MSI 6600GT - zabita prachom?
MSI 6600GT - zabita prachom?
Zdravim,
Precital som si vcelku dost prispevok z tohoto fora a stale mam pocti ze moju situacii prilis neriesia preto pisem :
Do ruk sa mi nahodou dostala 6600GT od MSI v prevedeni PCI-E so so 128MB pamate od infineon(ak sa to tak nepise je to velmi podobne ) a casovnaim 2ns, od vyroby nebola nijako pretaktovana isla stale na taktoch 500/1000 avsak casom zacal saama od seba vykreslovat obraz s artefaktami...
Pricim PC v ktorom cely cas bola bol stritkne kancelarsky komp hry sa tam vobec nehrali ani ziadne ine 3D akceleraciu vyzadujuce pragramy napriekt vsetkemu sa karta dostala do stadia ked obraz nebol vobec citatelny vtedy este v zaruke s nou siel kamarat reklamovat a vysledok?
byvale AXECO nejaky maly lokalny predjaca bol odkupeny BGS distribution ktore mu povedalo ze karta bola v zaprasenom pocitaci... TEN KOMKP SKLADALI ONI vlastne axeco, a dodali k tomu este krasny komentar typu ze ako sa chodi s autom do servisu tak by sa mal davat komp pravidelne cistit u fieriem na to urcenych, poculi ste uz o niecom takom? firma na cistenie PC, omg...
Takze ho poslali do prec s odovvednenim ze to sposobil prach.
po tejto vsuvke by som chcle prejst k veci, momentalne kartu objimama v paprckach, iste ksusenosti mam (este svojho casu som taktol celkom sluslne 9550 nasledne ju aj falshol vymenil chladic atd, takze nebojim sa nicoho) a pytam sa je moznost ako tuto kartu priviest znova do stavu schopneho prevadzky?
kartu som nahodil do mojho kompu, ihned som spustil monitoring, teploty idle cca 50; burn 60 a uz zacalo byt velmi zle dalej som sa ani nedostal;
Celkovo spravanie karty je zlvastne staci velmi malal zataz a zosype sa, mam poruke aj chaldic VGA primecooler take celohlinokove celkom slusne vrtitko ale nechcem sa s tym zbytocne babrat par dni s 0 vylsedkom
Vdka za vsetky pripadne rady
Precital som si vcelku dost prispevok z tohoto fora a stale mam pocti ze moju situacii prilis neriesia preto pisem :
Do ruk sa mi nahodou dostala 6600GT od MSI v prevedeni PCI-E so so 128MB pamate od infineon(ak sa to tak nepise je to velmi podobne ) a casovnaim 2ns, od vyroby nebola nijako pretaktovana isla stale na taktoch 500/1000 avsak casom zacal saama od seba vykreslovat obraz s artefaktami...
Pricim PC v ktorom cely cas bola bol stritkne kancelarsky komp hry sa tam vobec nehrali ani ziadne ine 3D akceleraciu vyzadujuce pragramy napriekt vsetkemu sa karta dostala do stadia ked obraz nebol vobec citatelny vtedy este v zaruke s nou siel kamarat reklamovat a vysledok?
byvale AXECO nejaky maly lokalny predjaca bol odkupeny BGS distribution ktore mu povedalo ze karta bola v zaprasenom pocitaci... TEN KOMKP SKLADALI ONI vlastne axeco, a dodali k tomu este krasny komentar typu ze ako sa chodi s autom do servisu tak by sa mal davat komp pravidelne cistit u fieriem na to urcenych, poculi ste uz o niecom takom? firma na cistenie PC, omg...
Takze ho poslali do prec s odovvednenim ze to sposobil prach.
po tejto vsuvke by som chcle prejst k veci, momentalne kartu objimama v paprckach, iste ksusenosti mam (este svojho casu som taktol celkom sluslne 9550 nasledne ju aj falshol vymenil chladic atd, takze nebojim sa nicoho) a pytam sa je moznost ako tuto kartu priviest znova do stavu schopneho prevadzky?
kartu som nahodil do mojho kompu, ihned som spustil monitoring, teploty idle cca 50; burn 60 a uz zacalo byt velmi zle dalej som sa ani nedostal;
Celkovo spravanie karty je zlvastne staci velmi malal zataz a zosype sa, mam poruke aj chaldic VGA primecooler take celohlinokove celkom slusne vrtitko ale nechcem sa s tym zbytocne babrat par dni s 0 vylsedkom
Vdka za vsetky pripadne rady
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
K tomu cisteniu. Je dobre komp aspon raz za rok otvorit a vyfukat od prachu, ak je v moc prasnom prostredi tak mozno aj castejsie. Totiz ked sa uz nazbiera velka vrstva prachu tak moze byt vodiva a sposobovat problemy. Dokonca som pocul ze v TV a monitoroch moze prach "vybuchnut" ked ho je vela.
A firmy specialne na toto neexistuju ale spravia ti to v kazdnom normalnom PC servise a ak nemas bednu zaplombovanu tak spravis aj doma.
A firmy specialne na toto neexistuju ale spravia ti to v kazdnom normalnom PC servise a ak nemas bednu zaplombovanu tak spravis aj doma.
