Zariadenie na pocuvanie hudby na potulkach

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
filuS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14

Re: Zariadenie na pocuvanie hudby na potulkach

Príspevok od používateľa filuS »

Povedal by som, ze toto je relativne bezny problem, na ktory dokaze google vyhodit riesenie za par sekund hladania. Ak opomenieme uplnu trivialnost ako je vadny kus, tak urob toto:
1. skontroluj si v nastaveniach, ci tam mas nastavene na HIGH alebo NORMAL, ked tak nastav na HIGH.
2. V pripade, ze si pri prvom spusteni zadal ako region EU, tak si resetni prehravac na factory default a pri opatovnom spusteni tam daj "rest of the world" (alebo take nieco). EU normy na hlucnost su trosku ine a tak zariadenia maju iste limity, ako ti budu maximalne hrat. Ak sa nemylim, tak pri Clip Zip ti to znemozni nastavit si HIGH/NORMAL (to, co je v bode 1.).

btw, HD600 nie je nieco, co by som pouzival s portable ampom. Kazdopadne su aj ovela extravagantnejsie kusky ako HD600, na ktore by ludia zirali asi viac (HD600 vyzera celkom bezne tbh) :P
Desktop
Spoiler: ukázať
Specs:
- AMD Ryzen 5 5600X + Noctua NH-U12S Chromax.black
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6700XT
- ASUS TUF Gaming B550M-PLUS
- Crucial Ballistix 32GB (4x8GB) 3600 MHz CL16
- Be Quiet! Pure Base 500DX Black + 5x Noctua fans
- Corsair RM650x + CableMod PRO ModMesh C-Series Kabel Kit (Black/Red)
- Samsung 970 EVO Plus 500GB + ADATA XPG SX8200 Pro 1TB
- Sound Blaster Z
Monitor: Zowie by BenQ XL2546K + Eizo FS2333
Peripherals:
- Logitech G PRO Superlight + Artisan Hien L Mid Wine Red
- Logitech G915 TKL (red)
- Audio-Technica ATH-G1WL
Warrax
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Warrax »

filuS napísal:Povedal by som, ze toto je relativne bezny problem, na ktory dokaze google vyhodit riesenie za par sekund hladania. Ak opomenieme uplnu trivialnost ako je vadny kus, tak urob toto:
1. skontroluj si v nastaveniach, ci tam mas nastavene na HIGH alebo NORMAL, ked tak nastav na HIGH.
2. V pripade, ze si pri prvom spusteni zadal ako region EU, tak si resetni prehravac na factory default a pri opatovnom spusteni tam daj "rest of the world" (alebo take nieco). EU normy na hlucnost su trosku ine a tak zariadenia maju iste limity, ako ti budu maximalne hrat. Ak sa nemylim, tak pri Clip Zip ti to znemozni nastavit si HIGH/NORMAL (to, co je v bode 1.).

btw, HD600 nie je nieco, co by som pouzival s portable ampom. Kazdopadne su aj ovela extravagantnejsie kusky ako HD600, na ktore by ludia zirali asi viac (HD600 vyzera celkom bezne tbh) :P
Dikes, ano, nastavil som EU, tak asi tam bude problem. Teda ta EU... tu som to teda necakal, ale ako vidim, a EU normy si treba davat stale pozor, koniec koncov, ked vidim, co ti ludia vymyslaju, ani sa nedivim, ze EU ide ku dnu.

Jasne, HD600 (a im podobne) som zvolil asi ako najlepsiu moznost co sa da na von este zobrat, a este to bude akotak v norme, sice ludia uz urcite budu zirat, lebo su to uz full HP, a to je nezvyk ze niekto to zobere na von (ja osobne som to este nevidel :-). Ale jasne, ze existuju lepsie kusky. Koniec koncov, akurat mam doma napoziciavane HD600, AKG K702/Q701, DT880, ATH-AD900 aj AD700 a v podstate vsetky pomimo HD600 by vyzerali na von uz riadne :-) Na cele by boli asi zelene Q701, s ATH-AD700 hned v zavese. :-D Ale viem si predstavit este vacsie brutalitky, ako napriklad nejake Audiotechniky s drevenymi muslami, alebo nejake planari - to by musel byt narez zobrat do autobusu a mozno by to za tu srandu stalo :-D
V kazdom pripade, ja som dost vysoky a trieskam si hlavu o vselico mozne v mhd, aj o tyce, cize taku konstrukciu ako maju AKG by som velmi rychlo znicil, myslim tie zelezne droty navrchu. :-D

