Nový monitor
Nový monitor
Chalani,
rozmýšľam nad novým monitorom keďže ten môj sa už so mnou pomaly lúči. Zatial mam grafickú gtx960 ale plánujem niekedy v septembri alebo možno aj skôr kúpiť si gtx1070 (možno počkám na amd ale asi nevydržím). Rozmýšľam nad 2k IPS monitorom. Plánujem na to dať 300€ +-50. Vedeli by ste mi hodiť nejaké typy? Bude vyuźívany najme na hry, občas AutoCad, Office a samozrejme behanie po nete
rozmýšľam nad novým monitorom keďže ten môj sa už so mnou pomaly lúči. Zatial mam grafickú gtx960 ale plánujem niekedy v septembri alebo možno aj skôr kúpiť si gtx1070 (možno počkám na amd ale asi nevydržím). Rozmýšľam nad 2k IPS monitorom. Plánujem na to dať 300€ +-50. Vedeli by ste mi hodiť nejaké typy? Bude vyuźívany najme na hry, občas AutoCad, Office a samozrejme behanie po nete
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Nový monitor
este keby si trosku prihodil https://www.alza.sk/27-benq-bl2710pt-d4 ... oCWtvw_wcB
Vyzera super, takze ak nema nikto nejaky iny model tak asi pojdem do neho. Dufam ze nechytim aj ja zly kus ako niektory recenzenti na Alzemolnart napísal:este keby si trosku prihodil https://www.alza.sk/27-benq-bl2710pt-d4 ... oCWtvw_wcB
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Pisem trosku neskoro, snad si este nekupil. Ten BenQ BL2710PT neodporucam. Preco? Ma namerany input lag 20 alebo 25 ms, podla toho, ktoru recenziu citas (pcmonitors.info, tftcentral.co.uk). To je uz velmi vela a je to citelne. Budes mat kurzor ako na gumicke. Skusal som to este kedysi, ked som mal CRT monitor a porovnaval som s LCD. Do 10 ms input lag som nebol schopny postrehnut, zato LCD s 25 ms input lagom bolo velmi neprijemne na hranie. Odvtedy som si povedal, ze (pre mna) vsetko do 10 ms je OK, do 15 som ochotny akceptovat, ked ten monitor bude uplne super uzasny (napr. OLED) a nad 20 ms je vsetko uplne nepouzitelne.
Nanestastie ta suma 350,- € je taka na rozhrani. Prilis vela na srackovy monitor a prilis malo na nieco dobre. Kedze bude vyuzivany hlavne na hry, preferoval by som 144 Hz monitor + G-Sync, ale za tu cenu nic 27" neexistuje. Prvy taky radoby-herny kusok je za 600-700,- € (Acer XB271H alebo XB271HU).
Popravde ale neviem vybrat ziadnu vhodnu alternativu. S tymito podmienkami ma nic v tejto cene neoslovilo. Ako prve, co by som bol ochotny akceptovat je Dell U2715H [link, 10 ms input lag, 8-bit panel bez ditheringu] a mozno aj Asus PB278QR [link, tiez 8-bit panel ale neznamy input lag]. Tieto su vsak 500+ €. Nemam teda riesenie, len som chcel upozornit na ten input lag. Je to dost dolezita vec.
Nanestastie ta suma 350,- € je taka na rozhrani. Prilis vela na srackovy monitor a prilis malo na nieco dobre. Kedze bude vyuzivany hlavne na hry, preferoval by som 144 Hz monitor + G-Sync, ale za tu cenu nic 27" neexistuje. Prvy taky radoby-herny kusok je za 600-700,- € (Acer XB271H alebo XB271HU).
Popravde ale neviem vybrat ziadnu vhodnu alternativu. S tymito podmienkami ma nic v tejto cene neoslovilo. Ako prve, co by som bol ochotny akceptovat je Dell U2715H [link, 10 ms input lag, 8-bit panel bez ditheringu] a mozno aj Asus PB278QR [link, tiez 8-bit panel ale neznamy input lag]. Tieto su vsak 500+ €. Nemam teda riesenie, len som chcel upozornit na ten input lag. Je to dost dolezita vec.
Dalsi co vidi travu rast...
20 ms je uplne dostatocna hodnota, ktoru je okom velmi tazko rozoznat.
Alebo mi chces tvrdit ze vnimas ako sa na monitore ci TV refresuju framy? Lebo na 50Hz to trva tych 20 ms.
20 ms je uplne dostatocna hodnota, ktoru je okom velmi tazko rozoznat.
Alebo mi chces tvrdit ze vnimas ako sa na monitore ci TV refresuju framy? Lebo na 50Hz to trva tych 20 ms.
Zatiaľ som ešte nekúpil monitor. Teraz už hrám prevažne stratégie, a fps hry ma pomaly prestávajú s vekom baviť, tak neviem či potrebujem monitor s 144Hz. Taktiež aj input lag napr v Red Dragone, alebo v Total war hrach až tak veľmi nehrá rolu (pokiaľ samozrejme je v prípustných hodnotách ) Ale zase som nemal 144Hz monitor, ani špičkový monitor, takže neviem to posúdiť keď máš fábiu a nikdy si nesedel v Jaguáry tak si môžeš hovoriť že až taký rozdiel medzi nimi nie je Treba mi na tie hry, ktoré hrajem 144Hz monitor s input lagom do 10ms?
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Dunar, ty eksper na vsetko. Tu travu by som nevidel rast, kebyze som si to nevyskusal na vlastne oci. Takze s takymi zavermi mozes ist niekam prec.
