sluchadla + dac + amp
sluchadla + dac + amp
Tychto tem je tu v poslednej dobe nejak viac, ale aj ja mam dilemu . Zistil som ze stale menej pocuvam hudbu hlavne kvoli tomu ze na aktualnej zostave to proste nie je zazitok - integrovana zvukovka, priemerne sluchadla atd...
Takze chcem v dohladnom case investovat do audia
Budget som si nastavil priblizne na 300e...
Moje aktualne rozmyslanie je ze chcem radsej investovat do kvalitneho DAC a sluchadloveho zosiku a sluchadla mozu byt aj z lacnejsich - tie teoreticky neskor aj vymenim - ale dobry zdroj je zaklad a imho aj vydrzi nejaky ten rok . Momentalne mi padol do oka http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... FB12EN.htm (novy NFB-12.1) - malo by to vyjst 230-250€ so vsetkym, na poste mozno este usetrim ked zoberieme spolu s kolegom. A k tomu nejake lacnejsie sluchadla - tu by som potreboval radu co by dobre hralo z takehoto zdroja a nestalo majland.
Druha alternativa je lacna zvukovka ako napr. Xonar U1 a sluchadla za 200e .
Alebo nejaka stredna cesta ako uDAC napr..
Skuste poradit (hlavne nasi audiofilí) ze ktoru z tychto variant by ste riesili na mojom mieste.. a ked aj tak napady na konkretne sluchadla/prevodniky. co sa zapojenia tyka tak doska je http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... ifications - takze predpokladam ze optika alebo coax by sa dali pouzit.
Takze chcem v dohladnom case investovat do audia
Budget som si nastavil priblizne na 300e...
Moje aktualne rozmyslanie je ze chcem radsej investovat do kvalitneho DAC a sluchadloveho zosiku a sluchadla mozu byt aj z lacnejsich - tie teoreticky neskor aj vymenim - ale dobry zdroj je zaklad a imho aj vydrzi nejaky ten rok . Momentalne mi padol do oka http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... FB12EN.htm (novy NFB-12.1) - malo by to vyjst 230-250€ so vsetkym, na poste mozno este usetrim ked zoberieme spolu s kolegom. A k tomu nejake lacnejsie sluchadla - tu by som potreboval radu co by dobre hralo z takehoto zdroja a nestalo majland.
Druha alternativa je lacna zvukovka ako napr. Xonar U1 a sluchadla za 200e .
Alebo nejaka stredna cesta ako uDAC napr..
Skuste poradit (hlavne nasi audiofilí) ze ktoru z tychto variant by ste riesili na mojom mieste.. a ked aj tak napady na konkretne sluchadla/prevodniky. co sa zapojenia tyka tak doska je http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... ifications - takze predpokladam ze optika alebo coax by sa dali pouzit.
Re: sluchadla + dac + amp
Audio GD NBF 12.1 + ( Shure 440 + nausniky z Shure 840 )
Pc: Ryzen 5 7600 + Noctua U12A, Gigabyte B650M GAMING X AX, Kingston FURY 32 GB KIT DDR5 6 000 MHz CL32 Renegade, Nvidia RTX 4080 Super FE, SSD Samsung 960 EVO 1TB, Inter-Tech IM-1 Pocket + Asus LOKI 1000W + Gigabyte M28U, Win 11, CZC Trickstster, Keychron Q1Pro, FiiO E07K Andes + BOSE QC35 / Shure SRH 840 / Philips Fidelio X2HR / Sennheiser IE 80 + Qnap 251 - 8G
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
no neviem ci usetrite ked zoberete spolu, postovne bude stat asi 2x tolko, vid cena postovneho 2x tazsieho nfb-5
vpohode vem aj nfb-12, digitalny filter je jednoznacne naj prvy
digitalny coax. kabel daky slusnejsi, napr ja mam tento belkin http://ecx.images-amazon.com/images/I/3 ... AA300_.jpg
ak ale nezozenies nic do 8e, tak rovno vem ten kvalitny od audio-gd, mozno tam daky rozdiel bude
zvaz, ci do toho rovno neprastit, a mat vystarano http://sk.sluchatka.net/163-shure-srh940/
mozno by pre teba bola konecna aj http://muziker.sk/monitory-sluchadla/sl ... -mkii.html
alebo potom zobrat http://muziker.sk/monitory-sluchadla/sl ... black.html
vpohode vem aj nfb-12, digitalny filter je jednoznacne naj prvy
digitalny coax. kabel daky slusnejsi, napr ja mam tento belkin http://ecx.images-amazon.com/images/I/3 ... AA300_.jpg
ak ale nezozenies nic do 8e, tak rovno vem ten kvalitny od audio-gd, mozno tam daky rozdiel bude
zvaz, ci do toho rovno neprastit, a mat vystarano http://sk.sluchatka.net/163-shure-srh940/
mozno by pre teba bola konecna aj http://muziker.sk/monitory-sluchadla/sl ... -mkii.html
alebo potom zobrat http://muziker.sk/monitory-sluchadla/sl ... black.html
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
NFB12 ok, zapojit na dosku coaxialom
co sa sluchadiel tyka...ja by som poradil AKG 240 alebo 242. Ak sa teda oplatia oproti tym 100eckovym fostexom. Shure 940 na mna moc dobry dojem neurobili.
