Jaaaaj, ved mas ADSL s dynamickym pridelovanim adries: a predpokladam ze mas router: nejaky ten Vigor alebo nieco podobne...
Ide o to, ze router ma IP adresu pridelenu T-COMom. Ty mas IP adresu v sieti len lokalnu - ak je pripojenych na jednu IP adresu viac pocitacov = na jednom routri je zapojenych viac PC, tak odkial ma router vediet, ktore porty patria komu ? Sice mal by skadial ale neviem o to ze by toto prave rozoznavali z prevadzky.
A riesenie: nastav si na routri pre NAT - prekladanie adries -> Otvorenie portov -> Tam si pre svoju IP adresu nastav porty, ktore pouziva tvoj eMule alebo co ... : davaj si pozor, ci nemas nahodou nastaveny DHCP server na routri => tvoja adresa sa moze menit a potom nemusis mat stale tu istu adresu

.
Mno a dalsia vec: mozes mat nastaveny firewall a tam to je zle - aj tam treba otvorit proty.
A pisem tu tolko preto, lebo aj ja mam ADSL a vsetko fici ako ma: bittorrent, VNC (to je vzdialeny pristup na PC), eMule, DC++ ....
Bittorrent ma zelenych sjamlov - teda je to plna konektivida, eMule pise: High ID

, takze to funguje