andrejuk napísal:cawte chalani, potrebujem poradit:
Potrebujem pripojit 2xPC (1x Vista Ultimate + 1x XP pro) cez jednu pripojku na net. Ked to zapojim cez switch, tak mi ide LAN bez najmensich problemov - sharing, hry, etc, ale net ide len na viste. Skusal som uz aj odpojit vistu a skopcit nastavenia do xp, ale ani tak nejde. Mam dokonca v PC s Vistou dve sietovky, tak som to skusal caz proxy, ale akosi sa mi nedari...

Ak s tym mate niekto skusenosti PLS poradte.
Vdaka!
z tvojho popisu som takmer de$il ...
skus pozriet
FAQ, a porozmyslat o tom, ako mas pripojenie do internetu: ci je to USB, ci je to LAN, a hlavne, na co je to viazane, ci je to vobec viazane, ake to ma IPcky, a ci sa to chyti aj z inej sietovej karty/pc...
dalej vo vseobecnosti vieme tvrdit, ze ked vezmes ten jeden pocitac, co ma 2 sietovky,
do jednej pichnes internet (tak aby fungoval), do druhej strcis prave switch + druhy pocitac, a das ZOZDIELAT PRIPOJENIE do internetu, tak by sa mal do internetu dostat aj druhy pocitac (treba mu nastavit gateway IPcku toho prveho pocitaca)...
a ano, internet na druhom pocitaci nebude fungovat, ak ten prvy bude vypnuty
nuzz ... a dalsia vec, ktora takmer hranici s idealnym pripadom:
ked strcis kabel z internetu do switchu, a strcis tam dalsie 2 kable (z kazdeho pc jeden), nainicializuje im to automaticky IPcky, a zaroven aj gateway a dns ... a dostanu sa do sveta ... tak mas po probleme ...
lava, prava, lava, prava ...