CageJ napísal: Po 21. Nov, 2022, 23:50
Aký problém?
No asi taký, že najlacnejšia ATX doska na alze stojí 240e... najlacnejsie ATX dosky B550 stáli okolo 130e pri uvedení
Ryzen 7600X alza stojí 300e, čo bude asi najpredávanejší CPU, Ryzen 5600X stál to isté pri uvedení.
Takže platíš 100e navyše pri mainstream základe počítača (MB+CPU) voči 5000 rade. Intel B660 ATXka od 150e.. a miniATX B660 od 115e, áno sú to DDR4 dosky, ale ten rozdiel v cene voči AMD hodíš do silnešieho Intel CPU a AMD je out, tak mi netrvď, že to nie je problém. Naopak to je jeden z dôvodov prečo je Intel platforma teraz lepšia do hociakeho ne-higendového PC, ten druhý dôvod je cena DDR5 pamätí. High end je niečo iné, tam by som do AMD kľudne šiel..
Keby to bolo tak v poriadku, ako tvrdíš, tak by neprišiel ten AMD price-cut tak skoro
CageJ napísal: Po 21. Nov, 2022, 23:50
Si chytil do ruky tie dosky alebo Z790 ? To nejde porovnávať s doskami pred 5-10 rokmi...
ja nepotrebujem nič chytať, mňa vôbec nezaujíma koľko vrstiev, chladičov, VRM, kilogramov doska má, doska ide do bedne. Mňa zaujíma len to, čo dostanem za danú sumu peňazí a momentálne AMD ťažko v tomto prehráva, v mainstreame aj lowende...