Mám základnú dosku Gigabyte GA-MA785GT-UD3H rev. 1.0 (špecifikácia tu)
Procesor AMD Phenom II X4 965
Na procesore mám chladič Coolink Corator DS.
V skrinke jeden intake vpredu, jeden outake vzadu, oba sú T.B.Silence UTB12 (max. RPM=900, prietok podľa výrobcu 71,54 m3/h). Rovnaký ventilátor som dal aj do zdroja.
Počítač nie je pretaktovaný.
1. Prvý problém je, že SpeedFan mi neukazuje zmysluplný názov teplotných čidiel, len Temp1...

Skúšal som si vygúgliť, ktoré čidlo čo znamená, ale nič som nenašiel. Nevedeli by ste niekto povedať, čo je čo?
2. Teploty pri nečinnosti (idle) sú:

pri burn (použitím Prime95):

a to mi Temp3 už vyliezlo aj na 61oC, potom som to radšej zastavil. Temp2 a Core sa ustálilo na tých 58-59oC, ďalej už nerástlo (ale Prime95 som nechal bežať ani nie 10 minút, kvôli vysokej Temp3).
a asi 45-60 sekúnd po zastavení Prime95 teploty spadli asi takto:

Temp2 a Core ukazujú v podstate rovnakú teplotu (+/-1oC), pri záťaži ako prvé vyskočia hore, po skončení záťaže rýchlo spadnú.
Temp3 sa zvýši neskôr, zdvihne sa viac ako ostatné a po skončení záťaže klesá pomalšie.
Temp1 sa nejako zásadne nemení.
Nakoľko je to zlé? A čo sa s tým dá spraviť? Mám obavy, že keď spustím nejaký proces, ktorý dá procesoru zabrať (rendering videa), za chvíľu sa mi počítač prehreje a v lepšom prípade sa resetuje, v horšom sa mi niečo odpáli.