Akú myš, podložku a klávesnicu?
Akú myš, podložku a klávesnicu?
Čus,
má zmysel vymeniť moju Logitech G500 a prejsť na Razer Mamba 2012 4G Elite? Zobral by som k nej asi aj nejakú adekvátnu podložku, tak prosím doporučte. Momentálne mám Razer Goliathus - neviem, či sa dá považovať za dobrú.
Moja súčasná myš mi nie celkom ergonomicky sedí, je trošku veľká a ťažká, tlačidlá na zmenu DPI sú trochu ďaleko. Výjde mi Mamba v tomto v ústrety? Či sa to nedá takto povedať?
Ďalšou v poradí je klávesnica. Mám už značne opotrebovanú Logitech G11 a preto chcem novú. Podmienkou je, aby bola multimediálna, takže chcem ovládanie hlasitosti Win a pod serepetičky.
Veľmi sa mi páči Razer Lycosa, avšak oproti mojej súčasnej mi to príde ako krok späť, navyše má nizkoprofilové klávesy, preto je zatiaľ najžhavejším kandidátom Logitech G19.
Napriek mojim tipom Vás chcem poprosiť o doporučenie.
Vďaka.
má zmysel vymeniť moju Logitech G500 a prejsť na Razer Mamba 2012 4G Elite? Zobral by som k nej asi aj nejakú adekvátnu podložku, tak prosím doporučte. Momentálne mám Razer Goliathus - neviem, či sa dá považovať za dobrú.
Moja súčasná myš mi nie celkom ergonomicky sedí, je trošku veľká a ťažká, tlačidlá na zmenu DPI sú trochu ďaleko. Výjde mi Mamba v tomto v ústrety? Či sa to nedá takto povedať?
Ďalšou v poradí je klávesnica. Mám už značne opotrebovanú Logitech G11 a preto chcem novú. Podmienkou je, aby bola multimediálna, takže chcem ovládanie hlasitosti Win a pod serepetičky.
Veľmi sa mi páči Razer Lycosa, avšak oproti mojej súčasnej mi to príde ako krok späť, navyše má nizkoprofilové klávesy, preto je zatiaľ najžhavejším kandidátom Logitech G19.
Napriek mojim tipom Vás chcem poprosiť o doporučenie.
Vďaka.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Akú myš, podložku a klávesnicu?
Ak chces mensiu, tak Mamba nieje o moc mensia ... len o par milimetrov
G500 75,9 x 129,2 x 44 mm
Mamba 70 x 128 x 42,5 mm
Klavesnicu Razer BlackWidow ak ti neprekaza hladky zrkadlovy povrch ci trochu hlucnejsie klavesy je to good klavesnica
Alebo s este lepsim spracovanim Corsair Vengeance K90 (hlinikova skrupinka, vatcsina mechanicke klavesy a lejzrom vyrezavane popisky klaves. Podsvietenie prenika aj popod klavesy nie len cez vyrezane popisky. )
Podlozku mas good .. len ju vyper obcas.
G500 75,9 x 129,2 x 44 mm
Mamba 70 x 128 x 42,5 mm
Klavesnicu Razer BlackWidow ak ti neprekaza hladky zrkadlovy povrch ci trochu hlucnejsie klavesy je to good klavesnica
Alebo s este lepsim spracovanim Corsair Vengeance K90 (hlinikova skrupinka, vatcsina mechanicke klavesy a lejzrom vyrezavane popisky klaves. Podsvietenie prenika aj popod klavesy nie len cez vyrezane popisky. )
Podlozku mas good .. len ju vyper obcas.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
jednoznacne ti radim ist do nejakeho shopu a zobrat mysku do ruky. odkusat si ktora ti sadne najviac + aby ti vyhovovali aj tlacitka. razer, logitech .. to su vsetko super potkany, a ked niekto nadava ze su zle, vacsinou je to z dovodu zleho vyberu typu. Mas ich dokonca robene aj priamo na hry.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Presne tak,ako mal som razer deathadder tusim sa to volalo a som ju predal lebo bola mala a mam velke ruky,kupil som si logitech G 518 je to tusim a nikdy by som ju nevymenil,moze mat myska DPI,Super konektor atd ale ked ti nesadne do ruky a bude ta boliet zapastie je ti k nicomu pripadne budes lutovat.