Input lag JE citelna vec a presne viem, kolko nevnimam a kedy mi uz vadi. Tipujem, ze ty si si to odskusal tiez? Ci len cisielka spajas dokopy? Clovek nemoze vnimat 20 ms, tak to neexistuje. Nikomu nevadilo 100 Hz blikanie CRT, lebo to je uz prilis vysoka frekvencia a rainbow efekt pri DLP projektoroch je tiez len konspiracia vyrobcov LCD/LCoS projektorov.
Nie som ziadny naruzivy profi hrac FPS, ale 25 ms mi velmi vadilo, kurzor bol presne ako na gumicke. Zastanes rychly pohyb mysou a kurzor leti dalej (prehnane povedane). Skusal som to niekolko dni, rozne hry, hlavne ale Team Fortress 2. Ci sa ti to paci alebo nie, je to tak. Co sa mna tyka, kludne sa hraj na Xboxe na TV so 40-70 ms input lagom.
Input lag JE citelna vec a presne viem, kolko nevnimam a kedy mi uz vadi. Tipujem, ze ty si si to odskusal tiez? Ci len cisielka spajas dokopy? Clovek nemoze vnimat 20 ms, tak to neexistuje. Nikomu nevadilo 100 Hz blikanie CRT, lebo to je uz prilis vysoka frekvencia a rainbow efekt pri DLP projektoroch je tiez len konspiracia vyrobcov LCD/LCoS projektorov.
Nie som ziadny naruzivy profi hrac FPS, ale 25 ms mi velmi vadilo, kurzor bol presne ako na gumicke. Zastanes rychly pohyb mysou a kurzor leti dalej (prehnane povedane). Skusal som to niekolko dni, rozne hry, hlavne ale Team Fortress 2. Ci sa ti to paci alebo nie, je to tak. Co sa mna tyka, kludne sa hraj na Xboxe na TV so 40-70 ms input lagom.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Dunar, mozno s horsim hlodavcom to nepoznas, ale s dobrou optickou mysou vpohode. Kludne sa citim na slepy test. Je daky program co prida inputlag?
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Zvýrazním moju predchádzajúcu správu keďže trocha dlhšie mi schváľuje príspevky oproti vaším :Energetik napísal: Zatiaľ som ešte nekúpil monitor. Teraz už hrám prevažne stratégie, a fps hry ma pomaly prestávajú s vekom baviť, tak neviem či potrebujem monitor s 144Hz. Taktiež aj input lag napr v Red Dragone, alebo v Total war hrach až tak veľmi nehrá rolu (pokiaľ samozrejme je v prípustných hodnotách ) Ale zase som nemal 144Hz monitor, ani špičkový monitor, takže neviem to posúdiť keď máš fábiu a nikdy si nesedel v Jaguáry tak si môžeš hovoriť že až taký rozdiel medzi nimi nie je Treba mi na tie hry, ktoré hrajem 144Hz monitor s input lagom do 10ms?
Tak to pre vas potom musi byt 60Hz monitor a 50 Hz TV ako powerpointova prezentacia. Lebo tie obrazky sa striedaju takych istych 20 ms. Takze to musite vidiet sakra trhane. Lenze tak to asi nevnimate, alebo?
Ano, niektori su na lag citlivejsi, ale urcite nie pri 20 ms.
To je tu samy superman v kazdej teme.
Videl si ten lag aj na monitore alebo len na tv? Na tv to totiz nemuselo byt lagom, ale nastavenim. U TV je vela ale.
Ano, niektori su na lag citlivejsi, ale urcite nie pri 20 ms.
To je tu samy superman v kazdej teme.
Videl si ten lag aj na monitore alebo len na tv? Na tv to totiz nemuselo byt lagom, ale nastavenim. U TV je vela ale.
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
ked ty, rsp tvoje oko, nejsi schopny rozoznat rozdiel medzi 50/60 a 144hz neznamena, ze niekto iny ten rozdiel vidiet tiez nemoze.
a ten rozdiel je vyrazny, a pri hrach, nie len fps, je to citelna vyhoda v prospech majtela takeho monitora, ktory to oceni.
asi si, vikendovy hrac, ktory vsetko naklikava mysou a nikdy v zivote nepouzil v hre ziadnu klavesovu skratku a macra a scripty su vzdialene nezname pojmy, popripade hras vsetko na ovladaci (aj fps hry).
to je vsetko ok, ale chod pls trolovat niekam inam.
a ten rozdiel je vyrazny, a pri hrach, nie len fps, je to citelna vyhoda v prospech majtela takeho monitora, ktory to oceni.
asi si, vikendovy hrac, ktory vsetko naklikava mysou a nikdy v zivote nepouzil v hre ziadnu klavesovu skratku a macra a scripty su vzdialene nezname pojmy, popripade hras vsetko na ovladaci (aj fps hry).
to je vsetko ok, ale chod pls trolovat niekam inam.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Dunar - jasne, ze trhanie vnimame. Staci rychlo kruzit mysou, uvidis asi 15 pomerne ostrych kurzorov
a bavime sa cisto o monitoroch teraz
taktiez rozdiel medzi 60Hz a 80Hz je sakra viditelny
a bavime sa cisto o monitoroch teraz
taktiez rozdiel medzi 60Hz a 80Hz je sakra viditelny
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
ips ká su predražené a maju ubohe parametre.Ked to myslíš z hraním vážne tak radšej zober herný s TN panelom,pokial nemieniš sedet na koberci a po zerat na monitor zo spodu mas jedno.Zobral by som dell S2716DG za 500e ..144HZ,1 ms,G sync..Lepší monitor na hry sa vtej cene kupit neda.Ja ho mám nema chybu. https://www.mf-elektro.sk/dell-s2716dg- ... #172677271
Nevyzerá zle ten DELL, čierna síce nie je dokonale čierna ale na to si zvyknem...čiže pokiaľ zvýšim svoj budget na 500€+- tak tento DELL S2716DG bude najlepšia voľba?