tom ich krámu.
- citronik44
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Máj, 2008, 14:00
ak ti nevedia dat identicky kus tovaru tak mozes pozadovat peniaze.
MB: | CPU: | Cooler: Noctua NH-D15| RAM: G.Skill Trident Z 2x8 GB | VGA: Gigabate 1660TI OC 6GB| PSU: Cougar A450/R | SSD: Samsung 970 Evo Plus | HDD: WD Green 2TB | Skrinka: Lancool K58
- 643
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00
ak sa nemylim ty, ako zakaznik sa mozes rozhodnut, ze co bude dalej tj. moznost A vratenie penazi, B adakvatnu nahradu, alebo C pockat na opravu ( co ale asi mozne nieje ), takze bude A, alebo B , na moznosti B, by si mohol relativne v slusne zarobit, teda ak by si predaval ako novy so zarukou , ale este tu je moznost, ze sa mylim a moznost B ti moze akurat tak navrhnut predajca
Ak nevedia dodať identický disk/opravený disk, tak si môžeš vybrať niečo v tej hodnote, alebo môžeš dostať dobropis.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Dobropis v zmysle kreditu v danom obchode moze spravit iba velkoobchod, podla disributorskej zmluvy ktoru si s nimi podpisal. Ak sa bavime o maloobchode, tak tam to samozrejme moze nastat, ale ak poziadas o peniaze tak su povinny ti ich dat.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Neviem o tom, zeby zakon riesil, ze si predavajuci ma vybrat nieco v podobnej cene, skor by to bolo keby to chcel on sam.
Podla zakona:
"B. NEODSTRÁNITEĽNÉ VADY - ktoré bránia riadnemu užívaniu
Pri výskyte neodstrániteľnej vady, ktorá bráni užívaniu veci na daný účel, má spotrebiteľ právo buď na výmenu veci alebo na odstúpenie od zmluvy (vrátenie peňazí). Záleží len na kupujúcom, či si uplatní právo na výmenu alebo vrátenie peňazí. Ak si však zvolí jedno z týchto práv, nemôže už túto voľbu sám jednostranne meniť."
sa obchod sam dostal do blbej situacie, ked mu nechce vratit peniaze /kedze novy disk je 3x drahsi/, ale ponuka mu iny tovar. Nieze by sa ho zbavili a dali mu peniaze, ale ponukaju nieco, co v zakone nema opodstatnenie.
Moznosti su podla mna len dve: Bud mu daju taky isty disk, alebo vratia peniaze. Ak chcu aby si nieco u nich kupil v takej hodnote, malo by to byt zalozene na dohode - on chce, a nie ze oni mu to ponukaju ako jedinu moznost.
Aj ked je to bezne a robi to vela obchodov, ale neviem kde je to v zakone.
Podla zakona:
"B. NEODSTRÁNITEĽNÉ VADY - ktoré bránia riadnemu užívaniu
Pri výskyte neodstrániteľnej vady, ktorá bráni užívaniu veci na daný účel, má spotrebiteľ právo buď na výmenu veci alebo na odstúpenie od zmluvy (vrátenie peňazí). Záleží len na kupujúcom, či si uplatní právo na výmenu alebo vrátenie peňazí. Ak si však zvolí jedno z týchto práv, nemôže už túto voľbu sám jednostranne meniť."
sa obchod sam dostal do blbej situacie, ked mu nechce vratit peniaze /kedze novy disk je 3x drahsi/, ale ponuka mu iny tovar. Nieze by sa ho zbavili a dali mu peniaze, ale ponukaju nieco, co v zakone nema opodstatnenie.
Moznosti su podla mna len dve: Bud mu daju taky isty disk, alebo vratia peniaze. Ak chcu aby si nieco u nich kupil v takej hodnote, malo by to byt zalozene na dohode - on chce, a nie ze oni mu to ponukaju ako jedinu moznost.
Aj ked je to bezne a robi to vela obchodov, ale neviem kde je to v zakone.
- XZKX
- Čierna listina bazáru
Vyriešené, zajtra si idem pre prachy (pokiaľ teda nájdem bloček). Vďaka
- rudo959
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Ešte taká otázka k téme, že ak sa už daný tovar ktorý je poslaný na reklamáciu nevyrába má človek možnosť požadovať vrátenie peňazí?
niekedy ponuknu alternativu v rovnakej cene(sucasnej)
mne odisla HD4850, ktora sa uz nerobila, tak mi poslali HD4870..
mne odisla HD4850, ktora sa uz nerobila, tak mi poslali HD4870..
- rudo959
- Používateľ
Chápem, ale máš právo trvať na vrátení peňazí aj keby ti ponúkali napr. parametrovo lepší tovar?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ano. Volba je na kupujucom, ak sa bavime o maloobchodnom predaji.
jasne, mozes i tak
ale ak viackrat reklamujes, tak pravo na vratenie penazi je tusim az po 3 reklamaciach. Mozno sa to uz ale zmenilo..
ale ak viackrat reklamujes, tak pravo na vratenie penazi je tusim az po 3 reklamaciach. Mozno sa to uz ale zmenilo..
- rudo959
- Používateľ
Tak teraz nechápem lebo jeden píšete tak a druhý inak. Teda na prvý krát keď niečo reklamujem tak nemám právo požadovať vrátenie peňazí ak mi nevedia zabezpečiť úplne identický tovar prípadne ten môj opraviť?