Wifi router CZ

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
materik
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Wifi router CZ

Príspevok od používateľa materik »

sesternica chce na byt wifi router, ze jej konci zmluva s poskytovatelom.
Ponukli jej toto
http://www.upc.cz/internet/modemy/wifi_modem/
Wifi ma pokryt byt + dobre zabezpecenie. Netusim kto to tam bude nastavovat, ja urcite nie :-)

Otazka:
Ma si vziat to co poskytuje UPC alebo kupit alternativu na alze?
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Re: Wifi router CZ

Príspevok od používateľa mirjak »

..ale to je cable modem s routrom, modem potrebuje aj tak nejaky od UPC... takze ak ma na vyber zakladny modem za 50kc mesacne a tento s WiFi za 70kc mesacne a nemas sa jej kto s tym hrat, nech ide do zariadenia od providera a ma pokoj. Ak jej vsak ostal vlastny modem z minulosti a UPC jej ho pripoji, tak potom k tomu dokupit nejake vlastne wifi
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

druha vec, modem+router co ponukaju je CISCO a to je slusna kvalitka. Kludne nech zoberie ten ;)
myPC CPU:AMD Ryzen 7 5700X3D, MB:Gigabyte B550M K, RAM:32GB G.SKILL DDR4 3200 MHz CL16, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tieto lacne veci su vsetky na jedno kopyto, Cisko-Necisko to mas uplne jedno. Prezradim ti ze napriklad Mikrotiky dokazu v tejto cenovej relacii 10x viac veci a poskytuju minimalne tolkokrat viac vykonu ako tebou ospievane Cisco.

Musis pochopit ze aj Cisco robi normalne produkty teda drahe jak svina a lacne kraviny. Ekonomicky model kapitalizmu proste nepusti.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
newmi
Moderátor
Moderátor

:facepalm: jasne, tak nech si kupi len MODEM a nech si pohlada v alze za dalsich 50€ slusny router, cele to prepoji a nastavi, hrajka sa s tym, steluje aby ziskala 40kbps naviac,...., a okrem toho, namiesto jedneho elegantneho pristroja jej bude sadat prach na 2. Musis pochopit, ze nie kazdy je taky sikovny a mudry ako ty a nie kazdy sa potrebuje hrajkat s milion nastaveniami. Clear? ;)
myPC CPU:AMD Ryzen 7 5700X3D, MB:Gigabyte B550M K, RAM:32GB G.SKILL DDR4 3200 MHz CL16, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ja som snad niekde povedal ze nech si kupi len modem a nech pohlada dalsi slusny router ? Nic take.

Jedine som zahlasil ze lacne Cisco je lacne Cisco - tak ako vsetko lacne - a na tom trvam. Povedal som ze lacne veci su vsetky na jedno kopyto a podotkol som ze existuju produkty ktore mozu byt lepsie napriek tomu ze nemaju napisane Cisco na bedni a to je cele.

Uznavam vyhodnost a odskusanost "integrovaneho" riesenia s priamou podporou kabloveho operatora a pridavam http://www.youtube.com/watch?v=0ilMx7k7mso na obveselenie pretoze tak to naozaj je. Oligopolny trh.

Tak ako Mirjak hovori "ked sa jej s tym nema kto hrat, nech vezme integrovane riesenie od kablovkoveho providera a [snad] ma pokoj" a k tomu sa naozaj nic neda povedat. Je to tak. Ked sa na tom nieco pototo, tak proste zavola najsikovnejsieho uja z tej firmy, ten o dva alebo tri dni aj pride, pokrci vela silno plecami, poskrabe sa na plesine, odide, pride znovu vacsinou este v ten isty den a donesie novu krabicu s takym istym produktom. Hovori sa tomu FZP, fasa zakaznicka podpora.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
newmi
Moderátor
Moderátor

no a preto som sa ja ani nezaoberal, zeby mala brat z alzy. Nech si pekne od upc zoberie a bude tam mat aspon vsetko nastavene resp da si u nich nastavit a preto som napisal, ze cisco je slusna kvalita aj co sa tyka segmentu lacnejsich produktov. Ano nie je to extra kvalita ale urcite si nebudu dodrbavat meno robenim smejdov (aj tak je vsetko made in china a rozdiel je len vo vystupnej kontrole kvality, to co nesplni poziadavky americkeho odberatela svacnu do zasielky pre polskeho odberatela :D ).
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jcdenton12 »

zas treba uvazit ci sa bavime o produktoch
-> lacne Cisco a.k.a. skutocne Cisco SOHO segment, kde su aj lacne veci celkom fajn a maju fajn management a featurky, ktore ich odlisuju
-> lacne Cisco a.k.a. byvaly Linksys, kde to je vsetko na jedno kopyto ako spomenul mp3turbo

inac este rozdava UPC tie krabicky od Scientific Atlanta s nalepkou made by Cisco, kedze tu firmu odkupili alebo uz nieco ine?
...
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa mirjak »

materik
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Sesterka berie to co ponuka UPC, aj na zaklade vasej debaty. Takze dikes :good:
Moj osobny dojem je, ze spravi lepsie ak vezme ponukanu masinu. V kutiku duse verim, ze to bude
lepsia volba ako tie hovadiny co ponuka Orange, ktory som funkcny dostal az po tretej reklamacii (sranda, ze vzdy dali
inu masinu :D )
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS

Návrat na "Nákupná poradňa"