Edit:
OK, skusal som zresetovat Sansu a moznost tam pribudla. Skusal som do nej zapojit HD600 a v pohode ich rozozvuci, na maxime hraju tak nahlas, ze priemerne hlasite skladby na maxime ani nemozem vydrzat, a tie slabsie nahrate hraju na maxime akurat na pocuvatelnej urovni. Ale ja mam citlivy sluch, takze moji polohluchi kamarati by uz asi frflali, ze by to mohlo byt o trochu silnejsie. Zato ATH-AD700/AD900 aj SR850 rozozvuci uplne perfektne, to musi stacit kazdemu, hlavne ak tam pichne uzavrete sluchatka. Ok, som spokojny. Inak, ako prehadzujem HD600 medzi NFB12.1 ktore stalo skoro 200 eur, a sansou, tak zase velky rozdiel tam nieje. Normalne to hra dost dobre na oboch, co som prekvapeny, ze az tak dobre na sanse. Pokial sa clovek doslova nesustredi na detaily jednotlivych nastrojov alebo basov, tak by som povedal, ze tam rozdiel ani nieje. Hmmm, tak teraz fakt neviem, ci sa NFB12 zas tak oplati za tie prachy, ako je vsade ospevovane, zase o tolko velky skok v kvalite to nieje. Trochu som zneistel, ci nemam to NFB12 nejak zle zapojene, alebo nebodaj v nom nieje nejaka chyba... nezda sa mi, ze by taka mala vecicka, sansa, mala zahrat 80-90% kvality co zahra NFB.

V kazdom pripade, so sansou som spokojny, tak co.. idem sa vyskusat prejst s HD600 po ulici, mhd.. alebo po Poluse, to by musela byt sranda. :-D A ked to prezijem, vyskusam aj Q701, s tym nastupit do busu by nebolo zle aj nahrat tie pohlady na video. :-D A hlavne tym ze su otvorene, nejaky poriadny death metal pustit. :-D Hodim na youtube... Ale nie, zase taky saso niesom, navyse niesu moje, ale tie moje SR850 asi do parku zoberiem. :-)
Tak hura na potulky!!!
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

dufam ze ta stretnem :D
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

no, este ze toto je pc forum :D
nfb vs sansa :D
inak odkedy mas bx5a? :rolleyes: , predat a kupit daco co aj hra, hoc aj do 200e
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

pripadne hodit rockbox firmware, a ti hlava z hlasitosti aj vybuchne :)
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
filuS
Používateľ
Používateľ

rozhodne by som to hned rockboxol, nic tym nestratis, len ziskas.
btw, porovnavat Clip Zip a NFB-12, to je trochu pritiahnutie za vlasy. Netvrdim, ze NFB-12 je nieco extra super, ale tak je trosku niekde inde ako prenosne prehravace. Uz len ked si ho porovnam s mojim Cowon J3 (ktory je dokonca drahsi ako NFB-12), tak ten zvuk je uplne niekde inde - "extended" (netusim aky termin je na toto v slovencine, ze by "hlbsie"?), udernejsie basy, aj vysky su trochu uhladenejsie a nie su tak agresivne. Nehovoriac o soundstage-y, live concery zneju fakt live (ale to zalezi aj nahravkach). Ale tak kazdy moze mat svoj nazor a kazdy vnima hudbu inak, ak ti staci Clip Zip tak to mas oproti mne strasnu vyhodu.
Inac, mam doma dvoje AT "dreva", no ani jedno by som nemal odvahu zobrat vonku, toboz nie do MHD, na to ich mam prilis rad :)
Desktop
Specs:
- Sound Blaster Z
Peripherals:
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

mam ATH drevo (esw9) a vonku sa maju najlepsie :)
Warrax
Používateľ
Používateľ

Broslowski napísal:dufam ze ta stretnem :D
Ak stretnes skoro dva metre dlheho typka s AKG Q701 na hlave, tak to budem jedine ak ja. :-)
andrejsvk napísal:inak odkedy mas bx5a? :rolleyes: , predat a kupit daco co aj hra, hoc aj do 200e
Kupoval som ich cca pred 2 rokmi a veru som skripal zubami, ze som nepostudoval trochu dlhsie a nezobral tascami V5. Ale verim, ze teraz su uz aj lepsie moznosti za podobnu cenu, ono aj bx5a uz maju novu verziu. Dnes stale nieco nove vymyslaju a zdokonaluju, tak to mozes upgradovat kazdy rok. :-)
filuS napísal:rozhodne by som to hned rockboxol, nic tym nestratis, len ziskas.
Ano, rockbox som uz zahliadol, zatial som sa s k tomu nemal, ale mal som to v plane este predcim mi sansa fyzicky dosla.
filuS napísal:btw, porovnavat Clip Zip a NFB-12, to je trochu pritiahnutie za vlasy. Netvrdim, ze NFB-12 je nieco extra super, ale tak je trosku niekde inde ako prenosne prehravace. Uz len ked si ho porovnam s mojim Cowon J3 (ktory je dokonca drahsi ako NFB-12), tak ten zvuk je uplne niekde inde - "extended" (netusim aky termin je na toto v slovencine, ze by "hlbsie"?), udernejsie basy, aj vysky su trochu uhladenejsie a nie su tak agresivne. Nehovoriac o soundstage-y, live concery zneju fakt live (ale to zalezi aj nahravkach). Ale tak kazdy moze mat svoj nazor a kazdy vnima hudbu inak, ak ti staci Clip Zip tak to mas oproti mne strasnu vyhodu.
Nemyslim si, ze by som to nemal vediet poznat, hudbu vnimam dost citlivo a mam hudobny sluch. Prave preto zacinam mat trochu obavy, ci nieje moje NFB12 nejak chytene. Uz som si aj davnejsie vsimol, ze oproti onboard zvukovke co mam na p5q deluxe, to nehra zas o tolko lepsie (iba basy citit lepsie)... dokonca kamarat, co u mna bol, a robili sme zaslepene testy (teda da ti na hlavu sluchatka a nevies ci su zapojene do onboard, alebo nfb), oznacil 10x po sebe za lepsie hrajucu on-board verziu :-( A bohuzial, ja 3x za sebou tiez. To bolo testovane na SR850. Veru, vtedy som ostal sokovany. Lenze vtedy som to mal napojene cez coaxial, co si myslim, ze nieje ziadna vyhra, kedze to ide cez onboard zvukovu na doske... neskor som zistil, ze na USB to hraje lepsie, a ze coaxial sa oplati asi len ked je kvalitny vystup (napr. profi karta s spdif)
I tak, je mozne ze NFB budem predavat, coraz viac mam pocit, ze som mal radsej priplatit a zobrat NFB10se a k nim 600 ohmove dt880. (k nfb12.1 mi doporucili iba 250 ohmove)
Broslowski napísal:mam ATH drevo (esw9) a vonku sa maju najlepsie :)
I ja si myslim, ze toto drevo vyzera na von velmi stylovo a nebol by najmensi problem. ;-) Ale bud macher, a skus zobrat von toto AT drevo http://ugadget.info/read/audio-technica ... nched/170/
;-)
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

bx5a su fakt hrozne bedne, pre mna az nepocuvatelne a to nemam problem s bednami za 60e

nfb nepredavaj, kup lepsi zosik, ale daco vyrazne lepsie nez bvaudio headamp, aspon za 230e, napr dispre, ale to treba vediet od koho
a potom uz len transport m2tech hiface za 90e pouzivany ak ti bude malo
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
filuS
Používateľ
Používateľ

ATH-ESW9 su portable, tie su priam predurcene na pouzitie v exterieri. Ja mam takisto prenosne "drievka", ATH-EW9, a vonku sa s nimi chodi bajecne (sry za cechizmus). No domacich milacikov si radsej ponecham v bezpecnom prostredi mojej izby (aj ked, ak mi tam vojde macka, tak niekedy mam strach, ze mi skoncia na zemi).
To Warrax: na tvojom mieste by som neriesil vymenu NFB-12 za NFB-10SE, skor by si si mal za ten rozdiel zohnat nejaky slusnejsi amp. V tomto pripade by si za tych 300$ mohol uvazovat o Shiit Lyr popripade Shiit Asgard, zalezi na tom, ktore sluchadla si k tomu kupis, taky Asgard + HD600 je velmi vychvalovana kombinacia (popripade LittleDot MKIII + HD600).
btw, ak by si chcel vyskusat ten vyrocny dreveny model, tak si urob cestu do PO a mozem ti dat nejaku tu hodinku na hranie :)
http://cdn.head-fi.org/d/d2/900x900px-L ... 00X-2.jpeg
Desktop
Specs:
- Sound Blaster Z
Peripherals:
Warrax
Používateľ
Používateľ

andrejsvk napísal:bx5a su fakt hrozne bedne, pre mna az nepocuvatelne a to nemam problem s bednami za 60e

nfb nepredavaj, kup lepsi zosik, ale daco vyrazne lepsie nez bvaudio headamp, aspon za 230e, napr dispre, ale to treba vediet od koho
a potom uz len transport m2tech hiface za 90e pouzivany ak ti bude malo
bx5a predam a skupim tascami, alebo mozno aj nic, aj tak v poslednom case pocuvam len sluchatka, byvam pri dochodcoch (kazdy si domysli, co to znamena :-))

