Co su 3.1 kable?Objednat od ineho vyrobcu pre tento zdroj,ci ako to myslis?Pred tym ma vyslovene varovali,aby som tam nedaval ziadny kabel od ineho vyrobcu...
zoom napísal: Pi 07. Jún, 2024, 01:07
V
Intel specifikacii sa priamo nepise o nejakom ohnuti, ale je tam skor popisany len konektor. Slavny Jonny Guru ma
fajn clanok, kde sa v spodnej tretine venuje tomuto problemu. Spomina tam max. 30mm polomer ohnutia, ale zaroven pise, ze sa to netyka ohnutie hore/dole, v clanku popisane ako north/south, ale ohnutia do boku (east/west). To moze sposobit zly kontakt na pinoch ci pripadne vysunutie konektora, ako tam ma znazornene aj na obrazkoch. Na stranke CableMods (ktori boli asi tak v strede toho fuckupu so zhorenymi konektormi), mas tiez
nejake obrazky a tam ide o to, aby akykolvek ohyb zacal 35mm od konca konektora.
Takze moj nazor je, ze ked ti z toho konektora na karte ide tan kabel cca kolmo dole a dodrziavas ten maximalny 30mm bend radius, tak si v pohode. Ide naozaj hlavne o to, aby tie kable/konektor neboli napnute do boku.
No a prave tak som mal ohnuty ten kabel,nesiel dole ako na foto co som sem hodil v prvom prispevku,ale skor tak do boku,ale nie hned samozrejme a nie viac ako je na foto,ze by som to dako zalomil,tak to nie.
Problem ale je,ze mi vypina grafiku,tu o tom pisem viac,ak chces mozes si precitat:
viewtopic.php?t=131749
Takto to urcite nemam,ze by to bolo natiahnute,ci dako posunute na silu do boku,ze by sa kabel vysuval z konektoru,ved to je az nepredstavitelne,mal som to podobne do boku vyhnute ako na foto co som hore postol,ale vsetko s volou,nic natiahnute/napnute,na silu vytocene to nebolo
Nakoniec z poslednej komunikacie vysvitlo,ze im mam len vypojeny kabel odfotit koncovky,ci asi niesu ohnutim vylomene,zajtra im to poslem.
Inac ten kabel na napajanie grafiky ma z oboch stran rovnaku koncovku,je teda jedno s ktorou koncovkou ho zapojim do zdroja a s ktorou do grafiky?Tam by sa nemalo nic pobabrat,ci?
MSI MPG B550 GAMING PLUS;Ryzen 7 5800X3D & ARCTIC Liquid Freezer II 360 A-RGB;GAINWARD GeForce RTX 5090 Phantom GS 32G;Crucial Ballistix 2x16 GB KIT 3600 MHz CL16;SSD: Samsung 980 PRO 2 TB;HDD: WD Red 6TB & Seagate Exos 8 TB;Sound Blaster X-fi Titanium HD & Z-5500 Digital na optike;Fortron Hydro Ti PRO 1000W;Fractal Design Define S2 White;Roccat Vulcan 120 AIMO Gaming Keyboard & Roccat Kone Pro Air;GIGABYTE AORUS FO32U2;WIN: 10