HELP : i7 930 problém s OC
HELP : i7 930 problém s OC
Dobrý Den Chcel by som sa opítať , vlastním cpu i7 930 a dosku Gigabyte GA-X58 UD5 ver.1. Celý čas som bežal na OC 3.8Ghz no po nedávnom sleevingu zdroja ( Fortron Epsilon 700w 80+ ) procesor nepretaktujem ani na túto hodnotu ... problémom je hodnota bclk ktorá nie a nie prejsť cez 165. Cítal som rôznu kopu for a stránok kde sa riešil podobný problém no nikde som nenašiel riešenie Skúšal som hociaké configy v BIOSE .. úpravy voltáže takmer všetkého no za hranicu 165 sa proste nie a nie dostať Najpr som si myslel že je to tým že nepresiahnem hodnotu 3,5 Ghz no po nastavení násobiča na 22x a takte 3.65 PC pekne nabehol .. Nepomohlo ani prepálenie BIOSU na F13. Dakujem za akekolvek rady
Re: HELP : i7 930 problém s OC
pokial si po sleevingu multimetrom skontroloval vsetky kontakty na konektoroch a vsade si mal kontakt.
Tak potom mi ostava konstatovat len, "It's magic".
Tak potom mi ostava konstatovat len, "It's magic".
Tak skúsim to premerať najhoršie je že v okolí zatiaľ nik nemá podobný zroj na vyskúšanie čiže ... možno neaký pin je zle zastrčený alebo prerušený kontakt .. ale že by to mohlo spôsobiť nemoznost dvihnuť bclk hodnotu na viac ako 165 ... neviem ale dík
Ja som myslel, ze tam to spadne.. a to akoze nemozes potiahnut viac ako 165?
Ved pri sleevingu si nemusel mazat cmos.
Ved pri sleevingu si nemusel mazat cmos.
No takto hodnoty presne neviem aké som mal pred sleevingom ale viem ze bclk bolo 181x nasobič 21= 3,8Ghz stable potom som nakúpil 45 metrov paracordu a pustil sa do toho ... počas toho bol celý pc rozobraný ... po sleevingu som dal celé pc dokopy PC nabehol s default nastaveniami, co mi pripadalo normalne kedze stale ked doslo ku "zmene" hardveru tak mi nabehli stock nastavenia v BIOSE, kde ma upozornil bios nato ze doslo k zmene hw ( staci vybrat gpu a zasunut nas5 ) alebo doslo zlemu OC ....lalala .... Potvrdil som to a nastavilo mi OC na tých povodných 3,8 ako som bezal pred tým ... no pri boote len black screen a dokola reboot ... pred tým mu to nerobilo problém ... aj takýto skok v OC z defaultu ... skusal som íst stale po 10,10,10 bclk no 165 a už som dotaktoval ... nastavím 170 a opakuje sa sceneria ktoru som pisal pred tym ... nechapem to keby aspon nabootoval do winu a spadlo to s BSOD ..tak viem ze je to nestabilne a treba sa hrat s voltazou popripade som nieco nevypol/nezapol ...ale toto uz nechapu ani moje zelezne nervy
No tak niečo som našiel ale zatial som to nevyskúšal ... dvihnúť PCI-E frekvenciu max na 103mhz ... len sa bojím s tym hrať keže je to ževraj dosť nebezpečná vec čo sa týka taktovania a pár mhz naviac a vsetko ide v plamen ... zevraj tých 103 by este nemalo robit ziaden problem ...ale aj tak nechapem kedze vtedy to slov poho na auto ( teda ak sa to defaultne nastavi na 100 )
Takze zial ziaden uspech ... skúsil som na 103 no nič ... niekde niečo jeden clovek spominal s nstavenim casovania ale uz pomaly stracam nervy.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Pcie frekvencie urcite nebabrat...
Btw uncore mas ake? Moja 920 bezala sice na cca 4.2ghz ale uncore po oc muselobyt co najblizsie defaultu inak to padalo
Ramky idealne na zaciatok 1066
Uncire drzat okolo 3200 pre istotu
Btw uncore mas ake? Moja 920 bezala sice na cca 4.2ghz ale uncore po oc muselobyt co najblizsie defaultu inak to padalo
Ramky idealne na zaciatok 1066
Uncire drzat okolo 3200 pre istotu
Spoiler: ukázať
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
tak zo zvedavosti, násobič na RAM máš dobre zvolený ?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
máš dosku GB a tie majú radi vysoké volty skoro všade
tam treba proste pridávať volty, bez toho na 950 nič ledva 3,8GHz a potom 4,4
tam treba proste pridávať volty, bez toho na 950 nič ledva 3,8GHz a potom 4,4
tak násobič ramky mam 1:2 s qpi ..tuším tak neak to ma byt a drzat to co najnizsie .. len neviem .. skúšam a stále neak nič .. zatial do toho nešprtám. Objednal som z Alzy Cooler Master Seidon 120M ktorý by mal o dosť lepšie chladiť tú i7 930 , ked príde tak ho budem mlátiť celý den Dúfam že aj úspešne , ... najviac ma na tom štve že sa nerozbehol na tých settingoch na ktorých sa rozbehol pred tým ... no je tu jedna možnosť a to sa chcem opítať , Je možné že PC ostane v cold boote ( tusim je to neake overenie OC pred bootom ) koli neakym vysokým idle teplotám alebo niečo ? ... myslím že vačšinou sa nestabilita koli teplotam prejavuje počas bootu alebo pri 100% load OCCT , Prime95. Teploty Idle : 40 C , 100% Load : 53 C - pri default nastaveniach - Scytche Mugen 2.
No tak vodník dorazil a musím povedať že ten CM Seidon 120M je kvalitka idle 40-45 C - 100% load 55-60 C na 3,66ghz No ale problém zpstáva a to že ani za pána nepohnem s tým bclk viac než 166mhz Neviem čo už skúšať :/ proste hitnem už len 167 a dokola reboot a blackscreen .. jak keby si kontroloval takty a dokola sa mu niečo nepáčilo ... netuším.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
Podla mna nepridavas napatie tam kde treba ako som pisal uz vyssie
Teplota nebola problem ani predtym to cpu ma max okolo 100st
Teplota nebola problem ani predtym to cpu ma max okolo 100st
No len problém je v tom že som skúšal už aj configy iných ľudí s rovnakým CPU ... voltaze ako qpi , vcore , dram , ioh a ich ... vsetko presne podla roznych configov ludi ktorym to slo na peknych 4.0 Ghz ako nič ...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
mno potom sa len vtíska otázka či ti to išlo aj predtým...
btw a napr BCLK 200 a násobič 18 si skúšal?
btw a napr BCLK 200 a násobič 18 si skúšal?