Ako urobiť aby ventilátor bežal častejšie
Ako urobiť aby ventilátor bežal častejšie
Ahojte, vopred sa ospravedlňujem ak som to dal do zlej sekcie ale mám problém, potrebujem aby sa v notebooku mojej sestry častejšie zapínal ventilátor chladenie, ptretože sa neskutočne hreje a on sa zapne iba pri velmi horúcom chladiči alebo keď ide vypnúť book. A to samozrejme nestačí na ochladenie grafickej karty, a tá sa samozrejme tým teplom odlepí od základnej dosky a notebook sa viac nezapne. Už ma nebaví jej ho každý týžden opravovať. Chcel by som to asi najradšej riešiť nejakým softvérom. Ďakujem velmi pekne za každú pomoc.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Re: Ako urobiť aby ventilátor bežal častejšie
Vseobecbne (kedze nevieme typ ntb) je obvykle priamo v BIOSe moznost nastavit FAN always on, skus to tam pozriet.
Odporucam ntb v ramci moznosti otvorit a ventilator/chladic ocistit od prachu, castokrat je to primarny problem s prehrievanim.
Odporucam ntb v ramci moznosti otvorit a ventilator/chladic ocistit od prachu, castokrat je to primarny problem s prehrievanim.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Re: Ako urobiť aby ventilátor bežal častejšie
Skus pozriet aj bios, mali by tam byt aj moznosti na FANy a nastavenie ich otacok.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator