ASUS PRIME Z790-A WIFI

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Igorko80xxx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Št 13. Máj, 2021, 19:55

ASUS PRIME Z790-A WIFI

Príspevok od používateľa Igorko80xxx »

Zdravim
Mam zakladnu dosku ASUS PRIME Z790-A WIFI cpu Intel Core i7-13700KF a pamete Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL40 Vengeance Black.
Moj problem je ze v biose ukazuju iba 4800Mhz namiesto 6000Mhz skusal som aj nastavit v biose mod XMP 1 aj 2 a potom sice detekovalo v biose 6000Mhz,ale nenastartuje mi pocitac.Kde by mohol byt problem.
Za kazdu radu dakujem
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 22004
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´

Re: ASUS PRIME Z790-A WIFI

Príspevok od používateľa dexterav »

zle nastavený bios
skus rucne
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
darklol
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1522
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Bydlisko: Bratislava / Kosice / Presov

Re: ASUS PRIME Z790-A WIFI

Príspevok od používateľa darklol »

Mne to podobne robi na strixe. A aj ked nabehne potom na druhej rovnakej doske tak memtest vykazuje chyby. Manualne som este neskusal nastavovat vsetko
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
Používateľov profilový obrázok
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 22004
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´

Re: ASUS PRIME Z790-A WIFI

Príspevok od používateľa dexterav »

bios máš posledný?
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X


motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
Igorko80xxx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Št 13. Máj, 2021, 19:55

Re: ASUS PRIME Z790-A WIFI

Príspevok od používateľa Igorko80xxx »

Ano bios mam posledny co je momentalne
Igorko80xxx
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Št 13. Máj, 2021, 19:55

Re: ASUS PRIME Z790-A WIFI

Príspevok od používateľa Igorko80xxx »

No rucne som to nenastavoval ani neviem co by som tam mal nastavit okrem frekvencii pamate co uvadza vyrobca

Návrat na "Základné dosky"