Edit: Zmeneny nazov vlakna + doplnene info v druhom prispevku.
Nazdar ... nazov je jasny. Momentalne mam tu takmer nemozne odvzdusnitelnu XSPC s TOPom a pri plneni mi dava dost zabrat.
Preto uz druhy den uvazujem o jej vymene resp. mensom update vodnika. Ostatnych veciach co by som chcel mam celkom jasno.
Tak expanzna by mohla byt do 5,25" pozicie, kludne aj 2x 5,25" no mam dost narocne poziadavky.
Ak to bude pre dve pozicie, musi mat na oboch bocnych vonkajsich stranach zarezy aby som nemusel rezat ci ohybat tie plechy v tych poziciach.
Je dobre, aby mala medzi IN a OUT dake prekazky, aby pumpa netahala hned naspet aj s bublinkami. Neviem ake to moze byt hlucne pri toku kvapaliny ale tak dufam, ze to nebude doslova capotat ako vodopad.
To su hlavne poziadavky.
Optimalne by mohla mat pripravu na DDC pumpu, cize na priamo bez orig. TOPu sa na nu namontuje (viem o tej Koolance no je draha ako pes).
Tiez viac moznosti IN, OUT resp. viac zavitov pre 1/4 fittingy.
Na vzhlade mi moc nezalezi, dolezita je funkcnost a jednoduchost.
Nemusi to byt nieco co uz ma Gabo v ponuke, kludne aj nieco co este nema a predava sa to v EU.
S cenou prehanat nemusime ...
Alebo este ma napadlo, ze DDC TOP so zavitom na expanznu
Nieco taketo
Ale len ten TOP so zavitom na inu expanznu co ma trebarz aj porty navrchu okrem fill portu.
Vodnik bez expanznej nadoby
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Expanzna nadoba s jednoduchym odvzdusnenim
Tak odbornici sa neozyvaju ... skusim to inak.
Ma niekto skusenosti s vodnikom bez expanznej ?
Toto riesenie ma dost zaujalo no len je tu vela otaznikov hlavne co sa tyka umiestnenia reduckie. V hlave uz mam obraz ako cca by to mohlo byt len z hladiska funkcnosti je to otazne.
Aby ste boli v obraze o com idem tocit.
Vodny okruh bez expanznej nadoby.
Cize pumpa bude mat vlastny TOP na ktory chcem priamo na jeho IN 1/4 zavit zapojit tuto reduckiu pomocou tejto spojky .
Ta reduckia bude vertikalne na TOP polozena a tie bocne dva 1/4 zavity budu otocene smerom k zadnej strane skrinky. Ten zavit na opacnej strane bude sluzit pre teplomer.
A teraz co a ako.
Ten najvrchnejsi zavit bude sluzit pre plniacu hadicu, ktora bude vyvedema na zadny panel skrinky.
Ten vrchni z dvoch bocnych bude IN z okruhu (pravdepodobne z GPU bloku).
Ten pod nim bude vypustna hadica s ventilom tiez vyvedena mimo skrinky alebo len v skrinke polozena.
No a ten najspodnejsi zavit bude teda s sou spojkou spojena s TOPom.
Tu je nacrt ako by to malo byt
Dufam, ze cca mate predstavu.
Tak a teraz to co chcem zistit z Vasich skusenosti ... ak teda su dake.
Predpokladam, ze vzduch z okruhu z vrchneho bocneho zavitu (otvoru) pojde smerom hore do najvrchnejsej plniacej hadice. Teda ze pumpa nestiahne naspet do okruhu.
Cela pumpa aj s tou reduckiou bude najspodnejsi bod, takze myslim, ze je to vhodne pre vypust.
- Pred pumpu cize jej OUT si nemyslim ze by bolo dobre davat aku kolvek redukciu ... aby netlacila do vedlajsich hadic.
Dake tipy, rady ci navrhy ?
Ma niekto skusenosti s vodnikom bez expanznej ?
Toto riesenie ma dost zaujalo no len je tu vela otaznikov hlavne co sa tyka umiestnenia reduckie. V hlave uz mam obraz ako cca by to mohlo byt len z hladiska funkcnosti je to otazne.
Aby ste boli v obraze o com idem tocit.
Vodny okruh bez expanznej nadoby.
Cize pumpa bude mat vlastny TOP na ktory chcem priamo na jeho IN 1/4 zavit zapojit tuto reduckiu pomocou tejto spojky .
