Mam Samsung SCX 4521F pripojeny cez printserver do siete..tlaciaren pridat nemam problem.Ako pridat skener vsak netusim ako.
Viete poradit?
Chcem to urobit tak ,aby sa dal pouzivat scaner na kazdom pocitaci v sieti.
Vdaka ta rady
Multifunkcne zariadenie na sieti
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: Multifunkcne zariadenie na sieti
eee, coze chces? Nechces ty nahodou daco take, ze si dakto pride daco FYZICKY naskenovat a posle si to na svoj pc?
btw. asi preto sa to vola printserver, lebo to sluzi len na tlac
btw. asi preto sa to vola printserver, lebo to sluzi len na tlac
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
pravdepodobne budes musiet nainstalovat na kazdy PC, ktory potencionalne bude primat scany, drivery, vratane scan-balicka
potom uz bude zalezat na tej tlaciarni, ako sa k tomu postavi
nasa Brotheracka tlaciaren si pamata IPcky ktore s nou komunikovali pri starte brotherackeho softu (nainstalovaneho), a potom pri naskenovani si ich clovek moze vylistovat z ponuky priamo na displeji tlaciarne ... alebo samozrejme druha moznost, dat do tlaciarne, odbehnut k PC a dat naskenovat ...
predpokladam, ze samsung nieje o nic horsi
potom uz bude zalezat na tej tlaciarni, ako sa k tomu postavi
nasa Brotheracka tlaciaren si pamata IPcky ktore s nou komunikovali pri starte brotherackeho softu (nainstalovaneho), a potom pri naskenovani si ich clovek moze vylistovat z ponuky priamo na displeji tlaciarne ... alebo samozrejme druha moznost, dat do tlaciarne, odbehnut k PC a dat naskenovat ...
predpokladam, ze samsung nieje o nic horsi
lava, prava, lava, prava ...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ano..chcem to robit tak,ze dam papier do kskenera..dojdem k PC a dam skenovat
soft aj drivre sm nainstaloval,ale furt nevie najst scaner..na sieti vidno len tlaciaren a moznost pripojit sietovy scaner podobne ako tlaciaren som nenasiel
soft aj drivre sm nainstaloval,ale furt nevie najst scaner..na sieti vidno len tlaciaren a moznost pripojit sietovy scaner podobne ako tlaciaren som nenasiel
u brothera to funguje nasledovne:r.b.class napísal:ano..chcem to robit tak,ze dam papier do kskenera..dojdem k PC a dam skenovat
Nainstalujes ich "Control center" (dalej CC).
Okrem ineho to zinicializuje aj drivers na tlac (tie sa daju nainstalvoat aj bez CC).
Prida tlaciaren do systemu.
V pripade, ze clovek chce tlacit, ide napriamo, cez pridane tlaciarne.
V pripade, ze clovek chce robit cokolvek ine, musi spustit CC, a tam si vybrat, co by asi tak chcel (copy, scan, fax)...
V tomto konkretnom pripade by si siel do zalozky "scan" pripadne "custom scan" kde sa daju nadefinovat typy scanu (OCR, PDF, BMP, rozlysenie/farby a podobne).
Takze prepdokladam, ze taky nejaky "control center" bude mat aj ten samsung, ale je dost mozne, ze sa bude volat uplne inac.
lava, prava, lava, prava ...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
jasne ze ma,,ale pise mi ze nie je pripojeny scaner..i ked tlaciaren mam cez siet pripojenu
Podla mna to musi podporovat bud mf alebo ten printserver...
M
M
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Zdravím nechcem zakladať novú tému keď sa jedná o podobný problém, jeden známy chce aby som mu kúpil printserver a spravil mu multifunkčné zariadenie Canon i-sensys MF 4150 ako sieťovú tlačiaren a aj skener už to niekto takto robil ?
Printserver chcem kúpiť buď tento http://www.alza.sk/zyxel-nps-520-d256880.htm#popis
alebo tento http://www.alza.sk/edimax-ps-1206u-prin ... d59016.htm poradte aj ktorý by ste odporúčili.
Doma mám HPečkovi printserver ale mám tam len čisto farebnu tlačiareň takže to funguje bez problémov.
Printserver chcem kúpiť buď tento http://www.alza.sk/zyxel-nps-520-d256880.htm#popis
alebo tento http://www.alza.sk/edimax-ps-1206u-prin ... d59016.htm poradte aj ktorý by ste odporúčili.
Doma mám HPečkovi printserver ale mám tam len čisto farebnu tlačiareň takže to funguje bez problémov.
Spoiler: ukázať