Hluk PC po osadeni 8800GT
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Hluk PC po osadeni 8800GT
Nazdar pc nebolo takmer ani počuť s integrovanou grafikou osadil som 8800gt a z pc je rachot jak v kafilérke ...
Skôr by som chcel pomôcť ohľadom toho mám everest a neviem ktoré hodnoty sú pre mňa d§ležité z hľadiska teploty procesora ... mám tam : PRocesor ... 54 °C
1.jadro ... 45
2. a 3. jadro tiež 45 °C
Koľko teda je na tom procesore ? lebo originálný chladič ide na 4900 ot/min . čo je sakra hluk
Natoš grafika tá ma 54°C a ide len na 1800ot/min. = 30% .
pridal som aj fan do zadu 8cm nech troška poženie horúci vzduch od procesora no žiaden výsledok :/
na grafike je zrejme dobrý chladič pretože na bočnici je otvor pri nej a od nej ide studený vzduch von z bedne ale zo zdroja a z toho pridaného fanu ide teplota ... divím sa že nie taká aby sa tie káble tam začali roztápať :/
teploty sú v idle ... teploty v záťaži asi o moc väčšie nebudú ... inak problém nie je v ničom ak viete poraďte niečo ako by ste si poradili vy asi by ste to riešili nejakým AC FREEZER PRO za 20 € či ? ... alebo nejakými bazarovými 12CM fanmi .
problém je ešte taký že sa mi nedá spraviť ideálný prietok vzduchu v skrinke lebo v predu na čelnej lište nie je otvor pre nasávanie vzduchu do pc .
dik za každú radu .
Edit ? inak pri far cry 2 max details som mal 60 na GPU aj CPU ale procesor 5600ot/min a grafika 52% .
Skôr by som chcel pomôcť ohľadom toho mám everest a neviem ktoré hodnoty sú pre mňa d§ležité z hľadiska teploty procesora ... mám tam : PRocesor ... 54 °C
1.jadro ... 45
2. a 3. jadro tiež 45 °C
Koľko teda je na tom procesore ? lebo originálný chladič ide na 4900 ot/min . čo je sakra hluk
Natoš grafika tá ma 54°C a ide len na 1800ot/min. = 30% .
pridal som aj fan do zadu 8cm nech troška poženie horúci vzduch od procesora no žiaden výsledok :/
na grafike je zrejme dobrý chladič pretože na bočnici je otvor pri nej a od nej ide studený vzduch von z bedne ale zo zdroja a z toho pridaného fanu ide teplota ... divím sa že nie taká aby sa tie káble tam začali roztápať :/
teploty sú v idle ... teploty v záťaži asi o moc väčšie nebudú ... inak problém nie je v ničom ak viete poraďte niečo ako by ste si poradili vy asi by ste to riešili nejakým AC FREEZER PRO za 20 € či ? ... alebo nejakými bazarovými 12CM fanmi .
problém je ešte taký že sa mi nedá spraviť ideálný prietok vzduchu v skrinke lebo v predu na čelnej lište nie je otvor pre nasávanie vzduchu do pc .
dik za každú radu .
Edit ? inak pri far cry 2 max details som mal 60 na GPU aj CPU ale procesor 5600ot/min a grafika 52% .
Spoiler: ukázať
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Re: Hluk PC po osadeni 8800GT
tvoj problem som mal aj ja.. vacsinou som pc na hry nepouzival ale aj tak som po chvili o karte vedel.. v idle este pohodka ale akonahle som sem tam pustil hru konecna.. cista pekaren, skrinu som nemohol mat ani zavretu, nechutne mi vnutri vsetko prehrievala a nakoniec odisiel aj zdroj, ktory sa takymto "luftikom" akoze chladil. velmi sa mi odvedcil chladic accelero twin turbo, potom som o karte ako v idle tak aj zatazi ani nevedel a teploty udrzal fakt krasne. ja som mal iba tu smolu ze som kupil vraj uz testovany kus a odpadavali mi chladice z VRM a pamati. toto som sa ale dozvedel ako som dal kartu het z originalnym chladicom.
