Zariadenie na pocuvanie hudby na potulkach

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Warrax
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00

Re: Zariadenie na pocuvanie hudby na potulkach

Príspevok od používateľa Warrax »

okrujko napísal:ja ti viem povedat iba z mojej skusenosti, pouzivam Nationite Nanite N2, ak prave nepouzivam telefon...je to malicky prehravac s mechanickym ovladanim a zabudovanym sluchadlovym zosilnovacom...kvalita zvuku je nadpriemer, ale neodvazim sa ho porovnavat s Cowonom...nie je to zly prehravac a urcite nie za tu cenu...
Nevyzera vobec zle.
Ako je na tom s vydrzou baterie?
A neviem ho najst na slovensku, kde si ho kupil?
nadpriemerny zvuk by aj stacil. :-)
daju sa robit playlisty, a vyberat, ci hra nahodne, ale porade?
a akym sposobom sa vyhladava urcita skladba... cez adresare?
okrujko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15

Príspevok od používateľa okrujko »

vydrz nemam presne odmeranu, ale cca 12-15 hodin to da, podla toho ci je BBE aktivny alebo nie...kupil som ho z mp4nation.net, ale uz tam nie je, predavaju ho aj v polsku na jednej stranke http://audiomagic.pl/odtwarzacze-mp3/19 ... 2-4gb.html
co sa tyka prehravania, playlisty myslim, ze nepodporuje, hra cez priecinky, nezoradzuje podla autora/skladby atd... vie prehravat shuffle vsetko aj repeat a podobne, ma hlasovu navigaciu v menu, ale display je takmer necitatelny na slnku...
keby nieco este, pytaj sa
Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Warrax
Používateľ
Používateľ

Cize si spravis priecinky s albumami, a ked hra skladby porade, dojde nakoniec priecinku, skoci do dalsieho priecinku, ktory je v poradi podla abecedy?
Ako sa listuje medzi priecinkami? Pohodlne?
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

nanite neber, radsej cowon
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
okrujko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 06. Jan, 2010, 19:15

Príspevok od používateľa okrujko »

Warrax napísal:Cize si spravis priecinky s albumami, a ked hra skladby porade, dojde nakoniec priecinku, skoci do dalsieho priecinku, ktory je v poradi podla abecedy?
Ako sa listuje medzi priecinkami? Pohodlne?
prehrava po priecinkoch, teda nepreskakuje z jedneho do druheho, aspon co som skusal...listovanie je v pohode si myslim, display ma 2 riadky, taze v ramci moznosti...
andrejsvk napísal:nanite neber, radsej cowon
ty si ho mal tiez myslim, co ti na nom vadilo?
Lenovo X1 Yoga 4G
Xiaomi 11 Ultra
Warrax
Používateľ
Používateľ

andrejsvk napísal:nanite neber, radsej cowon
Porad nieco s tlacitkami. :-)
Warrax
Používateľ
Používateľ

ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

No ja ti jednoznacne odporucim iPod Classic 5tej alebo 7mej generacie. daju sa zohnat uz za normalne prachy. Buchnes do toho rockbox (vydrz sa vysplha kludne na 20 hodin), a prehra to vsetko. No a kvalita tam je :)

No ak chces zvukovu kvalitu (respektive aby ta nijak vystup neobmedzoval) creative nie ;)
Warrax
Používateľ
Používateľ

Diky za radu Broslowski, ale ako tak pozeram na cenu, tak je cez 200 eur a to je vyrazne nad moj limit.
Praveze po novom rozmyslam, ze na potulkach budem vdacny aspon za nejaku muziku, a pojdem asi s cenou nizsie, a zvysne prachy radsej dam do poriadnych sluchatok, ktore si uzijem doma. (asi padnu DT880, HD600 alebo SHR940).
Mne ide hlavne o to, aby ma ta vecicka nesrala, a ked pisem, ze dotykove plochy nemam rad, je mi to hnusne, tak taku vec nechcem, to radsej skupim lacnu sunku za 20 eur, ktora ma nebude srat, hoci zvuk tam bohvieaky nebude... ale aspon ju rad vezmem do ruky.

Vzhladom na to, ze nic decentne s tlacitkami som zatial neobjavil, tak asi to vyzera na nieco lacne a este ako-tak obstojne, ak sa mi vobec podari nieco take najst.
filuS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14

Príspevok od používateľa filuS »

