ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Re: ORANGE DSL - skúsenosti, rady atď.
Mas modulaciu aDSL2+? Aky je profil linky a zvysne parametre? Modem/router si restartoval aspon raz? Udajne obcas treba urobit factory reset a zadat udaje znova.. Pripadne iba udaje opat.
Spoiler: ukázať
- SKODA 1100
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 19. Júl, 2009, 16:25
Bol resetnuty do tov. nastaveni aj 2x, fakt nechápem ako moze byt ze z inej linky ide ale z mojej nie a oni tvrdia ze u nich problém nie je. Uz dávnejsie tu bolo pisané ze velakrát pomoze aj vymena modemu takze to skúsim a uvidim.
http://imageshack.us/photo/my-images/845/hddz.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/845/hddz.png/
Všetko čo predávam predávam aj inde, ked dlhšie neodpovedám pošli ss lebo asi už nesledujem tému ....
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
kup cez neaky e-shop a ked to pomoze si nechas ked nei vratis
Zdravim,
tak uz mam od dnes net len kurierovi sa neako nechcelo prist nacas a doniest mi router.
Neviete ako funguje ta akcia na "zapozicanie" routra za 0.99€? Rozmyslam ze zajtra rano by som skocil do pobocky a priamo u nich si ho pozical dokym mi kurier donesie ten moj. Samozrejem asi koncom mesiaca pride faktura kde bude zapcitany aj jeden aj druhy router cize 1.98€ ale ak spravne rozumiem ked ho vratim tak uz sa mi dalej nebude pocitat a budem latit len za ten jeden co mam ano? Dakujem.
//edit: Tak si odpovedam nie neda sa. Ale nastastie som si zohnal nahradu.
ADSL2+(G.992.5)
Up: 1148000
Down: 19998000 //rastie to 20076000
SNR: 6
Tlmenie: 20
tak uz mam od dnes net len kurierovi sa neako nechcelo prist nacas a doniest mi router.
Neviete ako funguje ta akcia na "zapozicanie" routra za 0.99€? Rozmyslam ze zajtra rano by som skocil do pobocky a priamo u nich si ho pozical dokym mi kurier donesie ten moj. Samozrejem asi koncom mesiaca pride faktura kde bude zapcitany aj jeden aj druhy router cize 1.98€ ale ak spravne rozumiem ked ho vratim tak uz sa mi dalej nebude pocitat a budem latit len za ten jeden co mam ano? Dakujem.
ADSL2+(G.992.5)
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
Stoji to za tie prachy ? .. Ale riadne velke profil davaju ak je to pre 15mbps . Sluzba 20mbps skor ?? Viac ti nepojde/nedaju, takze pri SNR 6dB si na maxime . Na 20mbps ti treba nejakych 22000kbps.oqix napísal:Zdravim,
ADSL2+(G.992.5)
Robia uz upravy, hlavne s pingami.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Zdravim, vsimol som si tu par odbornikov, ktori vedia povedat, ci danu rychlost moja linka utiahne alebo nie. Kedze sa chystam prejst do Orangu a 20Mbit/s net stoji takmer tolko, ako teraz moja Turbo 3, dost silno nad tym uvazujem. Zaujimalo by ma teda, ci by bolo u mna realne dosiahnut tuto rychlost.
Downstream Upstream
Rate (Kbps): 11520 kbps 571 kbps
SNR Margin (dB): 19.7 16.6
Attenuation (dB): 24.0 11.1
Dakujem
Downstream Upstream
Rate (Kbps): 11520 kbps 571 kbps
SNR Margin (dB): 19.7 16.6
Attenuation (dB): 24.0 11.1
Dakujem
Ked si vezmem ze donedavna som platil telekomu 30€ za 2Mbit "neobmedzeny" net tak toto stoji celkom zato. Aj lepsi profil pojde len treba poriadny router. Ten vigor co mam nema moznost manualne menit SNR a ani nezvladne nizke odstupy (5 a menej). Rozmyslam nad Netgearom alebo ciscom. Kamos ma netgear a ide mu to na 2db pritom tlmenie ma 35 co je vyssie ako mam ja.
Linka je vyborna, akurat neviem ako to bude z hladiska utlmu. Tam je max 18mbps si myslim. 20mbps ti to nepojde na 90%. Jedine, ze mas vyborny vodic.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Super No neviem aky to je vodic. Ide mi tu nejaky kabel zo stlpu k domu, no ten kabel je tu natiahnuty uz poriadne dlho min 18 rokov to uz ma. Takze neviem, co to bude. Dik.
Pojde, ale to nejde ani tak o teba ..Ale o tom ako ti nastavi Telekom. Jedine ako vravis SNR TWEAK urobit ale to vie iba par routrov.. + To, ze mu ukazuje SNR/M na 2dB neznamena, ze jeho SNR je 2dB .. Margin moze byt aj nizsie .. Len vseobecne sa pouziva ako minimum 3/6dB.oqix napísal:Ked si vezmem ze donedavna som platil telekomu 30€ za 2Mbit "neobmedzeny" net tak toto stoji celkom zato. Aj lepsi profil pojde len treba poriadny router. Ten vigor co mam nema moznost manualne menit SNR a ani nezvladne nizke odstupy (5 a menej). Rozmyslam nad Netgearom alebo ciscom. Kamos ma netgear a ide mu to na 2db pritom tlmenie ma 35 co je vyssie ako mam ja.
Nechápem meriam rychlost.sk alebo dsl.sk tak tak mám
Ale na speedtest.net toto
Ako to do čerta aj keď dám sťahovať niečo tak mi to ide len 380KB/s.
Ale na speedtest.net toto
Ako to do čerta aj keď dám sťahovať niečo tak mi to ide len 380KB/s.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
Myslim ze telekomu je jedno ako je to nastavene. Skor to je o tom ako to nastavi ich technik. Je to o dohode a doladovani v takychto pripadoch.CageJ napísal:Pojde, ale to nejde ani tak o teba ..Ale o tom ako ti nastavi Telekom. Jedine ako vravis SNR TWEAK urobit ale to vie iba par routrov.. + To, ze mu ukazuje SNR/M na 2dB neznamena, ze jeho SNR je 2dB .. Margin moze byt aj nizsie .. Len vseobecne sa pouziva ako minimum 3/6dB.
Ich technici nie su moc dohadovatelny ...
A ako to mas vlastne sluzbu ??
kramer,
ked dlhsie tahas ide to iba 380kB/s ?
A ako to mas vlastne sluzbu ??
kramer,
ked dlhsie tahas ide to iba 380kB/s ?