mimochodom kartu som dal kamosovi, ktoremu zhodou okolnosti takto ista karta "predhorela" nakolko ide ale akonahle dosiahne 70 stupnov sekne. takze som mu dal svoju zapojili sme to na SLI (narast vykonu vo funmark bol fantasticky co sme narychlo skusili) a objednal v alza 2x toto http://www.alza.sk/chladic-arctic-vga-nv-d57749.htm" onclick="window.open(this.href);return false; a co sme nasli review http://www.frazpc.pl/artykuly/263241,88 ... cznie.html" onclick="window.open(this.href);return false; tak to pohode karty do 70 stupnov v zatazi uchladi, takze by nemal mat problem. za cenu jedneho 4,17 euro + pasivy na ram a vrm nie je snad ani o com..
mimochodom kartu som dal kamosovi, ktoremu zhodou okolnosti takto ista karta "predhorela" nakolko ide ale akonahle dosiahne 70 stupnov sekne. takze som mu dal svoju zapojili sme to na SLI (narast vykonu vo funmark bol fantasticky co sme narychlo skusili) a objednal v alza 2x toto http://www.alza.sk/chladic-arctic-vga-nv-d57749.htm" onclick="window.open(this.href);return false; a co sme nasli review http://www.frazpc.pl/artykuly/263241,88 ... cznie.html" onclick="window.open(this.href);return false; tak to pohode karty do 70 stupnov v zatazi uchladi, takze by nemal mat problem. za cenu jedneho 4,17 euro + pasivy na ram a vrm nie je snad ani o com..
- spencer
- Používateľ
diki moc ,.. ten silencer 5 vyzerá super to by som bral za tu cenu ale si si istý že to ide s 8800gt lebo tam to nie je písana áto grafika ... tam na ňu je potom trošku iný typ ... ale aj tak ma štve že neviem ktorú hodnotu brať vážne z tých °C čo som písal ... podľaq toho by som podtaktoval procak alebo znížil otáčky fanu na procáku ak ale mám brať do úvahy tu prvú hodnotu tak to ámen cma to je moc ... to už by som bral ten ac freezer 64 pro bolo by to správné riešenie ? + ten silencer 5 a nejaký chladič obyčajný na bedňu vháňanie a vyháňanie vzduch u z a do bedne ... poradíte aký ? nechcem nič drahé iba abyto plnilo svoj účel mám jeden teraz ale to je taký starý šmejd pomerne malý tak prt vyháňa z debny teplo :/ dik . obchod buď kassotechnik.sk alebo ediscomp.sk
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
to urcite neber... je to ako z blata do kaluze... najlepsia kombinacia za prijatelnu cenu je CM 212+ a AC s1 s 12cm fanom
- spencer
- Používateľ
kokšo dik za typ ... uvidíme napíšem sem čo som z toho poriešil ešte tie 12 cm fany na tu skrinku máte nejaké ?
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
na procesor bude úplne postačovať AC Freezer 64 PRO na 7V je celkom tichý a procesor uchladí v pohode...
na grafiku by si mohol dať lepčejší chladič, pretože ten silencer je tichý ale teploty moc dole nezhodí...
a uprav si podpis podla pravidiel fóra link
na grafiku by si mohol dať lepčejší chladič, pretože ten silencer je tichý ale teploty moc dole nezhodí...
a uprav si podpis podla pravidiel fóra link
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
- spencer
- Používateľ
presne asi tak freezer 64 pro bude ok ,,, sú naň super recenzie a tak ,.. inak po zhodení bočnice je zrazu obrovský rozdiel aj v záťaži ... neviem ako to lebo kôli veľkému hluku som ju nahodil a terza keď som ju zhoil tak to je super... ale zatiaľ to je super správa pokým nezoženiem chladiče ... no grafika ... na nej je podľaq mňa fajný pozrem na nete či takú foto nenajdem ... na mojom odpise je všetko ok si myslím či nie ? ... žeby vadilo to že je to podsebou pekne rozpísané ?
edit : http://2i.cz/fbf8e3c91a" onclick="window.open(this.href);return false;
problém je zrejme v tom že veľa vyžarovaného tepla uniká z opačnej strany grafiky ku procesoru je to normálné ? ako tomu zamedzím ?
edit : http://2i.cz/fbf8e3c91a" onclick="window.open(this.href);return false;
problém je zrejme v tom že veľa vyžarovaného tepla uniká z opačnej strany grafiky ku procesoru je to normálné ? ako tomu zamedzím ?
