Hry na ucenie anglictiny
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Hry na ucenie anglictiny
Zdravim, manzelka by sa rada nieco naucila po Aj a rada hra take jednoduche hry, poznate niekto nieco podobne? Vdaka
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Hry na ucenie anglictiny
hry na ucenie anglictiny neexistuju, ak nechce hrat farebne kravinky pre 5r deticky.
pre dospelych su na to normalne kurzy. ak to nechces riesit, staci vela divat filmy s titulkami alebo hrat hry s titulkami a za cas toho pochytas hodne.
pre dospelych su na to normalne kurzy. ak to nechces riesit, staci vela divat filmy s titulkami alebo hrat hry s titulkami a za cas toho pochytas hodne.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
filmy s titulkami
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Ak vie uz zaklad anglictiny, dobre je pozerat anglicke serialy alebo filmy .. zo serialov trebarz Priatelov. Alebo aj BBC news kde hovoria dost zrozumitelne no na novacikov v ang. trochu rychlo.
Hry na ucenie ang. su prevazne pre deti. Alebo skus sa opytat uja google.
Hry na ucenie ang. su prevazne pre deti. Alebo skus sa opytat uja google.
Spoiler: ukázať
rozhodne nie filmy ani hry...tie su uz dobre akurat na zdokonalovanie sa v anglictine...samozrejme aj zaciatocnik nieco pochyti, ale nie je to vobec efektivne
Osobne odporucam citanie a pocuvanie zjednodusenych kniziek/audio kniziek, takych ako vydava Penguin Readers, Oxford Bookworms Library a pod. Tie su rozdelene do nejakych cca 6 urovni pocnuc 300 slovickami na knizku konciac 3000 slovickami na knizku. Clovek si postupne obohacuje slovnu zasobu od tych najzakladnejsich slov a fraz, navyse si pri pocuvani pestuje schopnost porozumiet hovorovej anglictine. V kazdej takejto knihe mas v zavere aj cvicenia. Zo zaciatku moze byt taktiez problem s gramatikou, preto odporucam taktiez nieco na jej objasnenie. Mne v zaciatkoch velmi pomohla anglictina pre samoukov, konkretne tato http://www.gorila.sk/product/95182
Ak uz ma dotycna nejake zaklady a gramatiku ma zmaknutu, moze sa rovno pustit do tych kniziek od nejakeho 4. levelu, kde sa uz pouzivaju vsetky casy a zacinaju sa tu celkom objavovat aj frazove slovesa.
Osobne odporucam citanie a pocuvanie zjednodusenych kniziek/audio kniziek, takych ako vydava Penguin Readers, Oxford Bookworms Library a pod. Tie su rozdelene do nejakych cca 6 urovni pocnuc 300 slovickami na knizku konciac 3000 slovickami na knizku. Clovek si postupne obohacuje slovnu zasobu od tych najzakladnejsich slov a fraz, navyse si pri pocuvani pestuje schopnost porozumiet hovorovej anglictine. V kazdej takejto knihe mas v zavere aj cvicenia. Zo zaciatku moze byt taktiez problem s gramatikou, preto odporucam taktiez nieco na jej objasnenie. Mne v zaciatkoch velmi pomohla anglictina pre samoukov, konkretne tato http://www.gorila.sk/product/95182
Ak uz ma dotycna nejake zaklady a gramatiku ma zmaknutu, moze sa rovno pustit do tych kniziek od nejakeho 4. levelu, kde sa uz pouzivaju vsetky casy a zacinaju sa tu celkom objavovat aj frazove slovesa.
PC: NULL
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
co by ste poradili na naucenie gramatiky (cisto kvoli prijimackam = netreba pocuvanie/rozpravanie).
Myslite si, ze ma vyznam klikat na nete testy (ako napr. http://www.kvizy.eu/otazky-anglicky-jazyk ) alebo si radsej zaplatit kurz.
Zdoraznujem, ze ide cisto o gramatiku, takze filmy a pod. nepripadaju do uvahy.
Pripadne poradte dake dobre online kurzy z domu ked je malo casu
Myslite si, ze ma vyznam klikat na nete testy (ako napr. http://www.kvizy.eu/otazky-anglicky-jazyk ) alebo si radsej zaplatit kurz.
Zdoraznujem, ze ide cisto o gramatiku, takze filmy a pod. nepripadaju do uvahy.
Pripadne poradte dake dobre online kurzy z domu ked je malo casu
Ak ti nejde o rozpravanie a nie si dilino, tak kurz neplat...gramatiku pekne podchytis aj sam doma.
Odporucam zohnat nejaku solidnu knizku gramatiky a celu ju prejst od A po Z, taktiez odporucam http://www.helpforenglish.cz
da sa tam naozaj vela perliciek dozvediet, mnoho nenajdes ani v ucebniciach, navyse mas tam aj testy
Odporucam zohnat nejaku solidnu knizku gramatiky a celu ju prejst od A po Z, taktiez odporucam http://www.helpforenglish.cz
da sa tam naozaj vela perliciek dozvediet, mnoho nenajdes ani v ucebniciach, navyse mas tam aj testy
PC: NULL
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
AJ sa neučíš len z hier, ja osobne odporúčam pozerať filmy/seriály v originále (eng) s anglickými titulkami Takým štýlom sa veľmi dobre naskiluješ, či už v slangu alebo slov. zásobe ... samozrejme aj gramatike
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
mArtinko5MB: neviem, mne filmy nejak nesadli v tomto. Jednak je tam vela slangov a nespisovnych viet (co tazko rozlisit) a ak chcem mat nieco z filmu, nemozem stale pretacat alebo citat titulky. To by som skor bral ako trening na pocuvanie.
Kedze mi ide o tu gramatiku, testy su asi fakt lepsie.
Kedze mi ide o tu gramatiku, testy su asi fakt lepsie.
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
záleží od toho, čo si vyberáš na pozeranie, tá oná gramatika je vcelku naprd, kedže v reále sa využívajú tak 3 časy a ostatná gramatika sa dá pochytiť veľmi hravo cez počúvanie. Navyše ak pozeráš seriály z viacerých druhov prostredí, nadobúdaš rozmanitú slovnú zásobu a nie je potom problém vyjadrovať sa, navyše chytáš aj writing ...
keby si videl ako som sa ja trápil pred 2 rokmi s týmto štýlom(na strednej som bol veľmi dobrý v AJ ale prišiel som na výšku a tu nie sú žiadne predmety, len jeden semester AJ tak som totálne osprostel - musel som s tým niečo spraviť). Môžem povedať, že za dva roky takéhoto štýlu už vo veľa prípadoch ani nepotrebujem titulky, tie iba v krajných prípadoch, keď ide o tvrdý slang (Misfits) alebo o írsky prízvuk (Sons of anarchy) a pod.
keby si videl ako som sa ja trápil pred 2 rokmi s týmto štýlom(na strednej som bol veľmi dobrý v AJ ale prišiel som na výšku a tu nie sú žiadne predmety, len jeden semester AJ tak som totálne osprostel - musel som s tým niečo spraviť). Môžem povedať, že za dva roky takéhoto štýlu už vo veľa prípadoch ani nepotrebujem titulky, tie iba v krajných prípadoch, keď ide o tvrdý slang (Misfits) alebo o írsky prízvuk (Sons of anarchy) a pod.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto