Zdravim!
Zacinam pracovat na novom "projekte", no tentoraz si na to vyhradim viac casu a usilia, aby to bolo co najkrajsie a aby to vyzorovo stalo zato. Mam uz predstavu, ako by to mohlo byt a co vsetko by som chcel na nej zmenit. No urcite nebudem ju rezat, vrtat ani nic podobne. Ak sa to inak nebude dat urobit ako len vrtat, pilit tak to robit nebudem. Jednak nemam na to nastroje a ani tak potrebne skusenosti.
Skrinka ma vsetky konstrukcne prvky spojene pomocou skrutiek, co mi velmi ulahci "moding".
Tak v kradkosti popisem co mam v plane prerobit, modnut
http://img37.imageshack.us/img37/4527/tj072.jpg
Skrinka je sice cierna ale len exterier ... predsa je to len cca 6 rokov stara skrinka (navrh, nie akoze moja) a vtedy sa este nekladol taky doraz na vzhlad celkovej skrinky.
A kedze to chcem mat vsetko pekne, nafarbim vsetok interier a zadny panel na cierno. Urcite nie daku lesklu farbu ale matnu ciernu.
No este nemam predstavu, ze aku farbu kupit pretoze farby a vsetko okolo nich su pre mna Spanielska dedina.
Preto by som bol rad, keby ste postli sem dake tipy a tryky na farby a ako spravne farbit.

Druou velkou zmenou bude novy stredovy panel z cierneho akrylu. Cize vymontujem povodny, cca podla neho vyrezem panel z akrylu a jeho dubu drzat steny z 5.25" pozicii + v zadnej casti daco vymislim. Musi to byt pevne, pretoze on bude musiet uniest vahu celej mobo zakladne + vsetky komponenty a vodne bloky co budu na nej. Teraz je ten stredovy panel pripevneny o hlinikovy predny panel, o bocne stely 5.25" pozicii a v zadnej casti v strede a na bokoch. Cize aspon v troch bodoch zarucene musi byt upevneny. A toto potrebujem este dotiahnut.
Uvazoval som o tom ... chvilu a napadla ma taka vec no nezda sa mi to ako najkrajsie riesenie. Bude jeden panej v pozadovanej velkosti a tvare. Montazne body su asi o 0.5cm vyssie ako samotny panel. Cize mozno by sa to dalo urobit tak, ze na ten jeden plat sa nalepia obojstrannou paskou male kusky akrylu a tie sa pripevnia klasickou skrutkou tam kde maju byt. Viac ma trapi, ci ten spoj cez obojstranu pasku medzi akrylmi vydrzi tu dajme tomu "polovicnu" vahu. Opacny koniec kde to budu na skrutkach drzat steny 5.25" pozicii a to priamo o hlavny akrylovy panel.
Do toho panelu by sa vyvrtali otvori pre hadice a mozno aj kable (este nemam ziadnu predstavu kde a ako). Otazka znie, cim a ako najlepsie vyvrtat asi 20mm diery do akrylu, aby sa nezacal tavit a aby to bolo ciste. Do otvorou pojde nieco taketo ale s 20mm otvorom (lebo hadice su siroke 19mm). A zrejme rovnaky rozmer by som pouzil aj na napajacie kable pre grafiku (pripadne ine).
http://img692.imageshack.us/img692/4702/dscn2031mn.jpg
Dalsi akrylovy panel chcem pouzit na zakrytie celeho priestoru 5.25" pozicii ... toto bude rychly proces kedze to nebude mat ziadne vyrezy (aspon zatial). A pripevnim to zrejme obojstrannou paskou v hornej a dolnej casti ... no nijak na pevno aby sa to dalo aj odstranit.
No premyslal som nad tym, ze za ten panel miestnim expanznu nadobu. Ale toto by bolo zrejme lepsie keby som mal nepriehladne hadice a niejaku spatnu farbu kvapaliny alebo bezfarebnu ... Predsa ked tam dam daku oku lahodiacu farbu, predsa ju nezakopem za daky panel. Aky mate nazor na toto ?
V 5.25" poziciach bude zrejme len FAN controller ... mechaniku uplne vylucim, tym padom mam tam vela miesta a ta expa by sa tam ozaj vosla bez akych kolvek problemov ... no len to co som pisal skor ...
Isto sa pytate kde dam HDD ci SSD keze v poziciach bude len regulator. Zatial nemam predstavu kde, ale na SSD sa miesto najde ... na dobre viditelnom (predsa taky dobry Solid Šrot disk nema kazdy ...

Tak a tie najvatcsie zmeny/mody su zanami.
Teraz tie drobne ... co mam zatial len v hlave (momentalne podnapitej, kedze si cuckam pivko xD )

Zaslepky budu vymenene za tieto + dake cierne skrutky. Zrejme nie tie velke ale obycajne pretoze aj tak sa nedaju prstami utiahnut tak aby drzali grafiku.

Uplne naspodku bude teda samozrejme zdroj, radiator, pumpa a zrejme aj HDD. Tu sa nebude nic upravovat, radiator pripevnim pomocou samolepiaceho sucheho zipsu, pumpa bude zrejme len tak volne na makkom podklade a podobne zrejme aj HDD.
Premyslal som nad novym radiatorom ... zmesti sa tam aj 480 rad. prakticky to je max. ale potom neviem co by som robil s tymto co mam ... EK 360. Lebo komponenty pre vodne chladenie su v bazari tazko az priam nepredajne. Bola by ista sanca ho dat do 5.25" pozicii no by som musel vyrezat velku dieru do stredoveho panelu a z hladiska pevnosti by to nebolo dobre. Mozno by sa vosiel aj na spodok ale bolo by to "o gule" natesno a nemal by som kde dat pumpu a HDD. Takze 480 rad je otazny.
Na rad. pojdu Noctua F12 PWM FANy + tieto prachove filtre aby zakryli tu krasnu Noctua farbu a samozrejme aj netahali prach do radu.
Medzi rad. a FANy pouzijem toto na utesnenie.
No a jedna z poslednych veci ... velmi optiopnal ... krajsia "obuv" pre skrinku, asi toto.
FANy do hornych pozicii a zadnych budu zrejme Noctua a aby som ich trochu zjemnil, budu mat cierne miezky ... zrejme nafarbim tie co mam.
A uplne ze posledna vec ... pridat trochu blink-blink efektu.
Nieco taketo ale zrejme v mensej velkosti ... asi 3x po 60cm ak to vyjde lacnejsie a nalepi sa to zvnutornej strany bocneho panelu kde je okno ... no kde inam, ze.
A este dialkovy ovladac
To je vsetko zatial. Ak mi chcete fakt ze pomoct a podielat sa aj takto na dialku na tomto projekte, pozorne si vsetko precitajte a napiste Vase navrhy.
Pre slovencinarov: nepisem s diakritikov, pretoze takto sa mi pise lepsie a rychlejsie. Tiez sa ospravedlnujem, ak ste nasli dake fatalne gramaticke chyby ... nikto nieje dokonaly a po sebe nikdy necitam, tak berte to s usmevom.
Dakujem za Vase postrehy.
See you next time, bye
Edit, tu su este moje fotky ...
http://flic.kr/s/aHsjATwUBG