Problem ASUS P5N-E SLI a VGA ASUS RADEON X1600

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
Mator333
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 25. Júl, 2007, 08:00

Problem ASUS P5N-E SLI a VGA ASUS RADEON X1600

Príspevok od používateľa Mator333 »

Ahojte, potrebujem surne analyzovat jeden problem lebo som sa snim este nestretol, mam zostavu s ASUS P5N-E SLI, VGA ASUS RADEON X1600, CELERON D 3,06 GHz, 1x1GB RAM GOODRAM, ide o to ze niekedy sa mi stane, ze nabehne pocitac ale nenabehne obraz, a PC nepipne, tak ako zvykne raz pipnut ked vsecko nabehne ok, hned po zapnuti, namiesto toho nejde obraz, pc sa tvari ze pracuje ale po chvilke par sekundach pipne takto: beeep bep bep bep, cize 1x dlho 3x kratko. Niekedy pomoze ked vypnem zdroj a znova zapnem, niekedy nie. Ked sa mi to podari rozbehnut, pozrem vo win zaznam udalosti a tam mi vypise error IRQARB: ACPI BIOS does not contain an IRQ for the device in PCI slot 3, function 0. Please contact your system vendor for technical assistance. a to iste aj pre pci slot 7. Toto iste mi robi aj na win xp pro aj na viste ultimate, mam aj najnovsi bios a netusim kde je problem, ci zakladna doska, vga, ram, alebo zdroj. A este jedna vec, ked vo win viste dam spravcu zariadeni, je tam jedno unknow device, ked dam aktualizovat driver, napise mi: system windows nasiel ovladac ale pri instalacii nastala chyba ovladac nieje urceny pre tuto platformu hmm. ATK0110 ACPI UTILITY Diki za rady.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

skus resetnut bios. co mas inac tych pci slotoch? skus to vybrat ked nepomoze reset, pochybujem ze sa ti rucne podari nastavit irq, to by si musel byt stara skola. ale skusaj davat tak aby neboli na jednu irq 2 rozne zariadenia.
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Mator333
Nový používateľ
Nový používateľ

Ved to ze tam je len graficka, nic viac. Dnes idem este vyskusat druhu grafiku, tak som zvedavy ci to bude robit alebo nie, len to ze to robi len sem tam hmm.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

z casti to odhadujem na polo/funkcnu dosku
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Mator333
Nový používateľ
Nový používateľ

Radsej graficka ako doska, dufam
Mator333
Nový používateľ
Nový používateľ

No vymenil som zatial graficku za stru ati x300 ci aka to je a este to nespravilo, ale mam problem s rezimom spanku, akonahle sa uspy, hned ho nieco ako keby zobudi, neviete niekdo preco?

Návrat na "Základné dosky"