Ta reduckia bude vertikalne na TOP polozena a tie bocne dva 1/4 zavity budu otocene smerom k zadnej strane skrinky. Ten zavit na opacnej strane bude sluzit pre teplomer.
A teraz co a ako.
Ten najvrchnejsi zavit bude sluzit pre plniacu hadicu, ktora bude vyvedema na zadny panel skrinky.
Ten vrchni z dvoch bocnych bude IN z okruhu (pravdepodobne z GPU bloku).
Ten pod nim bude vypustna hadica s ventilom tiez vyvedena mimo skrinky alebo len v skrinke polozena.
No a ten najspodnejsi zavit bude teda s sou spojkou spojena s TOPom.
Tu je nacrt ako by to malo byt
Dufam, ze cca mate predstavu.
Tak a teraz to co chcem zistit z Vasich skusenosti ... ak teda su dake.
Predpokladam, ze vzduch z okruhu z vrchneho bocneho zavitu (otvoru) pojde smerom hore do najvrchnejsej plniacej hadice. Teda ze pumpa nestiahne naspet do okruhu.
Cela pumpa aj s tou reduckiou bude najspodnejsi bod, takze myslim, ze je to vhodne pre vypust.
- Pred pumpu cize jej OUT si nemyslim ze by bolo dobre davat aku kolvek redukciu ... aby netlacila do vedlajsich hadic.
Dake tipy, rady ci navrhy ?
Naposledy upravil/-a Brandoo v St 02. Máj, 2012, 19:28, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Re: Vodnik bez expanznej nadoby
Ja som Ti písal aj dnes cez email ...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
-
- Pokročilý používateľ
Hey!
Tak pocas spanku som prisiel na este lepsie riesenie, ktore mozem neskor pouzit aj trochu inak.
Tuto expanznu http://www.tichepc.sk/LQT-Expanzka-mode ... enie-.html
Tento teplomer http://www.tichepc.sk/Bitspower-1-4-Tem ... black.html
Tento TOP http://www.tichepc.sk/XSPC-Laing-DDC-Acetal-TOP.html
Expu by som chcel dat na zadny panel z vnutornej strany tam kde ma byt ventilator (ventilator mam z vonkajsej strany)
IN bude vrchny port tam kde je trubicka
OUT do pumpy bude uplne najspodnejsi a vedla teplomer. Pumpu este neviem ci dam pod expu alebo vedla zdroja ... ale mala by byt uplne najspodnejsi bod vodnika.
Gabo este teba sa chcem opytat ci v tej LQT DLX expe sa da ta trubicka umiestnit aj na spodne porty ?...
Tak pocas spanku som prisiel na este lepsie riesenie, ktore mozem neskor pouzit aj trochu inak.
Tuto expanznu http://www.tichepc.sk/LQT-Expanzka-mode ... enie-.html
Tento teplomer http://www.tichepc.sk/Bitspower-1-4-Tem ... black.html
Tento TOP http://www.tichepc.sk/XSPC-Laing-DDC-Acetal-TOP.html
Expu by som chcel dat na zadny panel z vnutornej strany tam kde ma byt ventilator (ventilator mam z vonkajsej strany)
IN bude vrchny port tam kde je trubicka
OUT do pumpy bude uplne najspodnejsi a vedla teplomer. Pumpu este neviem ci dam pod expu alebo vedla zdroja ... ale mala by byt uplne najspodnejsi bod vodnika.
Gabo este teba sa chcem opytat ci v tej LQT DLX expe sa da ta trubicka umiestnit aj na spodne porty ?...
Tak toto je také klasické prevedenie viz. https://www.facebook.com/media/set/?set ... 826&type=3 čo som robil pre Tomča, akurát tam bola D5 pumpa. Trubičku nie je možné prehodiť a expa je skladom.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
-
- Pokročilý používateľ
Tak buduci tyzden bude update vodnika ... celkom prijemne zmeny cakaju ho po vyse roku. Nechajte sa prekvapit ... fotky budu v mojej hlavnej teme kde mam vsetko o vodnikovy.
No chcel by som zistit kde kupit este cistejsiu, kvalitnejsiu destilovanu vodu okrem Tesca, Baumaxxu ... v lekarni to asi nebudu mat xD
Tiez okrem toho co Gabo ma v ponuke tie bezfarebne kvapaliny za 8€.
No chcel by som zistit kde kupit este cistejsiu, kvalitnejsiu destilovanu vodu okrem Tesca, Baumaxxu ... v lekarni to asi nebudu mat xD
Tiez okrem toho co Gabo ma v ponuke tie bezfarebne kvapaliny za 8€.