Zamrzanie pred bootovaním

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
Fragrance
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Zamrzanie pred bootovaním

Príspevok od používateľa Fragrance »

Zdravím kolegovia

takže včera nastal jeden menší problém s mojou mašinkou - asi je meteosenzitívna (viď popis)...

1, ráno vstanem, najem sa atď :) a sadnem za komp že si pozriem email a net a na moje prekvapenie mi pri loge Win 7 zamrzlo PC.
Tak klasika dam reštart, lenže hneď po naskočení monitoru po reštarte tam kde sa kontroluje ramka, hdd a zobrazujú skratky ako F12 a Del na vstup do biosu
mi opeť zamrzol....Dokonca sa nedalo ani do Biosu po restartoch vbehnúť proste nič doska ako keby tam ani nebola. Tak som poodpájal všetky ramky, grafu, HDD prefukal, prečistil nahodil nazad a spustil... Sranda na tom bola ta že opäť to isté.. Tak som poprehadzoval Ramky - výsledok naskočenie systemu lenže mi doska ukazovala 1 GB ram. Tak opäť vypnutie poprehadzovanie ramiek. Nasledne vznikol problém ... Zdroj ,vga, CPU cooler sa mi po zapnutí rozbehol, následne zastal, zase rozbehol a zastal.. Ako keby tom bol problém pri tlačidle na bedni ale to vylučujem... Nakoniec po odparaniach a prefukavania sa to spustilo a išlo ok ...zazrak... ešte jedna taka vecička celá bedňa je napojená na prepäťovej achrane, môže to mať na to daky effekt?....

2, next problem je v externom HDD, mám ho stále napojený tj. vždy ked sa pustí PC zapne sa aj on, lenže exterak sa v PC chová divne ukazuje 16 GB free.
tak som ho rozklikol lenže sa mi ukazal len prvotný strom priečinkov, po rozkliknutí priečinka bola zložka prázdna...tak som ho vypol a zapol.. Nabohol a Win 7 mi vypísal že nastal s nim problem že odporučuje kontrolu disku a korekciu klastrov tak som dal Ok.. Korekcia prebehla a teraz je ten disk uplne mimo..
Nepíše mi ani veľkosť disku aj keď ho rozkliknem tak je uplne prázdny :smutny: tak kde je potom 470 GB dát? fotiek a všetko ostatné? :cry:

ešte som zabudol, pred mesiacom som kupil new zdroj:

Kód: Vybrať všetko

http://www.tichepc.sk/produkt/AC-Fusion-550R-3659.html
Spoiler: ukázať
Origin ID: Schimpyq
Steam : http://steamcommunity.com/profiles/76561197981985013

CPU:Intel Core i5-4570, COOLER: GELID Solutions Tranquillo revize 2
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6 GB
RAM: 12 GB DDR3 1333 MHz /2x4 + 2x2/,
MB: MSI B85M-G43
HDD: 250 GB SEAGATE + my Ebook WD 500 GB externy + 1 TB WD.
SSD: Crucial M4 128GB 7mm
PSU: Seasonic S12II 620 W
Case: Zalman Z9 NEO Plus
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Re: Zamrzanie pred bootovaním

Príspevok od používateľa Brandoo »

Asi to bude tou doskou, pretoze problem vychadzajuci z kazdeho komponentu... to sa nestava casto

Poradim ti toto
Ty si skladal PC ze? skontroluj vsatky kable a napajanie, ci su dobre usadene, ci tam nieje daky prach alebo niesu piny (samice) na vetvach zo zdroja povytiahnute. Preco? mal som podobny problem ze sa mi PC vypinal a nakoniec som zistil ze na vetve 20-pin bol jeden pin vytiahnuty.
Skontroluj skrutky na zakl. doske ci niesu velmi protiahnute... vykrut ich a znovu ich tam daj ale tak zlahka aby len drzali dosku, nie skrtili.
Ak sa ti da dostat do BIOSu, daj obnovit povodne nastavenia a aktualizuj BIOS flashnutim (ak najdes aktualnu verziu BIOSu)

Tou prepetovou ochranou by to nemalo byt, mam aj ja a nebol nikdy problem.

Ak nic nepomoze tak

Vyskusaj HDD v inom PC, Ten HDD ti moze blbnut pretoze doska strajkuje... (USBcka dost casto odchadzaju)
A ak moznost vyskusat inu dosku, od kamarata alebo dade zozen ak sa ti bude dat
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Používateľov profilový obrázok
Fragrance
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Fragrance »

Jj máš pravdu skladal som si ho sám. Zdroj som tam dával nedávno a všetko som prekontroloval a aj včera.. PC naštastie ide. Ono aj ja mám podozrenie na tu dosku lebo som mal cca polrok dozadu problem s blue screen of death ale strašne by ma mrzelo ak by som musel kupiť inú, je to skvela doska... Ten HDD skusim u suseda na jeho PC čku a dam vedieť. aj ked sa mi ta prepetovka moc nezdá totiž má tam dve kontrolky a ani jedna nesvieti po cca pol roku používania..

BTW flashovanie biosu (ešte som to nerobil) je to bezpečné? resp dáky návod na to?
Origin ID: Schimpyq
Steam : http://steamcommunity.com/profiles/76561197981985013

CPU:Intel Core i5-4570, COOLER: GELID Solutions Tranquillo revize 2
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6 GB
RAM: 12 GB DDR3 1333 MHz /2x4 + 2x2/,
MB: MSI B85M-G43
HDD: 250 GB SEAGATE + my Ebook WD 500 GB externy + 1 TB WD.
SSD: Crucial M4 128GB 7mm
PSU: Seasonic S12II 620 W
Case: Zalman Z9 NEO Plus
Brandoo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Brandoo »

AK mas manual od dosky, tak na 66,67 a 68 strane mas vsetko popisane a vysvetlene. Ak nemas manual, najdes ho na stanke vyrobcu (pred operaciou vsetko na defalt!)
Ak to spravis presne podla toho navodu, neni sanca nieco pokazit. Ale pametaj.. dva krat meraj a raz strihaj!

Flashni BIOS len ak nic uz nepomaha... mnohokrat pomoze new bios
Liquid cooled PC: MB: MSI Mpower Z77 CPU: Intel Core i7-2600K @ 4,5GHz + EK Supermancy CSQ Plexi+Nickel VGA: Gigabyte GTX780 + EK EK-FC Titan Clear Plexi+Nickel RAM: Kingston 2x 8GB DDR3 1600MHz SSD: Samsung 840 Pro 256GB HDD: WD Caviar Green 2TB EARS PSU: Seasonic X-560 Zvuková karta: Creative SoundBlaster Titanium HD USB CASE: Silverstone TJ07 Keyboard: SteelSeries 6G V2 Mouse: Logitech G5 Mousepad: SeelSeries QcK Diablo III Monitor: Samsung SyncMaster BX2440 OS: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

Návrat na "Hardware všeobecne"