Ide o klasické HTPC na ktorom je prioritne MediaPortal ktorým púšťam filmy a vďaka pluginom prepinam satelit a podobne, samozrejme dalšie vymoženosti sú kontrola okolia domu cez kamery ako aj vstup alarmu a ovladanie elektro spotrebičov ako ovladanie vstupnej brány apd.
Počítač je pripojený k analogóvému rozvadzaču TV v dome a tak je možné ho sledovať na každej obrazovke v dome a to v spoločnej sieti (ak by mal niekto zaujem cca 400SK, piste SS) a samozrejme je Wifi aby bolo možné ovladať PC cez Remote desktop z celého domu a ešte mam do obyvačky vyvedeny USB kabel pre IR ovladanie.
to je asi cely zámer PC takže priorita neni výkon ale spotreba a hlavne ticho kedže v izbe cez vikendy spi brat so švagrinou a malými deťmi. Preto vlastne cele prerabanie.

Tento mod ma viac časti, komponenty som kupoval vlani v decembri (krásna hračka na vianoce) ako vidno na fotkach nevydržal som a musel som to zapojiľ, takže takto to chvíľu vypadalo:

a takto PC, za to chadenie si asi pochvalu nezaslúžim=)

potom som to vložil do skrinky, obyčajný miditower prerobený na desktop ale neviem nikde nájst foto tak ak najdem tak pridam.
A keďže mi thermaltake UFO začal fakt pekne vrčať tak som sa rozhodol ze nevymením len chladič CPU ale aj celu skrinku.
Keďže som mal len kusy plexi ktoré mi nanosili známy neni to prekrasne foremne ani nie su dĺžky striktne rovnaké, snažil som sa ale kto ste rezali plexi primočiarov elektrickou pílou, viete ako sa to lepi na pilku a ako tažko sa ide rovno (alebo možno som len ja nešikovný)
ale k veci, takto teda vypadala zlepená skrinka z plexi:

tak tu je po nastriekani, zvolil som hnedý palisander, lebo bola najbližšie k čiernej čo v obchode mali a zhanat v inych mestách nebolo možné kedže financie boli značne obmädzené.

Na "flexovanie" kablov som nemohol použiť flexo keďže som ho nezohnal, čo napokon ani neľutujem, aspoň som ušeril a namiesto izolačky som použil bužírku z koaxiálu, a na EATX-24 kabel som použil bužírku z veľkého rozvádzacieho 6pin kábla a ešte som mal dve farby bužíriek.
zdroj po úprave (ide o EuroCase 350W JSP 12cm Fan)

Tu možete vidieť už osadený zdroj a základnú dosku

Tu môžete vidieť výstupy pre TV anténu, USB a klasické výstupy MB

Tu môžete vidieť už osadený ventilátor Arctic-Cooling Arctic Fan PRO TC Temperature, Karta s HDMI, TV-OUT, SCART, RS232

Tu možete vidieť už kompletny hw, vratane HDD a displayu a bočného "vdychovacieho" ACUTAKE ACU-FAN92 a aj UV CCFL.

No a na záver kým sa "do mňa pustíte" chcem podotknúť, že asi budem musieť zdroj zaplechovať aby som sa vyhol nepriaznivému rušeniu a aj napájanie modulátora, kde to dosť vidno hlavne na Mark... ale to su už len kozmetické chybičky a hlavne chem vymeniť ten Artic-Cooling ventilátor za ACUTAKE ACU-FAN80 keďže ten AC je oproti Acutake o dosť hlučnejší, aj keď som o nich nečítal až tak dobré recenzie, rád si nechám poradiť.

vrch skrinky som nefotil keďže je dosť poškrabané a zháňajú mi nové