Neironizuj prosim ta, lebo mna tvoj problem nemusi absolutne zaujimat. V prvom poste si sa pytal cim to moze byt, ale ked to vies, tak naco sa vlastne pytas?jekoster napísal:Takže monitor sa zázračne uzdravil, keď mi prišla nová grafika a tri mesiace išiel bez problémov, a teraz znova začal blbnúť? Navyše, s inou grafikou som nič také nezaznamenal, takže pochybujem, že je chyba v monitore.
Pokúsim sa to popísať lepšie: všetko je OK, a zrazu po istom čase (včera napr. som mal PC zapnutý celý deň a problém sa začal prejavovať až večer), začnú hrany objektov (napr. hrany windows okien) zrnieť. Postupne to prejde na vlnenie celého obrazu.
Ano aj monitory sa kazia a kazia sa aj upne tymi najzvlastnejsimi sposobmi. A nie len monitory. Pol roka idu, mesiac blbnu, alebo naopak. Dokonca sa aj zazracne uzdravuju.. Moze byt, ze aj ten tvoj, mne stale neznamy typ..
Nejaky ten monitor som uz rozobraty mal. Napriek tomu netvrdim s tvojou istotou, ze je to monitor a pytal som si dalsie detaily. 3x si popisal tu zavadu od slova do slova rovnako.. Zrnia hrany, chveje sa obraz.. Robi to v 2D, alebo len v 3D?
Viem si to predstavit a mozno si predstavujem nieco uplne ine, ako mas ty na obraze, ktory ani nedokazes zachytit. Ze nejde zachytit na fotku chvenie je mi jasne, ale rozbitu hranu ist musi.
Preto som ti pisal, ze ak na tie rozbite hrany na screenshote niesu, tak karta je v poriadku a chyba je bud na ceste karta-monitor, alebo je to monitorom, alebo nekompatibilitou, este stale nedefinovanej zostavy.. Proste moze to byt viac veci. Kludne to moze robit aj shitny zdoj, alebo rozdvojka s otocenou fazou v zasuvke..
Ze si kartu skusal v inom pc aj s inym zdrojom (typ, znacka, netusim tiez..) je dobry postup. Ale skusil si aj iny monitor a iny kabel? Predpokladam, ze nie, inac by si to predpokladam napisal.
Ja by som odporucal skusit to niekde inde. V uplne inej, bezproblemovej zostave so spolahlivym zdrojom aj s inym kablom. Ak ti teda skutocne ide o to, zistit v com je problem.. Ak to bude "zrnit a chviet sa" aj tam, potom nie je co riestit, resp. len tu RMA.