jasne, no hard feelings

Tak ono s tym zafarbenim je to tak, ze nech by som zobral akykolvek zosik, tak uz len samotne sluchadla su brutalne zafarbene. Samozrejme, je to relativny pojem a slovo brutalne znie asi trosku nadnesene, ale rozhodne zneju ovela romantickejsie ako HD800 alebo T1. Na druhej strane, to je to, co sa mi na nich paci a v podstate na tom stavia aj Audio-Technica ako taka. V modernejsich a tvrdsich zanroch v tom nevidim problem, ATckovska signatura je akoby z ineho sveta pri vocal-heavy hudbe, taky Nightwish alebo Trans Siberian Orchestra zneju uplne bozsky, a to aj na tychto shitnejsich zosikoch. Zial na jazz a klasiku by to chcelo nieco z ineho sudka, ale na to si par rockov pockam. Medzi najblizsie plany patri Anedio D2 Dac, Zana Deux SE (alebo Svetlana 2, uvidim este kolko nakoniec investujem) a Logitech SBT, takze na dalsie sluchadla mi tak skoro peniaze nezvysia

Co sa tyka toho sumu, tak pri tych lacnejsich zosikoch to vyrobcovia vacsinou navrhnu tak, ze je na vystupe az prilis vela energie, hlavne na to, aby nebol problem uzivit mainstreamove high-endy ako HD600/HD800, T1 alebo LCD-2. No pre nizko-impedancne ultra-sensitivne AT-cka je to nocna mora (LCD-2 su tiez nizko impedancne, no ani zdaleka nie su tak sensitivne ako W3000ANV alebo W1000X).
Btw, je dost vela zosikov, o ktorych viem (zo spolahlivych zdrojov), ze su uplne tiche, napriklad uz spominane Zana Deux SE, Svetlana 2 alebo Yamamoto HA-02, WooAudio WA2, Audio-Technica AT-HA2002/AT-HA5000/AT-HA5000ANV. Z tych lacnejsich vraj aj Schiit Lyr/Valhalla su s ATckami bez sumu, ale to mi AT nadsenci z head-fi este nepotvrdili.