- spencer
- Používateľ
inak idem brať ten AC freezer ale neviem či 64 alebo 7 pro je v tom rozdiel ? či iba sockety ? ... a oplati s ami to ? lebo tu sú moje teploty pri colin mcrae dirt 2 ... :
http://2i.cz/95635872a1
všimnite si v speedfane max teplotu procesora ... koľko asi tak najviac znesie ? o koľko myslíte že by mi zrazil tie teploty ten acfreezer ?
http://2i.cz/95635872a1
všimnite si v speedfane max teplotu procesora ... koľko asi tak najviac znesie ? o koľko myslíte že by mi zrazil tie teploty ten acfreezer ?
- spencer
- Používateľ
http://www.imgupload.sk/images/beznzvuqq.jpg
chalaní prosím vás ktorá teplota je teda pre mňa dôležitá na procesore ??? ktorou sa mám riadiť podľa mňa je to ta CPU a čo potom tie core ? core temp neukazuje CPU teplotu či čo ??
chalaní prosím vás ktorá teplota je teda pre mňa dôležitá na procesore ??? ktorou sa mám riadiť podľa mňa je to ta CPU a čo potom tie core ? core temp neukazuje CPU teplotu či čo ??
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
obomaspencer napísal:ktorou teplotou sa mám riadiť??
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
- spencer
- Používateľ
vieš lebo každý procesor ma svoju maximalnú teplotu pri ktorej dokáže pracovať a byť vôbec čo ti určite vysvetľovať nemusím ... pozeral som po nete a zistil som že môj procesor by mohol zniesť niečo nad 70 °C ale nenašiel som presné hodnoty ... takže teraz neviem ktorá teplota to z nich je ... ak by to bola teplota tých jadier tak by som to mal v pohode ak nie tak tých 73°C je pre mňa alarmujúcich ... čo myslíš ty ?
EDIT :našiel som o tom procesore presnú hodnotu max temp : 73°C takže keď som mal 73.5°C tak to je hardcore
EDIT : inak ako môžem nastaviť otáčky cpu fanu aby boli vysoké ? lebo takto s ami zatiaľ prehrieva. .. vypínal som aj cool and quite , aj cpu thermal throtle aj cpu fan quite... ale stále sa držia na 3200ot/min . na speedfan nereaguje môže byť 200°C ale nezvíšia sa ... jendo obdobie zas išli len na max inak som aj nastavil nech sa pri 65°C začne poriadne chladiť ale žebrák to je !
EDIT :našiel som o tom procesore presnú hodnotu max temp : 73°C takže keď som mal 73.5°C tak to je hardcore
EDIT : inak ako môžem nastaviť otáčky cpu fanu aby boli vysoké ? lebo takto s ami zatiaľ prehrieva. .. vypínal som aj cool and quite , aj cpu thermal throtle aj cpu fan quite... ale stále sa držia na 3200ot/min . na speedfan nereaguje môže byť 200°C ale nezvíšia sa ... jendo obdobie zas išli len na max inak som aj nastavil nech sa pri 65°C začne poriadne chladiť ale žebrák to je !
kup si CM 212+ s Noctua 800rpm a na grafu S1 rev. 2 s turbami a mas postarane o velmi kvalitne a tiche chladenie
- spencer
- Používateľ
akonáhle budú financie z výplaty zrejme zoberiem tebou navrhnutú variantu dik ten originálný chladič z 212+ mám odložiť ? alebo si to mysle tak že bude ako prídavný na odvod tepla z pasívu z opačnej strany ?
- Monster1
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Myslel to tak, že ak chceš fakt ticho aby si tam dal tú Noctuu, ale po zregulovaní by ti mal postačiť aj ten Cm fan.
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240