hej, rozmyslal som, ze by to islo vyriesit aj dokupenim dalsieho zariadenia, hoci radsej by som mal na stole jednu vec, ako dve a dalsie kable, atd.
Co hovoris na toto (k NFB)? http://www.bottlehead.com/store.php?crn ... how_detail
Warrax
Používateľ
Používateľ

filuS napísal:ATH-ESW9 su portable, tie su priam predurcene na pouzitie v exterieri. Ja mam takisto prenosne "drievka", ATH-EW9, a vonku sa s nimi chodi bajecne (sry za cechizmus). No domacich milacikov si radsej ponecham v bezpecnom prostredi mojej izby (aj ked, ak mi tam vojde macka, tak niekedy mam strach, ze mi skoncia na zemi).
To Warrax: na tvojom mieste by som neriesil vymenu NFB-12 za NFB-10SE, skor by si si mal za ten rozdiel zohnat nejaky slusnejsi amp. V tomto pripade by si za tych 300$ mohol uvazovat o Shiit Lyr popripade Shiit Asgard, zalezi na tom, ktore sluchadla si k tomu kupis, taky Asgard + HD600 je velmi vychvalovana kombinacia (popripade LittleDot MKIII + HD600).
btw, ak by si chcel vyskusat ten vyrocny dreveny model, tak si urob cestu do PO a mozem ti dat nejaku tu hodinku na hranie :)
http://cdn.head-fi.org/d/d2/900x900px-L ... 00X-2.jpeg
No jasne, prisiel by som aj s NFB. :-) Ale nie, do PO tak skoro nepojdem, ale diky za ponuku. Radsej ich nechcem pocut, lebo budem slintat. Este neviem, ktore sluchatka si vyberiem, akurat to riesim, a denne pocuvam HD600/650/DT880/AKG702/Q701/AD700/AD900 a kamos mi dnes pozical aj HD598 a snad dojdu aj SHR1440. Poviem ti, ze este som sa teda nerozhodol... usil som si na seba budu, lebo vsetky su o niecom, a vyber bude dost tazky. :-) Ale zase bude najpresnejsi. Asi rozhodne aj cena.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

filuS - schiit ne - amaterina. A elektronky v tejto cene patlaju zvuk. Daco na sposob Dispre jednoznacne, je toho dost
Warrax
Používateľ
Používateľ

andrejsvk napísal:A elektronky v tejto cene patlaju zvuk.
No miminalne predstavit si hentu vec na stole, mozno tak v roku 1920 by som nenamietal, ale dnes. :-D
ale niekto na headfi to vrele odporucal presne v tej kombinacii nfb12 a dokupit hentu srandu
filuS
Používateľ
Používateľ

dovolim si nesuhlasit (teda s tym, ze elektronky patlaju zvuk), ja pouzivam hybrida (diy garazovy projekt) a zvuk je rozhodne krajsi ako s nfb-12, trosku zivsi s hlbsimi basmi. Jediny problem je, ze do jedneho kanala produkuje akesi nedefinovane bzucanie (pocutelne len na citlivych nizkoimpedancnych sluchadlach), pri modernej hudbe to nevadi, pri klasickej hudbu v pianissimo pasazach to akosi prekaza. Na druhej strane, NFB-12 takisto nie je najtichsi. Hold, to uz je problem, ktory prichadza s AT sluchadlami, neriesi sa vystupna energia ale skor tichost zostavy. Tak ci onak mam v plane kupit Svetlanu 2, neskor aj lepsi dac (asi Calyx 24/192 kvoli jeho usb implementacii), takze teraz tych par mesiacov-rok vydrzim aj s tym, co mam. No otazka lampac vs solid state je skor o tom, ci clovek chce radsej trosku romantickejsie zafarbeny zvuk alebo ist trosku viac do "analyticna".
Btw, nie je Dispre nahodou DIY? V takejto cene DIY zostavy maju navrch, no nie kazdy ma tie moznosti/zrucnosti si to poskladat. Shiit Asgard nie je lampac, aj ked pre HD600 by bol lepsi Lyr, ktory do toho pusta viac stavy, predsalen nie su to prave najskromnejsie sluchadla, ked ide na odber :) Kazdopadne, neskutocne mnozstvo "casual" posluchacov si pochvaluje ci uz Asgarda alebo Lyr, takze nieco na nich musi byt (a navyse vyzeraju celkom obstojne).
Desktop
Specs:
- Sound Blaster Z
Peripherals:

Návrat na "Nákupná poradňa"