Cas na novy projektik. Uvahy a prve pripravy pre Betu zacali uz prakticky pri dokoncovani Ultry, co ju aj ciastocne ovplyvnilo. Na povrch sa dostala potreba vacsej slobody tvarov, ktora mi pri Ultre chybala. Preto som sa rozhodol pre nasledovny koncept, ktory sa pokusim v skratke opisat. Zakladom bude hlinikova kostra, ktora ponesie vsetky komponenty a cele to bude oblecene do sklolaminatovych panelov. Cisty dizajn ostane, ako aj farebna schema, akurat v opacnom poradi. Biela z vonku, cierna z vnutra. Avsak s velkou pravdepodobnostou bude interier okoreneny nejakou vyraznou farbou, ale iba v nejakom detaile. Zatial sa mi zda ako nalepsim kandidatom zelena kabelaz, ale uvidime ako to bude vyzerat ku koncu. Mozno od tohto prvku uplne upustim. Ako z mena mozno vyplyva, pojde o sekundarne PC, postavene okolo microATX formatu, avsak s dostatovnym vykonom pre kazdodenne pouzivanie, vratane gamingu. Cielom su co najmensie rozmery, comu som venoval pomerne velku cast pri samotnom navrhu a rozlozeni komponentov, ktore bude aj pri tomto projekte netradicne. Koli este vacsej uspore pristoru som tento krat vynechal vodu. Fanusikom tohto chladenia sa ospravedlnujem

Kedze tu zacinam tento worklog s mensim sklzom oproti bit-techu, zlucim prve 2 updaty do jedneho. Takze podme na to... Zacat som som sa rozhodol prave sklolaminatovymi panelmi, kedze je to pre mna nieco nove a uspech projektu zalezi prakticky na zvladnuti ich vyrobi. Prvym krokom je vyroba modelov z tvrdeneho polystyrenu, ktory bude sluzit ako forma pre sklolaminat.
Okrem fotodokumentaciu som sa rozhodol pravidelne prinasat aj kratke videa z prac, takzu tu su prve dva a zopar fotiek :
video1:
video2:
foto:
V tomto stadiu som so samotym polystyrenom skoncil. Nasledovat bude vrstva tmelu a vybrusenie, pred samotnym sklolaminatom...
Komantare, otazky, atd.... samozrejme vitane a budem sa snazit co najrychlejsie reagovat.
Vidime sa pri dalsom update.