OC - NB Acer Aspire 1694
OC - NB Acer Aspire 1694
Mam NB Acer Aspire 1694wlmi s proc. Pentium M 760 (2.0 GHz, 533 FSB, 2MB L2) - ako ho nataktujem? V Biose nieje nic pouzitelne.. Skusal som program ClockGen, ale tam to dam maximalne na 2064 MHz... Ako zvysim napetie na cpu ? diky
- Ledy
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Júl, 2005, 20:00
No ja nevim, naco chces taktovat NB :roll:
Radsej to nechaj tak, zivotnost baterky sa ti znizi a chladenie maju vacsinou naozaj problematicky vyriesene ...
Ale co ja viem tak NBcka sa daju len velmi tazko taktovat. Biosy mavaju obmedzene ...
Radsej to nechaj tak, zivotnost baterky sa ti znizi a chladenie maju vacsinou naozaj problematicky vyriesene ...
Ale co ja viem tak NBcka sa daju len velmi tazko taktovat. Biosy mavaju obmedzene ...
CPU: C2D Q8300@2500Mhz MB: ASUS Rampage Formula RAM: ADATA 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 VGA: Sapphire 4870X2 HDD: 2x320GB WD YS-series Mouse: Razer Copperhead Keyboard: Saitek Eclipse Monitor: IBM Thinkvision C190 Audio: Creative S750 7.1 PSU: Fortron Everest 800W
oc
Na 99.9% je stale zapojeny do siete, takze baterka ma netrapi.
Chcel by som ho nataktovat, mam doma este stolne PC (P4 3.0 GHz) a obidva pouzvam na renderovanie - potrebujem vykon
Chladenie je dobre - ventilator fuka iba vlazny vzduch, a tiez som nepovedal ze z toho chcem spravit 2.8GHz ... postacilo by aj 2200 8)
Chcel by som ho nataktovat, mam doma este stolne PC (P4 3.0 GHz) a obidva pouzvam na renderovanie - potrebujem vykon
Chladenie je dobre - ventilator fuka iba vlazny vzduch, a tiez som nepovedal ze z toho chcem spravit 2.8GHz ... postacilo by aj 2200 8)
ja som taktoval 1652wlmi, je to to iste ,musis na nete najst set fsb soft a s tym ho nataktujes ,ale neivem menit zvlast frekvenciu FSB a zvlast pamati ,takze ta budu obmedzovat v taktovfani pamate, ale tych 20-30% hore este prilozis, zadaj do googlu toto:
set fsb aspire a tam ich najde viac, niektore ti nepojdu ale niektore hej, vela zdaru, inac ja som mal ACER a uz nikdy v zivote, strasny srot, som sa sklamal brutalne, ach aceri su take pisacie stroje, na prenasanie to vobec nieje stavane ,uboha znacka, dufam ,ze sa ti za 5 mesiacov nepokasle 4 krat ako mne!! Fakt ti prajem vela stastia
set fsb aspire a tam ich najde viac, niektore ti nepojdu ale niektore hej, vela zdaru, inac ja som mal ACER a uz nikdy v zivote, strasny srot, som sa sklamal brutalne, ach aceri su take pisacie stroje, na prenasanie to vobec nieje stavane ,uboha znacka, dufam ,ze sa ti za 5 mesiacov nepokasle 4 krat ako mne!! Fakt ti prajem vela stastia
:p
hehe. acer=srot Ja viem - moj bol uz 2x v servise (nefunkcny medzernik a vyhorena suciastka na doske..) a to behom par mesiacov. A diky za radu - skusim to pohladat..
EDIT: Jo - nasiel som "SetFSBu_Acer1694WLMi" a da mi to max. 2200 MHz (15 * 146.7), ale to staci diky
EDIT2: teraz stabilne na 2400 MHz (15*160) - ja som predtym nechtiac vypol ventilator a cudoval sa ze to neda viac.. :p
EDIT: Jo - nasiel som "SetFSBu_Acer1694WLMi" a da mi to max. 2200 MHz (15 * 146.7), ale to staci diky
EDIT2: teraz stabilne na 2400 MHz (15*160) - ja som predtym nechtiac vypol ventilator a cudoval sa ze to neda viac.. :p