Mozno by si este mohol skusit pozriet po bazaroch, tam by sa nejaky ten iPod classic pod stovecku nasiel. Ak nie, tak si kup Sansa Clip+, nestoji vela a je celkom kvalitny.
Desktop
Spoiler: ukázať
Specs:
- AMD Ryzen 5 5600X + Noctua NH-U12S Chromax.black
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6700XT
- ASUS TUF Gaming B550M-PLUS
- Crucial Ballistix 32GB (4x8GB) 3600 MHz CL16
- Be Quiet! Pure Base 500DX Black + 5x Noctua fans
- Corsair RM650x + CableMod PRO ModMesh C-Series Kabel Kit (Black/Red)
- Samsung 970 EVO Plus 500GB + ADATA XPG SX8200 Pro 1TB
- Sound Blaster Z
Monitor: Zowie by BenQ XL2546K + Eizo FS2333
Peripherals:
- Logitech G PRO Superlight + Artisan Hien L Mid Wine Red
- Logitech G915 TKL (red)
- Audio-Technica ATH-G1WL
Warrax
Používateľ
Používateľ

filuS napísal:Mozno by si este mohol skusit pozriet po bazaroch, tam by sa nejaky ten iPod classic pod stovecku nasiel. Ak nie, tak si kup Sansa Clip+, nestoji vela a je celkom kvalitny.
wow diky, tak toto vyzera nadejn, myslim sansa clip.
shampoo
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 21:05

Príspevok od používateľa shampoo »

Sansa clip + Porta pro ...používané v zime v lete,malé skladné ,kvalitné ,zodraté už 4 náušniky ,,,nie je čo riešiť odporúča 9 z 10 turistov...hehe :cool:
MP3,WMA,secure WMA,Ogg Vorbis a Flac
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

pp nie ani keby boli zadaca.

Pozri, ja som kupil classic vo fajn stave (ako doskrabany je ale to mam tak v ....) za 50€ dolezite je ocekovat si disk, ak je ok, bude sluzit. A za take prachy lepsi prehravac nezozenies. + mas 60gb priestoru na muziku ci hociake data.
Warrax
Používateľ
Používateľ

Broslowski napísal:pp nie ani keby boli zadaca.

Pozri, ja som kupil classic vo fajn stave (ako doskrabany je ale to mam tak v ....) za 50€ dolezite je ocekovat si disk, ak je ok, bude sluzit. A za take prachy lepsi prehravac nezozenies. + mas 60gb priestoru na muziku ci hociake data.
Nojo, bazar, to je tiez moznost... lenze rovnako mozem za menej zohnat v bazari aj sansa clip.
Pozeram videa IPodu, ale vyzera dost velky, to je vacsie nez mobil. Ja potrebujem praveze nieco mensie, idealne nech to videa ani nevie prehravat, zbytocne velky display, co bude zaberat viac miesta, a navyse priplatky za (pre mna) zbytocne funkcie.

Zatial mi prijde ta sansa clip ako najlepsia moznost.

Teraz ze kde kupit, nasiel som najmensiu 2 GB verziu spolu s pamatovou kartou 8GB, to bude 10 GB dohromady za 32 eur
http://www.mp3.sk/akcia-sandisk-sansa-c ... 05957.html
Je to lepsia moznost, nez mat 8GB priamo v prehravaci?

Edit:
Nasiel som aj novsiu verziu, Sandisk sansa clip zip. Zbezne som prezrel fora a doporucuju ten, kedze ma opravenych par chyb, je vsak samozrejme drahsi.
Warrax
Používateľ
Používateľ

Kupil som teda Sandisk sansa clip zip, ale ma jeden podstatny problem. Hra neskutocne slabo. Teda to som necakal, je to v podstate nepocuvatelne. V uplne tichej miestnosti by som povedal, ze na maxime je to ledva na strednej urovni pocuvania. A to mam extra citlivy sluch. To vacsina mojich kamosov si inak peckuje sluchatka, aby to pocula, uz su spolovice nahluchli, cize pre nich by bola tato vec totalne nepouzitelna.
Ked sa vstavany equalizer vypeckuje na maximum, tak je to akurat pocuvatelne (co ale rozladi kvalitu nahravky).
S povodnymi sluchatkami, co su spunty som to testoval, ale myslim, ze s akymi-kolvek dalsimi to bude len horsie.
Ako teraz na nete citam, ze Sansa je povazovany za slabsie hrajuci prehravac, ale tym som myslel, ze to nebude az taketo zle.
Bol som v iphone predajni, a skusal som tam tie nano ipody, a tie hrali minimalne 2x hlasnejsie, ale skor by som povedal 3x. To sa mi zda az neuveritelne, ze by mal hrat takto slabo. Moze s nim byt aj nejaky problem?

S takouto hlasitostou bude treba dokupovat sluchatkovy prenosny zosilovac, comu som sa chcel vyvarovat... dalsia vecicka a kable stale zo sebou, plus dalsie peniaze. Navyse, zo zosilovacom by ma to aj tak lakalo nosit po vonku nejake lahsie poriadne full-size sluchatka, napr. HD600, ako sa poznam. :-) Co by asi ludia dost zirali, keby som s takymi na hlave nastupil do autobusu. :-)

No nic, zatial som sklamany, tento problem robi prehravac vlastne nepouzitelny. :-( Pomimo tohto je dost dobry, co som zbezne skumal, snad by mohol byt trochu vacsi, tak o 20% aby sa lepsie drzal pri stlacani tlacitok, ale inak je dost dobry.

Návrat na "Nákupná poradňa"