Menšia úprava chladenia NZXT Alpha
Menšia úprava chladenia NZXT Alpha
Zdravím.
Mám túto case: http://www.techpowerup.com/reviews/NZXT/Alpha" onclick="window.open(this.href);return false; (nájdete tu potrebné obrázky vnútorností).
Chcel by som:
1. vystrihnúť zadnú mriežku za fanom a dať tam ochrannú mriežku...musím vyberať komponenty? čím to urobiť? každý používa niečo iné.
2. nejak vymyslieť, aby sa dal dať dopredu klasický 120x120x25mm fan. On tam na to má priestor, ale nedá sa tam dostať, pretože kôš na HDD je dosť vpredu, aby sa vošli aj 25cm dlhé grafiky. HDD mám 1 a aj ten pôjde do Silentmaxxu, ale HDD kôš by som nerád poškodil(ak by predsa niekedy boli 2 disky, prípadne SSD na systém). Čo vás napadá? Ako tam dostať ten fan? Prípadne, šiel by ten kôš nejak neinvazívne demontovať? Vyzerá, že je prinitovaný. V prípade zničenia koša je to jednoduché vystrihnuite obdĺžnikových otvorov do tých častí koša(a ani by sa nenarušila statika case), no čím to vystrihnúť?
3. na boku fan nebude (nevôjde sa kvôli pasívu na CPU), takže buď nechať pôvodnú mriežku, alebo ešte aj tú zalepiť zvnútra
nezhoršia tieto úpravy vibrácie?
A ešte otázka: mali by mať predný a zadný fan rovnakú konštrukciu a prietok? (samozrejme pôvodné vymením)
Ďakujem za každú radu.
Mám túto case: http://www.techpowerup.com/reviews/NZXT/Alpha" onclick="window.open(this.href);return false; (nájdete tu potrebné obrázky vnútorností).
Chcel by som:
1. vystrihnúť zadnú mriežku za fanom a dať tam ochrannú mriežku...musím vyberať komponenty? čím to urobiť? každý používa niečo iné.
2. nejak vymyslieť, aby sa dal dať dopredu klasický 120x120x25mm fan. On tam na to má priestor, ale nedá sa tam dostať, pretože kôš na HDD je dosť vpredu, aby sa vošli aj 25cm dlhé grafiky. HDD mám 1 a aj ten pôjde do Silentmaxxu, ale HDD kôš by som nerád poškodil(ak by predsa niekedy boli 2 disky, prípadne SSD na systém). Čo vás napadá? Ako tam dostať ten fan? Prípadne, šiel by ten kôš nejak neinvazívne demontovať? Vyzerá, že je prinitovaný. V prípade zničenia koša je to jednoduché vystrihnuite obdĺžnikových otvorov do tých častí koša(a ani by sa nenarušila statika case), no čím to vystrihnúť?
3. na boku fan nebude (nevôjde sa kvôli pasívu na CPU), takže buď nechať pôvodnú mriežku, alebo ešte aj tú zalepiť zvnútra
nezhoršia tieto úpravy vibrácie?
A ešte otázka: mali by mať predný a zadný fan rovnakú konštrukciu a prietok? (samozrejme pôvodné vymením)
Ďakujem za každú radu.
Naposledy upravil/-a tommy1104 v Ne 15. Mar, 2009, 22:22, upravené celkom 2 krát.
Re: Menšia úprava chladenia NZXT Alpha
vysrihnut to mozes noznicami na zelezo (pripadne na kroviny,ale tie asi znicis) alebo cvakacky co pouzivaju elektrikary..
najlepsie by bolo keby komponenty vyberies a mriezku este vybrusis dremelom..
a ten kos na hdd by som odvrtal.. bude lepsie prudit vzduch.. a ked budes mat 2 disky tak ho naspet prinitujes..
a terajsi hdd ked bude v silentboxe tak ho polizis na spodok skrine na nejake molitany a bude uplne odvibrovany..
najlepsie by bolo keby komponenty vyberies a mriezku este vybrusis dremelom..
a ten kos na hdd by som odvrtal.. bude lepsie prudit vzduch.. a ked budes mat 2 disky tak ho naspet prinitujes..
a terajsi hdd ked bude v silentboxe tak ho polizis na spodok skrine na nejake molitany a bude uplne odvibrovany..
Spoiler: ukázať
Terajší HDD by som najprv skúsil dať normálne hore, ale tiež nie zlý nápad, ešte by aj bol ofukovaný.
Takže komponenty musím vybrať?
Inak, ja by som tam ochrannú mriežku asi ani nedával, veď načo vzadu pod stolom, teraz mám v bočnici takú dieru a tam fan, a to mám bok pri nohách a nič sa nestalo.
Apropo kôš...odvŕtať nity či ako? A ako to potom prinitujem naspäť?
Nezničím týmto statiku case?(má predsa tenké plechy) Najmä vrchných košov na mechaniky.
Takže komponenty musím vybrať?
Inak, ja by som tam ochrannú mriežku asi ani nedával, veď načo vzadu pod stolom, teraz mám v bočnici takú dieru a tam fan, a to mám bok pri nohách a nič sa nestalo.
Apropo kôš...odvŕtať nity či ako? A ako to potom prinitujem naspäť?