co sa sluchadiel tyka...ja by som poradil AKG 240 alebo 242. Ak sa teda oplatia oproti tym 100eckovym fostexom. Shure 940 na mna moc dobry dojem neurobili.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
neviem ani ja, pisali sme mail tak uvidime co odpisu...andrejsvk napísal:no neviem ci usetrite ked zoberete spolu, postovne bude stat asi 2x tolko, vid cena postovneho 2x tazsieho nfb-5
teda zdroj asi mame vybraty, teraz sluchadla
co sa tyka prejavu tak je pre mna dolezity priestor - preto si myslim ze pre mna bude lepsia volba nie uzavrete ale polootvorene sluchadla... preto sa mi dost pacia aj tie fostexy http://muziker.sk/monitory-sluchadla/sl ... black.html - aj cena je super. len neviem ci su dost velke (asi nie su komplet circumaural, ze?). neviem z tych ostatnych ktore ste tu davali ci su niektore polootvorene ... to ze budem trochu "rusit" okolie vobec nevadi. T40RP MKII asi budu na tom kus zvukovo lepsie ale zase su uzavrete...
co sa kablu tyka tak som nasiel fajn vypredaj http://www.proaudio.sk/kable/pc-a-video ... no---9147/ - myslim ze by mal byt dostatocne kvalitny, ne?
inak rozdiel medzi nfb-12 a nfb-12.1 je len v ovladani tych filtrov vpredu cez tlacidla hej? nfb-12.1 mi pride ze to ma lepsie vyriesene tak vezmem asi ten.
Ano, rozdiel je iba v prepinani filtrov navrchu. Vnutri uz ostalo len prepinanie vystupu DAC - fix/ovladany.valistar napísal: inak rozdiel medzi nfb-12 a nfb-12.1 je len v ovladani tych filtrov vpredu cez tlacidla hej? nfb-12.1 mi pride ze to ma lepsie vyriesene tak vezmem asi ten.
vidis... to ovladanie dac vystupu som velmi nepochopil co robi.. vies mi to vysvetlit? ovplyvnuje to aj sluchadlovy vystup alebo to treba riesit len vtedy ked sluchadlovy zosik obchadzam a vyuzivam iba priamy vystup DACu?
skus aj ty dat nejaky tip na sluchadla co ja viem do 100e k tomu
skus aj ty dat nejaky tip na sluchadla co ja viem do 100e k tomu
Dac ma vzadu separatne vystup a ak ho pouzivas, normalne sa da regulovat hlavnym potenciometrom v urcitej miere. Ak to vnutri prepnes, vlastne vyradis potenciometer pre tento vystup a bude to mat fixny output.
Sluchadla neviem, ja mam K701 od Dextera. Ale Broslowski na toto combo bude robit recenziu, tak sa treba potom popytat jeho, toto je moj prvy kontakt s kvalitnym zvukom, tak moc neodporucim
Sluchadla neviem, ja mam K701 od Dextera. Ale Broslowski na toto combo bude robit recenziu, tak sa treba potom popytat jeho, toto je moj prvy kontakt s kvalitnym zvukom, tak moc neodporucim
tak pojdem dnes do muzikeru kuknut tie fostexy, ked budu dobre sediet na hlave tak mozno aj kupim - budem verit ze z kvalitneho zdroja zahraju krasne . inac http://muziker.sk/monitory-sluchadla/sl ... x_t-7.html su na tom zvukovo rovnako len iny vzhlad?
nejake pripomienky k tomu koaxialu?
nejake pripomienky k tomu koaxialu?
