Regulacia sluchatok

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00

Regulacia sluchatok

Príspevok od používateľa Marek »

Chcem si spravit ku kompu regulaciu sluchatok cez potenciometer. Problem je v tom ze neviem aku hodnotu pouzit. Pripadne ci sa neznizi nejak kvalita zvuku ked to bude len cez potik. Ak mate s tim ktosi skusenost tak prosim poradte. Rozmyslal som aj nad nejakym jednoduchym zosikom na sluchadla ktory by bol napajany z kompu, tak mozte aj nieco taketo poradit.
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa BoBo_ »

tak ten potik normalne zapoj,pouzi dovity a hodnotu najcastejsie sa pouziva 100k
a ku tomu zosiku,to je tazko zalezi co to chces na hry ci na hudbu,teda aku kvalitu zvuku z toho chces,ale najjednoduchsie je TDA2822 ma tusim 2x1W ale kvalita nic moc
Marek
Používateľ
Používateľ

No viem ze treba pouzit Stereo potik, ale neni 100k nejak moc? Ktosi mi radil 100 ohm ale taky stereo nemaju tak som to nehal tak a teraz sa pytam tu.
BoBo_
Používateľ
Používateľ

nie,daj tam 100k to sa aj bezne pouziva do zosikov....aj ja tak mam v zosiku a f poho,neviem ako by to hralo na 100oh. ale to je malo,podla mna bude dost zatazeny ten vystup a ani z toho nedosiahnes taky silny "vykon" :) a mozes pouzit aj dva potiky zvlast
Marek
Používateľ
Používateľ

No teraz neviem ako myslis ten vykon, a ze to mas v zosiku.
Ved cim mensi odpor tym to silnejsie hra. A ten zosik-ja to chcem z vystupu zvukovky priamo na sluchatka, nic zo zosikom.
Marek
Používateľ
Používateľ

No dal som tam ten 100k linearny a je to strasne moc. Ked pridavam tak to zacne hrat cca. od 20k a potom ku koncu to skokom strasne prida.
No keby ten potik nestal 75Sk tak by to nebola az taka tragedia.
velijura
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa velijura »

...hlavne tam nedavajte linearne, ale logaritmicke potenciometre... :roll:
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R
BoBo_
Používateľ
Používateľ

ako ja neviem ale 75 sk za potik???????
ja ked som kupoval celokovove nemecke tak som dal 25sk za jeden dvojity,uhm :)

Návrat na "Zvuk a PC"