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
vzdy sa radi, ze chod do obchodu a vyskusaj, chapem, ale ktory obchod s elektronikou mam tieto znackovu mysi v regaloch
-
- Pokročilý používateľ
Zeby Progamingshop ? (sice nie v regaloch ale v sklade ich maju isto hojne porozbalovanych)hulo92 napísal:vzdy sa radi, ze chod do obchodu a vyskusaj, chapem, ale ktory obchod s elektronikou mam tieto znackovu mysi v regaloch
Ak pri dakej myske je napisane Posledny 1 ks!!! isto to bude jedna z nich
- Pepeb007xx
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 16. Mar, 2011, 18:22
mam mambu a lycosu..chybu nespravis -.-
MB Asus B550-F CPU AMD Ryzen 7 5800X3D @4,4GHz CPU AIO Fracal Desing Lumen S36 GPU Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24G RAM Patriot 64GB DDR4 SSD Samsung 990 PRO 2 TB PSU Corsair RM850x Case Fractal Design North Chalk White TG Clear Monitor Samsung 32''U32H850 OS Win 11PRO64SK Repro Edifier S880DB
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
NAS Synology DS218play Noctua 20TB WD Red Surveillance Reolink RLN16-410 8TB UPS EATON Ellipse ECO800
Router Mikrotik hAP ac³ MESH 2×Asus RT-AX55 TV Philips 65OLED806 SoundBar Samsung HW-Q950A 11.1.4
Retro handheld Anbernic RG556 + Samsung PRO Ultimate 512GB GamePad Xbox wireless controller
#grammarnazi #parfumslover Steam Pepeb007xx #DotA2 pretaktovanie klan: PC.SK Battle.net pepeb007xx#2925 #diablo4
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Ja som tu na fore "naslepo" kupil Razer Imperator 2012 4G a inu by som uz nechcel. Padla mi do ruky ako rit na serbel
Ale urcite najlepsie bude ak si nejaku vyskusas a potom sa rozhodnes, ako bolo aj vyssie spomenute. Podla mna je Mamba uz cenovy overkill.
Podlozku som zobral Razer Goliathus Extended XL Speed a tak isto dobra volba, myska na nej lieta jak besna
Klavesnicu mam Razer ARCTOSA a nehovorim, ze je zla, ale je dost hlucna pri pisani. Napr. ten nizky zdvih klaves mne osobne vyhovuje, velmi lahko sa da na to zvyknut a uz vobec by som ju neradil do kategorie hernych klavesnic. No chyba mi SK lokalizacia a ani nalepky sa na klavesy nedaju nalepit, nakolko to je cisto EN verzia
Keby som mal teraz kupovat a chcem rozhadzat prachy, tak zoberiem tebou spominanu G19 (ale v SK verzii), no cenou je uuuplne niekde inde. Zalezi, ci chces na periferie "rozhadzat" tolke €.
Ale urcite najlepsie bude ak si nejaku vyskusas a potom sa rozhodnes, ako bolo aj vyssie spomenute. Podla mna je Mamba uz cenovy overkill.
Podlozku som zobral Razer Goliathus Extended XL Speed a tak isto dobra volba, myska na nej lieta jak besna
Klavesnicu mam Razer ARCTOSA a nehovorim, ze je zla, ale je dost hlucna pri pisani. Napr. ten nizky zdvih klaves mne osobne vyhovuje, velmi lahko sa da na to zvyknut a uz vobec by som ju neradil do kategorie hernych klavesnic. No chyba mi SK lokalizacia a ani nalepky sa na klavesy nedaju nalepit, nakolko to je cisto EN verzia
Keby som mal teraz kupovat a chcem rozhadzat prachy, tak zoberiem tebou spominanu G19 (ale v SK verzii), no cenou je uuuplne niekde inde. Zalezi, ci chces na periferie "rozhadzat" tolke €.