- Andre
- TV & Audio expert
T-7 budu mat asi rovnaky menic, ale upravenu frekvencnu charakteristiku
za tu cenu by som uz zobral Fostex T40RP MKII
ten kabel bude urcite ok
za tu cenu by som uz zobral Fostex T40RP MKII
ten kabel bude urcite ok
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
tie su skoro o polovicu drahsie
a uzavrete asi nechcem...
nieco polootvorene okolo 100vky max?
a uzavrete asi nechcem...
nieco polootvorene okolo 100vky max?
- Andre
- TV & Audio expert
ale ved aj TH-7B a T-7 su uzavrete
do 100e ma nic ine nenapada
Inak ked prehodis jumper v nfb na fixed, tak zadny vystup nepojde cez preamp. Mna pobavil uzivatel filuS, ktory pouzival preamp v nfb spolu s externym sluchatkovym zosikom. Externy mu potom akurat k.rvil zvuk .
Sluchatkovy zosik a preamp je v nfb to iste. Preamp musi mat dostatok stavy a odpor na vystupe rovnaky alebo mensi ako sluchatka, aby mohol byt pouzity aj ako sluchatkovy zosik.
do 100e ma nic ine nenapada
Inak ked prehodis jumper v nfb na fixed, tak zadny vystup nepojde cez preamp. Mna pobavil uzivatel filuS, ktory pouzival preamp v nfb spolu s externym sluchatkovym zosikom. Externy mu potom akurat k.rvil zvuk .
Sluchatkovy zosik a preamp je v nfb to iste. Preamp musi mat dostatok stavy a odpor na vystupe rovnaky alebo mensi ako sluchatka, aby mohol byt pouzity aj ako sluchatkovy zosik.
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Nauc sa citat a potom mozno nebudes trepat take p*coviny... To, ze som pri burn-ine nechal bezat nfb vo variable mode neznamena absolutne ale vobec nic, co ty uz len mozes vediet ako to pouzivam normalne. Za druhe, integrovany amp v nfb-12 mi nevyhovuje, zvukovo oproti tomu tube hybridu posobi prazdnejsie, basom chyba "punch", vokaly su takisto o malinko plnsie s tym tube ampom. Zial, jedna vec je zla aj na nfb aj na tom ampe, ani jeden nie je prave vhodny pre moje AT-cka, prilis vela sumu na moj vkus. Ale aj tak mam v plane upgrade v priebehu najblizsich rokov, takze to nejak velmi teraz neriesim.
EDIT: tak som zo zvedavosti znova skusil amp v nfb-12, beriem spat to s tym sumenim, az take hrozne to nie je (alebo mi notas huci dostatocne na to, aby to maskoval ). Kazdopadne, to s tym zvukom oproti tomu tube hybridu stale plati.
EDIT: tak som zo zvedavosti znova skusil amp v nfb-12, beriem spat to s tym sumenim, az take hrozne to nie je (alebo mi notas huci dostatocne na to, aby to maskoval ). Kazdopadne, to s tym zvukom oproti tomu tube hybridu stale plati.
Desktop
- Andre
- TV & Audio expert
Pisal som, ze si pouzival, nie ze pouzivas. A neber to tak vazne
Jasne nfb sumi od +-10h na potaku, tvoje ath su dost zrave, ked ides za tuto hodnotu. Ale kolko zosikov nesumi? 20% z tych dobrych? Samozrejme zalezi od sluchadiel.
Co sa tyka zvuku, samozrejme chapem, preferujes radsej zafarbeny ale s objemom, ja zas realnejsi a objem uz aky sa podarilo nahrat.
Jasne nfb sumi od +-10h na potaku, tvoje ath su dost zrave, ked ides za tuto hodnotu. Ale kolko zosikov nesumi? 20% z tych dobrych? Samozrejme zalezi od sluchadiel.
Co sa tyka zvuku, samozrejme chapem, preferujes radsej zafarbeny ale s objemom, ja zas realnejsi a objem uz aky sa podarilo nahrat.
