čaute chcel by som sa spýtať či kvalitnejšia zvukovka dokáže až o takú mieru zlepšiť priestorový zvuk z pc či sa naozaj oplatia tie € navyše lebo či to nieje náhodou iba v reprákoch
lebo prednedávnom som si kúpil z906 samozrejme je ta kvalita zvuku neporovnateľná len ma zaujíma či sa tou profesionálnou kartou dá z toho "vytrieskať" ešte viac lebo si už neviem predstaviť že by to mohlo hrať ešte lepšie a na druhej strane ani tie "stock" zvukovky nie sú až také zlé no jediné čo im chýba je poriadny euqalizér
a ešte taká otázka pre znalcov audiotechniky:
aké prepojenie by odporúčali klasicky jack-jack(cinch), coaxial alebo optiku čo je podľa Vás najlepšie ?
tak čo viete mi niekto urobiť v tom jasno ?
kvalitná zvukovka vs "stock" zvukovka
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: kvalitná zvukovka vs "stock" zvukovka
vobec nerozumiem tomu, co maju spolocne Z906 s kvalitnym zvukom
a to mas potom dost slabu predstavivost, ked si nevies predstavit, ze by to mohlo hrat lepsie
a to mas potom dost slabu predstavivost, ked si nevies predstavit, ze by to mohlo hrat lepsie
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Velmi jednoduché... na čo to chceš používať?
Akýkolvek originálny obsah z CD/DVD/Bluray sa obvykle da zohnat vo vyssej kvalite nez je k stiahnutiu. Bohuzial uroven masteringu (spracovania) zvuku sa niekedy lisi.
Prehnal som zvuk z DVD z koncertu cez onboard zvukovku, a potom cez USB zvukovku Creative. V oboch pripadoch som pouzil drahe stereo repraky od Bose. Tato creativka sama o sebe tiez nieje nejak uzasna, ale vzhladom k ovladacom a ekvalizerom bol ten zvuk az neuveritelne dobry. Viem ze na drahsej a poriadnej zvukovke by bol este lepsi.
Stala nejak 30 eur.
Ak ale chces len prehravat youtube videa a stahovany obsah je mozne ze rozdielu si kvoli nekvalite suborov so zvukom nemusis vsimnut.
Akýkolvek originálny obsah z CD/DVD/Bluray sa obvykle da zohnat vo vyssej kvalite nez je k stiahnutiu. Bohuzial uroven masteringu (spracovania) zvuku sa niekedy lisi.
Prehnal som zvuk z DVD z koncertu cez onboard zvukovku, a potom cez USB zvukovku Creative. V oboch pripadoch som pouzil drahe stereo repraky od Bose. Tato creativka sama o sebe tiez nieje nejak uzasna, ale vzhladom k ovladacom a ekvalizerom bol ten zvuk az neuveritelne dobry. Viem ze na drahsej a poriadnej zvukovke by bol este lepsi.
Stala nejak 30 eur.
Ak ale chces len prehravat youtube videa a stahovany obsah je mozne ze rozdielu si kvoli nekvalite suborov so zvukom nemusis vsimnut.
diki Mir za objasnenie cize ak som tomu dobre pochopil pri počuvaní trebárs MP3 by ten rozdiel nebol až taký badateľný, čiže by aj bolo zbytočné investovať do nejakej drahej zvukovej karty (ak nie som DJ )
- SKODA 1100
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 19. Júl, 2009, 16:25
V nákupnej poradni sme nedávno rozoberali zvukovku k mojmu Z906, tam to nájdes rozpisané.Bohate Ti to staci prepojit s optickym káblom, uz len skoda ze na doske nemás realtek cip ale len viacky, aj medzi nimi je obrovsky rozdiel (myslim soft, ale dá sa to upravit inym, ja pouzivam ''ekvalizer'' v mediaplayeri). V podstate ziadna karta sa neoplati ktorá je pod úrovnou Xonaru DX a drahsie karty sú zase uz trosku prepychom k z906. Problém spociva skor v tom ze to hraje najlepsie pri 60-80%.
Ja som u Z906 limitovany trpezlivostou susedov...
Naposledy upravil/-a SKODA 1100 v St 30. Máj, 2012, 20:26, upravené celkom 2 krát.
Všetko čo predávam predávam aj inde, ked dlhšie neodpovedám pošli ss lebo asi už nesledujem tému ....
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Pokial chceš naozaj počúvať iba MP3 a pozerať videá na nete cez reproduktory, tak ti stačí aj základná zvukovka. Ak by si chcel počúvať už niečo lepšie (flac, DTS) cez slúchadlá tak jednoznačne investuj do lepšieho, rozdiel je rozoznateľný.
limty poznam ja mam v pc zvuk stiseny na 8 percen a aj tak to niekedy poriadne duniSKODA 1100 napísal:V nákupnej poradni sme nedávno rozoberali zvukovku k mojmu Z906, tam to nájdes rozpisané.Bohate Ti to staci prepojit s optickym káblom, uz len skoda ze na doske nemás realtek cip ale len viacky, aj medzi nimi je obrovsky rozdiel (myslim soft, ale dá sa to upravit inym, ja pouzivam ''ekvalizer'' v mediaplayeri). V podstate ziadna karta sa neoplati ktorá je pod úrovnou Xonaru DX a drahsie karty sú zase uz trosku prepychom k z906. Problém spociva skor v tom ze to hraje najlepsie pri 60-80%.
a este ak ta mozem poprosit o link kde ste rozoberali tu zvukovku keby si bol taky dobry
Ja som vzdy pocul najdramatickejsi rozdiel vo zvuku len pri vymene repro, pri vymene zosiku/dac/kablov to nebolo az take vyrazne.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
TuCSman napísal:a este ak ta mozem poprosit o link kde ste rozoberali tu zvukovku