LAN Kabel
LAN Kabel
Zdravim. Mame taky problem. Natiahli sme si s kamaratom medzi sebou LAN kabel (RJ45). Kabel ma dlzku okolo 90 metrov. Problem zacal tym, ze ked sa on napojil do notebooku a ja som dal kabel do routra tak diodky na routri ktore oznacovali jeho pripojenie zacali blikat (mali svietit) . Po chvili davania kablu a vyberania to nabehlo, ale ked sme dali kopirovat subor tak to islo len okolo 300 kB/s. Skusili sme aj prekrimpovat koncovky ale nepomohlo to. Niekde som pocul ze by to malo fungrovat az na 100 metrov. Alebo uz pri takej velkej vzdialenosti vznikaju straty?
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
rj45 je len oznacenie koncovky. tahali ste po vonku alebo vramci interieru? je niekde v blizkosti kabla vedena elektricka siet? aky kabel ste pouzili ? utp alebo ftp. dalje akej katergorie. na 10mb siet vam staci 2 vodice, na 100mb stacia 4vodice. aj tak budete pravdepodobne potrebovat na druhu stranu hub alebo swich na posilenie signalu
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Tahali sme to povonku po stlpoch, elektricke vedenie ide v jednom mieste asi 1,5 metra ponad nas kabel, pouzili sme UTP kabel (13 SK/meter)a chceme mat 100 MBitovu siet. Co znamena ked diodka na routri oznacujuca pripojenie pocitaca pomaly plynule blika? (Siet vtedy neide). Skusali sme dat na druhy koniec hub, ale stym to neslo ani tolko. Stale to len blikalo.
hm
a mate na to povolenie?Oleg napísal:Tahali sme to povonku po stlpoch, elektricke vedenie ide v jednom mieste asi 1,5 metra ponad nas kabel, pouzili sme UTP kabel (13 SK/meter)a chceme mat 100 MBitovu siet. Co znamena ked diodka na routri oznacujuca pripojenie pocitaca pomaly plynule blika? (Siet vtedy neide). Skusali sme dat na druhy koniec hub, ale stym to neslo ani tolko. Stale to len blikalo.
Re: hm
Mameandynko napísal:a mate na to povolenie?Oleg napísal:Tahali sme to povonku po stlpoch, elektricke vedenie ide v jednom mieste asi 1,5 metra ponad nas kabel, pouzili sme UTP kabel (13 SK/meter)a chceme mat 100 MBitovu siet. Co znamena ked diodka na routri oznacujuca pripojenie pocitaca pomaly plynule blika? (Siet vtedy neide). Skusali sme dat na druhy koniec hub, ale stym to neslo ani tolko. Stale to len blikalo.
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
to blikanie bude zjavne indukcia z toho napajania. potom by som vam radil este pouzit aspon tienene kocovky. neskratuju vam zariadenie ked ich zapajate? ono este aj tie koncovky by trebalo uzemnit. ak to mate medzi dvoma barakmi tak rozdiel v zemeni moze byt az 2A :o .
kde ste kupovali ten kabel? v baumaxe? ved tolko stoji kvalitne FTP. utp u nas stoji asi 8sk/m a navyse pouzit UTP na vonkajsie pouzitie a este popri vysokom napeti chlapci, :8O: to len pozeram. ked vam vyhoria zariadenie to budem potom sledovat.
kde ste kupovali ten kabel? v baumaxe? ved tolko stoji kvalitne FTP. utp u nas stoji asi 8sk/m a navyse pouzit UTP na vonkajsie pouzitie a este popri vysokom napeti chlapci, :8O: to len pozeram. ked vam vyhoria zariadenie to budem potom sledovat.
Watching you ...
Ospravedlnujem sa, bol som teraz pozriet na kabel, a je FTPjararak napísal:to blikanie bude zjavne indukcia z toho napajania. potom by som vam radil este pouzit aspon tienene kocovky. neskratuju vam zariadenie ked ich zapajate? ono este aj tie koncovky by trebalo uzemnit. ak to mate medzi dvoma barakmi tak rozdiel v zemeni moze byt az 2A :o .