chyba v bootovani... Win7/Win8
chyba v bootovani... Win7/Win8
Ahojte. tak moj problem:
Mam na notebooku legalny Win7home edition viazany na softver, predinstalovany, cize nemam DVD. Mal som nainstalovanu 90 dnovy Win8. Po doinstalovani roznych driverov na grafiku v osmicke, ktore mi aj tak nakoniec nebralo a uz nebolo mozne ani zmenit rozlisenie, som sa rozhodol Win8 odstranit. Pred zhruba 3 tyzdnami som urobil to iste, bez problemov. (tiez mi cosi v tej osmicke zacalo s grafikou blbnut) Takze som spusil Win7, odstranil Win8 z vyberu OS pri zapinani PC cez programcek EasyBCD. Potom som sformatoval particiu s osmickou, odstranil ju a volne miesto som priradil ku starej particii. Po tychto zmenach sa notas chcel restartnut, no uz to bolo v dupe. Pri starte sa objavi modra obrazovka (od Win8 nie 7) s hlaskou o probleme pri bootovani. .... Nic viac sa neda robit. Pravdepodobne sa nieco pokazilo pri tom programe EasyBCD.. aj ked ako pozeram na navod, podla ktoreho som to urobil miule, tak som nezabudol na nic..
Bolo by fajn keby som neprisiel o nove data a legalny windows - mam asi mesiac stary recovery disc na externom hdd, vytvoreny Lenovo one key rescue systemom, bohuzial ani toto tlacilo na nahranie poslednej zalohy teraz nefunguje - nevie sa totiz dostat do win safe modu. Tiez skonci na rovnakej modrej obrazovke.
Jedina vec co mi napadla, je nainstalovat nejaku nelegalnu/trial verziu windowsu, len neviem ci mi vo Windows.old ostanu uplne vsetky data. Tie by som si len zalohoval a potom skusil nainstalovat ten one key rescue a nahral moj windows z pred mesiaca..
Je dufam aj lepsie riesenie
Mam na notebooku legalny Win7home edition viazany na softver, predinstalovany, cize nemam DVD. Mal som nainstalovanu 90 dnovy Win8. Po doinstalovani roznych driverov na grafiku v osmicke, ktore mi aj tak nakoniec nebralo a uz nebolo mozne ani zmenit rozlisenie, som sa rozhodol Win8 odstranit. Pred zhruba 3 tyzdnami som urobil to iste, bez problemov. (tiez mi cosi v tej osmicke zacalo s grafikou blbnut) Takze som spusil Win7, odstranil Win8 z vyberu OS pri zapinani PC cez programcek EasyBCD. Potom som sformatoval particiu s osmickou, odstranil ju a volne miesto som priradil ku starej particii. Po tychto zmenach sa notas chcel restartnut, no uz to bolo v dupe. Pri starte sa objavi modra obrazovka (od Win8 nie 7) s hlaskou o probleme pri bootovani. .... Nic viac sa neda robit. Pravdepodobne sa nieco pokazilo pri tom programe EasyBCD.. aj ked ako pozeram na navod, podla ktoreho som to urobil miule, tak som nezabudol na nic..
Bolo by fajn keby som neprisiel o nove data a legalny windows - mam asi mesiac stary recovery disc na externom hdd, vytvoreny Lenovo one key rescue systemom, bohuzial ani toto tlacilo na nahranie poslednej zalohy teraz nefunguje - nevie sa totiz dostat do win safe modu. Tiez skonci na rovnakej modrej obrazovke.
Jedina vec co mi napadla, je nainstalovat nejaku nelegalnu/trial verziu windowsu, len neviem ci mi vo Windows.old ostanu uplne vsetky data. Tie by som si len zalohoval a potom skusil nainstalovat ten one key rescue a nahral moj windows z pred mesiaca..
Je dufam aj lepsie riesenie
Re: chyba v bootovani... Win7/Win8
nabootovat linux live cd / usb a obnovit bootloader? Z tvojho opisu mam pocit ze win 7 by mal byt neposkodeny len ti do neho nevie nabootovat
nieco ako live cd mi nenapadlo.. hm Znie to dobre. Ak zvladnem v linuxe najst ten bootloader, tak je to elegantne riesenie. Win by nemal byt poskodeny, len tie bootovacie pozostatky osmicky este niekde prekazaju. Tak to idem skusit.
sedláci, šmar tam W7 DVD a startup repair.
Linux daj sestre nech sa vie namalovať v odraze cédečka.
Linux daj sestre nech sa vie namalovať v odraze cédečka.
.
sam si sedlak, pisal ze DVD nema , z toho som vychadzal
live usb ma spravene za 30 minut vratane tahania isa
live usb ma spravene za 30 minut vratane tahania isa
presne dvd nemam. Urobil som si to usb a bezi mi ubuntu, ale nemam sajn ako teraz vykonat tie zmeny bootovania. Malo to byt par klikov v startup manageri, ale ten uz z ubuntu vraj odstranili, takze neviem ako dalej. Docital som sa ako to urobit cez teminal, ale vsade boli len navody ako z buntu urobit sekundarny OS.
vsak som ti poslal link na to
sudo lilo -M /dev/sda mbr - tu je potebne za to dev/sda a mbr nieco dosadit, ci len to tam vpisat tak ako to je?
nemusis nic menit, predpokladam ze v notebooku mas jeden sata hardisk - potom mu odpoveda to /dev/sda z commandu
stale je to to iste.
"Your PC needs to be repaired
The boot Configuration Data file doesnt contain valid information for an operating szstem
file:\Boot\BCD
Error code:0xc0000098
...."
"Your PC needs to be repaired
The boot Configuration Data file doesnt contain valid information for an operating szstem
file:\Boot\BCD
Error code:0xc0000098
...."
recovery si urobí aj cez WAIK, ale to treba prestať sedlačiť s lunexom
.