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
jasne, no hard feelings
Tak ono s tym zafarbenim je to tak, ze nech by som zobral akykolvek zosik, tak uz len samotne sluchadla su brutalne zafarbene. Samozrejme, je to relativny pojem a slovo brutalne znie asi trosku nadnesene, ale rozhodne zneju ovela romantickejsie ako HD800 alebo T1. Na druhej strane, to je to, co sa mi na nich paci a v podstate na tom stavia aj Audio-Technica ako taka. V modernejsich a tvrdsich zanroch v tom nevidim problem, ATckovska signatura je akoby z ineho sveta pri vocal-heavy hudbe, taky Nightwish alebo Trans Siberian Orchestra zneju uplne bozsky, a to aj na tychto shitnejsich zosikoch. Zial na jazz a klasiku by to chcelo nieco z ineho sudka, ale na to si par rockov pockam. Medzi najblizsie plany patri Anedio D2 Dac, Zana Deux SE (alebo Svetlana 2, uvidim este kolko nakoniec investujem) a Logitech SBT, takze na dalsie sluchadla mi tak skoro peniaze nezvysia
Co sa tyka toho sumu, tak pri tych lacnejsich zosikoch to vyrobcovia vacsinou navrhnu tak, ze je na vystupe az prilis vela energie, hlavne na to, aby nebol problem uzivit mainstreamove high-endy ako HD600/HD800, T1 alebo LCD-2. No pre nizko-impedancne ultra-sensitivne AT-cka je to nocna mora (LCD-2 su tiez nizko impedancne, no ani zdaleka nie su tak sensitivne ako W3000ANV alebo W1000X).
Btw, je dost vela zosikov, o ktorych viem (zo spolahlivych zdrojov), ze su uplne tiche, napriklad uz spominane Zana Deux SE, Svetlana 2 alebo Yamamoto HA-02, WooAudio WA2, Audio-Technica AT-HA2002/AT-HA5000/AT-HA5000ANV. Z tych lacnejsich vraj aj Schiit Lyr/Valhalla su s ATckami bez sumu, ale to mi AT nadsenci z head-fi este nepotvrdili.
Tak ono s tym zafarbenim je to tak, ze nech by som zobral akykolvek zosik, tak uz len samotne sluchadla su brutalne zafarbene. Samozrejme, je to relativny pojem a slovo brutalne znie asi trosku nadnesene, ale rozhodne zneju ovela romantickejsie ako HD800 alebo T1. Na druhej strane, to je to, co sa mi na nich paci a v podstate na tom stavia aj Audio-Technica ako taka. V modernejsich a tvrdsich zanroch v tom nevidim problem, ATckovska signatura je akoby z ineho sveta pri vocal-heavy hudbe, taky Nightwish alebo Trans Siberian Orchestra zneju uplne bozsky, a to aj na tychto shitnejsich zosikoch. Zial na jazz a klasiku by to chcelo nieco z ineho sudka, ale na to si par rockov pockam. Medzi najblizsie plany patri Anedio D2 Dac, Zana Deux SE (alebo Svetlana 2, uvidim este kolko nakoniec investujem) a Logitech SBT, takze na dalsie sluchadla mi tak skoro peniaze nezvysia
Co sa tyka toho sumu, tak pri tych lacnejsich zosikoch to vyrobcovia vacsinou navrhnu tak, ze je na vystupe az prilis vela energie, hlavne na to, aby nebol problem uzivit mainstreamove high-endy ako HD600/HD800, T1 alebo LCD-2. No pre nizko-impedancne ultra-sensitivne AT-cka je to nocna mora (LCD-2 su tiez nizko impedancne, no ani zdaleka nie su tak sensitivne ako W3000ANV alebo W1000X).
Btw, je dost vela zosikov, o ktorych viem (zo spolahlivych zdrojov), ze su uplne tiche, napriklad uz spominane Zana Deux SE, Svetlana 2 alebo Yamamoto HA-02, WooAudio WA2, Audio-Technica AT-HA2002/AT-HA5000/AT-HA5000ANV. Z tych lacnejsich vraj aj Schiit Lyr/Valhalla su s ATckami bez sumu, ale to mi AT nadsenci z head-fi este nepotvrdili.
Desktop