Nezničím týmto statiku case?(má predsa tenké plechy) Najmä vrchných košov na mechaniky.
no odvrtas to vrtackou z tej strany kde je ten oblucik (nie z tej strany kde gulicka roztlaca nit).. a nanovo to zanitujes nitovackou..
co sa tyka statiky tak netusim.. asi moc nie.. ale urcite zlepsis airflow v bedni..
a komponenty urcite vyber.. nemozes vediet ci ti tam nahodou neodleti nieco pri vrtani alebo bruseni na dosku alebo grafu a moze to sposobit skrat.. skratka vybrat vsetko a potom moodovat
co sa tyka statiky tak netusim.. asi moc nie.. ale urcite zlepsis airflow v bedni..
a komponenty urcite vyber.. nemozes vediet ci ti tam nahodou neodleti nieco pri vrtani alebo bruseni na dosku alebo grafu a moze to sposobit skrat.. skratka vybrat vsetko a potom moodovat
Hmm, nebude problém s tým, že tam bude veľká Noctua NH-U12P na CPU pri vyberaní? (odpojenie zdroja, vytiahnutie grafiky a vytiahnutie HDD a mechaník nie je problém, len neviem, ako vyberiem dosku s CPU a CPU chladičom)
Nitovačku kde preboha zoženiem?
Kebyže vystrihujem len zadnú mriežku, tak netreba nič vyberať hádam, pokiaľ by som nebrúsil...
Nitovačku kde preboha zoženiem?
Kebyže vystrihujem len zadnú mriežku, tak netreba nič vyberať hádam, pokiaľ by som nebrúsil...
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Istota je istota.... doska je prichytena da sa vybrat neviem co si myslel ze ti bude zavadzat ten chladic pri domontazi?
nitovacie klieste sa to vola, stoji to 100-200sk take lacnejsie. Su aj za 6000
A nity si kupis hockde v zeleziarstve.
nitovacie klieste sa to vola, stoji to 100-200sk take lacnejsie. Su aj za 6000
A nity si kupis hockde v zeleziarstve.
Takže dosku aj s chladičom vyberiem v pohode vcelku? Potom je to ok.
jasne.. dosku aj s chladicom spolu... netreba davat chladic dole
pokial nebudes brusit a budes len cvakat tak by nemal byt problem.. ale nebude to pekne vyzerat a mozes sa na tom dorezat
pokial nebudes brusit a budes len cvakat tak by nemal byt problem.. ale nebude to pekne vyzerat a mozes sa na tom dorezat
Nemám sa na tom ako dorezať, vzadu pod stolom za fanom to nikto neuvidí. Ak by som riešil ten kôš, tak pôjdu komponenty von, zadnú mriežku teda iba vystrihnem. A nejdem tam ani dávať ochrannú mriežku, načo.
Nebolo jednoduchsie kupit Antec 300 ? stoji podobne ako ta alpha....( ja mam osobne nzxt rogue , aby sisi nemyslel ze mam nieco proti nzxt) Podla mna si si vybral na svoje vyuzitie zlu skrinku skoda ju rezat radsej vrat a kup inu.
PC (Fun, Work, Learning): ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, AMD Ryzen 5 7600, Kingston FURY 16GB KIT DDR5 6000MHz CL40 Beast Black, Gigabyte RTX3060Ti Eagle, WD Black SN770 NVMe 1 TB, ADATA XPG CORE REACTOR II 850 W, Fractal Design Pop XL Silent Black Solid, DeepCool AK620 Zero Dark
Laptop (Work): Apple Macbook Pro 14, M1 Pro, RAM 32GB, SSD 512GB
///Audio///
Laptop (Work): Apple Macbook Pro 14, M1 Pro, RAM 32GB, SSD 512GB
///Audio///
zadnu mriezku by slo pekne vycvaknut s elektrikarskymi kliestami. a nic uz by som tam nedaval. nechal by som to nechranene.
v pripade HDD kosa (ja by som ho osobne odstranil). Vrtacka alebo dlatko (majzlik ). Mne to slo s dlatko lepsie ako s vrtackou.
Len to blbo vyzera, ked ta niekto uvidi ako klacis pri PC s dlatkom a kladivom.
Ventilator by tam sa mohol dat asi takym sposobom, ze FAN vlozis nedzi predok a kos, predny kryt demontujes (vacsinou sa len vytahuje) a potom ho mozes prichytit (so srubkami napriklad).
v pripade HDD kosa (ja by som ho osobne odstranil). Vrtacka alebo dlatko (majzlik ). Mne to slo s dlatko lepsie ako s vrtackou.
Len to blbo vyzera, ked ta niekto uvidi ako klacis pri PC s dlatkom a kladivom.
Ventilator by tam sa mohol dat asi takym sposobom, ze FAN vlozis nedzi predok a kos, predny kryt demontujes (vacsinou sa len vytahuje) a potom ho mozes prichytit (so srubkami napriklad).
Hmm super nápad, vracať polročnú skrinku.
Ono celé je to o tom, že ten predný fan tam nevložíš, kvôli rozmerom, proste odboku neprepcháš.
Antec 300 nechcem.
Ono celé je to o tom, že ten predný fan tam nevložíš, kvôli rozmerom, proste odboku neprepcháš.
Antec 300 nechcem.
Antec 300 nechces ale s tvojou volblbou si spokojny. Neriesism take uz proste tam daj 10mm fan odscythe ten tam prejde nepretlaci neviem kolko vzduchu ale lepsie ako nic )
Intake napokon asi dávať nejdem, kvôli hluku, vzduch si nájde cestu.