vec sa ma takto: mam notebook na platforme centrino (taky hybrid - chipset 965GM je zo santa rosa, ale wifi - iba 3945 je z napa) a CPU je v nom novy 45nm T8100, ktory ma oficialnu podporu Intel VT. V biose mam moznost nastavit si, ci je VT zapnute alebo vypnute (default bolo vypnute, a nakoniec aj ostalo)
na Viste mam nainstalovany software VMware, ktory udajne dokaze tuto vymozenost vyuzivat ... skusil som spustit superpi na virtualnom XPpro a nevidel som ziaden rozdiel, ci bolo v biose VT povolene alebo nie. Vysledky boli zhruba o 1-5% horsie ako na HOST OS (nemam priamo porovnane - iba co si pamatam dake vysledky mesiac dozadu - cize iba 1M )
tak som pred spustenim virtualneho XP vo vmware nastavil natvrdo aby pouzil Intel VT-x ... no a ked som ho spustil, program zahlasil ze VT nema hardverovu podporu, a ze pouzije nejake bezne nastavenia miesto toho ...
preto mam na zaver tejto slohovej prace 2 otazky:
- co by mi malo VT-x priniest pri behu virtualnej masiny oproti tomu, ako funguje bez tejto super-vymozenosti?
- preco mi VMware tvrdi, ze nie je hardverova podpora, ked CPU to podporuje a v biose som to mohol tiez zapnut (teda aj doska to asi podporuje)?