Predtým som si poriadne prečítal recenzie, kde ho celkom chválili, aký je realistický, že je tam minimum fikcie a veľa vedy.
Neviem, či som to dobre sledoval, ale fikciou film začal tým, že ISS, Hubble a Tchien-kung boli na jednej orbite.

A podľa toho, čo nasledovalo boli aj všetky satelity na tom istom orbite, všetko v rovnakej výške a dokonca na rovnakej dráhe...

A potom už nasledovali skvosty, ako bezúčelné krúženie si okolo Hubbla Georgom Clooneyom, skákanie, príšerné nárazy, ktoré aj on aj Sandra Bullock vždy prežili bez ujmy, rovnako ako ich skafandre, ktoré by asi nezničil ani priamy zásah z RPG, lietanie vo vesmíre pomocou hasiaceho prístroja, nenútené vtipkovanie si v bezprostrednom ohrození života, úbohý pátos s lietajúcou kvapkou slzy a podobné hovadiny...

Sandra nosí pod skafandrom tielko a nohavičky, zabudla si dať chladiaci oblek a aj plienku, takže musela hodiny zadržiavať moč a možno aj stolicu

"Sandra Bullock však veľmi podmanivo stvárňuje mladú ženu" - nuž, našej päťdesiatročnej Sandre sa ani toto veru nepodarilo, hoci musím uznať, že na svoj vek vyzerá naozaj dobre (čože je to päťdesiatka?).
Jediné, čo ma prekvapilo, že sa tam neobjavil Chuck Norris a nezachránil ich nejakým šikovným trikom.
To ma sklamalo a veľmi.
Čakal som ho a nedočkal sa.
Chuck tam neprišiel.
Dávam filmu 1/10 za to, že som ho dopozeral.
Najhorší film, čo som tento rok videl.
Jdu blejt, velebnosti.
Nabudúce si radšej pozriem niečo realistickejšie - napríklad Pacho - hybský zbojník.