Zdravicko ludia, ak sa vam doma povaluje nieco lepsie od 120mhz, s 256 ramkou a nebodaj to ma aj disk vecsi ako 5gb mal by som pre vas navrh. Pred nedavnom firma SUN Microsystems uvolnila kod svojho high-end operacneho systemu v momentalne najvyssej revizii 10 ktory sa da volne stiahnut tuna. Mozno ze to nebude to co ste si predstavovali, urcite to niesu Windovsi, Nieje to dokonca Ani linux. Je to unix dokonca rozny od FreeBSD.
Inac na horeuvedenej zostave necakajte zazraky, mozno hodina startovania a maximalne tak textovi mod. 64bit AMD maju vyhodu
Je to skor serverovo orientovany operacny system, ale v podstate je to plnefunkcny operacny system, je asi o 10 rokov starsi ako linux, cize je stabilnejsi, treba fakt sikovnost alebo chybu hw aby to padlo. Inac da sa pozerat film, webovi prehliadac, openoffice, co som si vsimol su tam aj nejake hry. je to viacmenej kompaktibilne s linuxom, cize co existuje prenho tak existuje aj pre solaris.
ak to nahodis na nieco lepsie tak to ma samozrejme aj grafiku. este si mozes vybrat ci CDE to je na sposob win 3.11 alebo dokonca GNOME a ked sa ti nahodou bude zdat ze pozeras na xp s nejakou temou tak budes velmi blizko.
nho je pravda ze s tymi ovladacmi to nieje este take ruzove ale myslim ze uz su, pod open solarisom je toho uz dost a je to kompaktibilne cize pohodicka skoro
aj ja pozeram ze nieco sa mi jaga na stole ale nejak na to nemam cas, inac dufam ze si zacal x86 mediom, spark asi doma mat nebudes cize to si mozes zavesit rovno na stenu