-
- Pokročilý používateľ
Tiez mozem potvrdit z vlastnej skusenosti ze Imperator 2012 je tvarovo a funkcne velmi dobra myska. Ona je tvarovo podobna Logitech myskam ... ako napr aj G500 ale nema lavu a pravu stranu rovnaku ako to maju Logitech mysky kde si nemas kde dat stvrty prst .. prstenik.
Ta myska ma aj opticky senzor aj laserovy. Opticky sluzi na kalibraciu mysky na danny povrch. Oproti predchodcovi ma tie bocne strany uz "pogumovane" (plast makky na dotyk) kdez to predchodca mal uplne hladke, mirror finish. A to sa velmi rychlo zaspinilo. Tato nova verzia sa takmer vobec nespini, hladkych povrchov u nej minimum (len tlacitka okrem laveho a praveho hlavneho.)
Vaha mysky je tak akurat ... no ked som presiel z Roccat Kone + s zavazim na Imperator, tak sa mi zdala lahka ako pierko, no zvyknes si pomerne rychlo.
Do Roccat mysiek by som ti velmi nedoporucil ist, radsej Razer.
Ta myska ma aj opticky senzor aj laserovy. Opticky sluzi na kalibraciu mysky na danny povrch. Oproti predchodcovi ma tie bocne strany uz "pogumovane" (plast makky na dotyk) kdez to predchodca mal uplne hladke, mirror finish. A to sa velmi rychlo zaspinilo. Tato nova verzia sa takmer vobec nespini, hladkych povrchov u nej minimum (len tlacitka okrem laveho a praveho hlavneho.)
Vaha mysky je tak akurat ... no ked som presiel z Roccat Kone + s zavazim na Imperator, tak sa mi zdala lahka ako pierko, no zvyknes si pomerne rychlo.
Do Roccat mysiek by som ti velmi nedoporucil ist, radsej Razer.
- hulo92
- Pokročilý používateľ
no ano, lenze ak to nemas blizko ani jednej z ich pobociek?Brandoo napísal:Zeby Progamingshop ? (sice nie v regaloch ale v sklade ich maju isto hojne porozbalovanych)hulo92 napísal:vzdy sa radi, ze chod do obchodu a vyskusaj, chapem, ale ktory obchod s elektronikou mam tieto znackovu mysi v regaloch
Ak pri dakej myske je napisane Posledny 1 ks!!! isto to bude jedna z nich
hulo92 napísal:vzdy sa radi, ze chod do obchodu a vyskusaj, chapem, ale ktory obchod s elektronikou mam tieto znackovu mysi v regaloch
Brloh !
- hulo92
- Pokročilý používateľ
a klavesnicu odporucam iba mechanicku, nie je nad ne. moju blackwidow mam tri mesiace a nemozem si vynachvalit. zbytocne tam budem mat milion makro, displejov a inych cacovin ked ich nevyuzijem... odporucam pozriet - http://www.elitekeyboards.com/
-
- Pokročilý používateľ
Len po kupe mechanickej klavesnici som si uvedomil na akych shitoch klavesniciach som to hraval ...
U mechanickej klavesnici staci len mierne potlacit klaves a uz ma kontakt. Kdez to u klasickej membranovej musis klaves zatlacit az takmer nadoraz. No mechanicke su o dost hlucnejsie ... niektore ako pisaci stroj xD co maju taky ten "klik" zvuk xD
U mechanickej klavesnici staci len mierne potlacit klaves a uz ma kontakt. Kdez to u klasickej membranovej musis klaves zatlacit az takmer nadoraz. No mechanicke su o dost hlucnejsie ... niektore ako pisaci stroj xD co maju taky ten "klik" zvuk xD