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
no ani nepise aky cooler tam vlastne je-prach moze sposobit "zadretie" ventilatora z toho plynuce prehriatie-mam osobnu skusenost na starej GF2MX200 kde sa zadrela vrtula, a obraz uplne "vypadol" resp. bol uplne slaby akoby vypalena obrazovka-dovod-uz ta spominana zadreta vrtula a doslova "upecene" jadro-na tom tenuckom pasive ktory sa na to daval bol este pekne domodra zafarbeny vyhriaty stred -doteraz ho asi kdesi mam. a pokial tam toho prachu je pozehnane, tak kludne aj tym, pokial ti to nakomplet zanesie vsetky rebra pasivu.
a rozhybat taketo pecenesmazene jadro asi tazko, mozno skusit zdvihnut napatie..??? Hm...
a rozhybat taketo pecenesmazene jadro asi tazko, mozno skusit zdvihnut napatie..??? Hm...
Este raz pripominam ta karta bola v kompe dodavanym firmou vacsinou sa tieto pocitace nemaju otvarat mimo servisu takze ked neitko chce posakladat taky komp mal bu si zalezat na proprachovych filtorch a cirkulaacii vzduchu..
Inac na karte nie su ziadne naznaky "specenia" uz som mal v rukach upeecene karty ale tato vyzera kao nova... Napatie napadlo aj mna avsak da sa to aj jednoduchym preflashovanim biosu? alebo treba HW zasah?
Inac na karte nie su ziadne naznaky "specenia" uz som mal v rukach upeecene karty ale tato vyzera kao nova... Napatie napadlo aj mna avsak da sa to aj jednoduchym preflashovanim biosu? alebo treba HW zasah?
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
hm tak to bolo v zaruke?? ja viem ze pokial to je v zaruke tak tam maas blomby a vrtat sa v tom nemozes-a v dobe zaruky by to nemalo potrebovat ziadny servis. a ked uz zaruka nie je tak to je jedno-este jedna vec ma napadla, ci nemysleli staticku elektrinu plynucu z nasadaneho prachu, ale ako by na to prisli tak to si neviem predstavitImoRtal napísal:Este raz pripominam ta karta bola v kompe dodavanym firmou vacsinou sa tieto pocitace nemaju otvarat mimo servisu takze ked neitko chce posakladat taky komp mal bu si zalezat na proprachovych filtorch a cirkulaacii vzduchu..
MSI 6600GT som mal a mne sa hriala pri pretaktovani okolo 70C, a vsetko slapali ok. Pri zatazi a pri takej teplote sa zdvihola aj hlicnost karty ale vtedy to stalo zato. Nepisal si aku mas skrinu. Ja som mal vtedy midi tower a skusal som ju u kamosa a tem mal big tower + par ventilatorov na nahananie vzduchu a pri zatazi mi to robilo o 8C menej 62C a to stabilne.
Pokial ti pri 60C vypadava obraz tak bude problem so samotnou kartou. A aj ked ju podtaktujes pri zatazi sa vada prejavi.
Pokial ti pri 60C vypadava obraz tak bude problem so samotnou kartou. A aj ked ju podtaktujes pri zatazi sa vada prejavi.
CPU-Core Duo E6600, ZALMAN CNPS9500 LED, MB-Gigabite P35 DS4, RAM-Kingston HyperX 2GB DDR2-800MHz Dual channel, GPU ATI X1950PRO 627/702, ENERMAX LIBERTY 500 W cablemanagement, Thermaltake TSUNAMI silver aluminum...
ta karta bola v zaruke, a pan "odbornik" sa vtedy vyjadril ze za vsetko moze prach a pocitac sa mal poskytnut specializovanej firme na odstranenie prachu z pocitaca. Len ma zaujma ci relane naozaj taktato firma existuje. Keby som takeho "odobornika" stretol ja mal by som velmi krasny rozhovor na konci ktoreho by ten clovek bud uznal moju pravdu ale v afekte porozbijal vsetko okolo
K veci, karta spociaktu fungoval bezchybne artefakty sa zacali objavovat postupne az sa dopracovala ku stavu v akom je teraz staci aka kolvek mensia zataz a obraz sa rozsype, este k tomu rpachu pocitac nebol v ziadnom extra prasnom prostredi skor by som pvoedal ze ovzdusie bolo nadstadarnte a hladina prachu podpriemerna takze samemeu sa mi nechce verit ze akrtu upiekol prach, taktiez som su prezeral, ventilator isiel bezchybne akurat rebra pasivu boli mierne zaspinene avsak nic vazne
K veci, karta spociaktu fungoval bezchybne artefakty sa zacali objavovat postupne az sa dopracovala ku stavu v akom je teraz staci aka kolvek mensia zataz a obraz sa rozsype, este k tomu rpachu pocitac nebol v ziadnom extra prasnom prostredi skor by som pvoedal ze ovzdusie bolo nadstadarnte a hladina prachu podpriemerna takze samemeu sa mi nechce verit ze akrtu upiekol prach, taktiez som su prezeral, ventilator isiel bezchybne akurat rebra pasivu boli mierne zaspinene avsak nic vazne
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Nic zasadneho sa tu neda riesit, tychto problemov som mal s grafikami viacej, tvoj problem je poskodene 3D jadro, pripadne poskodeny pamatovy cip, nic s tym nespravis, mozes ju hodit do smeti (dufam, ze si zaplatil recyklacny polatok).
Spoiler: ukázať