Kupa android smartfonu
Kupa android smartfonu
Zdravim. Rozhodol som sa ze v blizkej dobe budem kupovat novy mobil. Ako z nazvu topicu vyplyva, telefon musi mat android OS. Cenovy strop som si urcil ze bud sa rozhodnem investovat 250€ +- alebo priplatim okolo tych 350€ +-
-ako adept pri cenovke 250€, mi asi najviac sadol Xiaomi Mi2s ktory je momentalne na ibuygou za 210€ + posta ... ten telefon mi vyhovuje aj co sa tyka HW vybavy, velkost mi je jedno ci 4,3 alebo vyssia (som zvyknuty aj na 5"), MIUI je vraj krasne plynule no bojim sa ze telefon bude mat nejake neduhy, na miui.cz som cital ze niektori ludia mali problem s kvalitou hovoru a pod., dalsia vec co ma tam odstrasuje je 1 r. zaruka no to beriem tak ze ked sa s mobilom nic nestalo hned po doruceni, nemalo by sa stat ani po roku
-pri cenovke 350€ som sa obhliazal hlavne po Nexus 5, vsetko mi tam krasne sedi az na jednu vec a tou je BATERKA, po forach som sa docital ze ma problem vydrzat od nabitia 12 hod pracovnej zataze, pozadoval by som od neho aby vydrzal od plneho nabitia od rana 6:00 do vecera 20:00 na jedno nabitie pri pouzivani ze v skole, popripade v meste budem na WIFI, pocas dna sledovany chat, fb a tak ... a mozno ojedinele nejaka hra, jas nemam problem stiahnut na 50%, len proste potrebujem vediet ci mi telefon pri danom pouzivani aky som popisal vydrzi tych 12 hodin na jedno nabitie
Dalej v tejto cenovej hladine sa mi pozdava este LG G2 ktora stoji 390E a ma od Nexusu lepsiu baterku a fotak, ten fotak ma az tak netankuje ale baterka ano, no keby Nexus 5 vydrzal to co pozadujem tak neriesim a idem do nexusu uz len kvoli SW updatom a cistemu androidu ktory je pre mna velke +
Este aby som nezabudol podotknut ze za 320€ tu je aj Xiaomi Mi3, co je super masina, no tam je otazne to co aj pri Mi2s a konkretne narazam na zaruku.
Akekolvek Vase postrehy su vitane a rad si necham poradit, no vo vybere by som sa najradsej orientoval v okruhu zariadeni Xiaomi Mi2s/Mi3 a Nexus 5/LG G2.
-ako adept pri cenovke 250€, mi asi najviac sadol Xiaomi Mi2s ktory je momentalne na ibuygou za 210€ + posta ... ten telefon mi vyhovuje aj co sa tyka HW vybavy, velkost mi je jedno ci 4,3 alebo vyssia (som zvyknuty aj na 5"), MIUI je vraj krasne plynule no bojim sa ze telefon bude mat nejake neduhy, na miui.cz som cital ze niektori ludia mali problem s kvalitou hovoru a pod., dalsia vec co ma tam odstrasuje je 1 r. zaruka no to beriem tak ze ked sa s mobilom nic nestalo hned po doruceni, nemalo by sa stat ani po roku
-pri cenovke 350€ som sa obhliazal hlavne po Nexus 5, vsetko mi tam krasne sedi az na jednu vec a tou je BATERKA, po forach som sa docital ze ma problem vydrzat od nabitia 12 hod pracovnej zataze, pozadoval by som od neho aby vydrzal od plneho nabitia od rana 6:00 do vecera 20:00 na jedno nabitie pri pouzivani ze v skole, popripade v meste budem na WIFI, pocas dna sledovany chat, fb a tak ... a mozno ojedinele nejaka hra, jas nemam problem stiahnut na 50%, len proste potrebujem vediet ci mi telefon pri danom pouzivani aky som popisal vydrzi tych 12 hodin na jedno nabitie
Dalej v tejto cenovej hladine sa mi pozdava este LG G2 ktora stoji 390E a ma od Nexusu lepsiu baterku a fotak, ten fotak ma az tak netankuje ale baterka ano, no keby Nexus 5 vydrzal to co pozadujem tak neriesim a idem do nexusu uz len kvoli SW updatom a cistemu androidu ktory je pre mna velke +
Este aby som nezabudol podotknut ze za 320€ tu je aj Xiaomi Mi3, co je super masina, no tam je otazne to co aj pri Mi2s a konkretne narazam na zaruku.
Akekolvek Vase postrehy su vitane a rad si necham poradit, no vo vybere by som sa najradsej orientoval v okruhu zariadeni Xiaomi Mi2s/Mi3 a Nexus 5/LG G2.
Spoiler: ukázať
Re: Kupa android smartfonu
Mam nexus a ta baterka je na hranici toho co pises. Inac je to fajn mobil, ale vyuzivam ho len na net a telefonovanie a sms . S baterkou sa da vydrzat aj 2 dni podla toho co robis, ale aj za 5 hod.
(Este v 12. mesiaci stal 450 a teraz stoji uz 350 o rok uz zadarmo bude)
(Este v 12. mesiaci stal 450 a teraz stoji uz 350 o rok uz zadarmo bude)
.
Takze keby sme to brali tak, ze Nexus by som vyuzival v priebehu dna tak ze by som: rano by som ho naplno nabil a v skole by som ho vyuzival len zriedkavo na okontrolovanie FB, emailu a pod. cez WIFI, potom by sa WIFI vyplo a tak nejak, potom klasicky telefonaty + SMS a ten jas displeja by som teda znizil ... dalo by sa dakto vydrzat od rana do vecera ? Mobilny internet by som v mobile nemal aktivovany takze ako som pisal len WIFI. Zvladol by takto popisany den ?
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
to čo píšeš ten nexus musí hravo zvladnuť ja mám xperiu arc s a toto by zvládla a ostalo by mi tak 45% 40% baterky na večer . a to si myslím že tento môj dedek už ma baterku podpriemernú .
Tak v to dufam, popripade sa da ten telefon vratit bez udania dovodu do 7 dni, ale tak dufam ze k tomu by nedoslo. V porovnani s G2kou mi pride nezmyselne priplacat 40€ za G2, jedine co ma tam laka je ta lepsia vydrz baterky no ja si dost potrpim na verzii androidu a to je pri Nexuse velke lakadlo. Po vydani 4.4 na G2 sa moze stat ze sa LG vybodne na SW podporu pre G2 a takto dopadnut nechcem, nehovoriac o tom ze G2 nema az tak velku podporu komunity na XDA ako nexus zariadenia. Potom mi tu este celkom pekne moce hlavu to spominane Xiaomi Mi3 ktore je dostupne za 320€ + posta
Možno by nebolo odveci kuknúť ešte na HTC One (da sa kúpiť aj z druhej ruky v záruke za dobrý peniaz je to super telefon sám som ho tak kupoval )
MB: GA-AMD X570 UD; CPU: AMD Ryzen 7 3700X; GPU: MSI RTX 2070 Ventus GP ; RAM: Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 3600MHz CL17; HDD:Samsung 970 EVO PLUS 500GB SSD-M.2, Hitachi 1,5TB, WD AV-GP RS - 2TB; PSU: EVGA SuperNOVA 550W G3; DVD-RAM: LG GH24NS; CASE: Fractal DEFINE R4 Black Pearl; LCD: 27" Benq GW2765HT; Myš: A4Tech Bloody V7; Keyboard: MS SideWinder X6; OS: W10 64bit Home
Tiez som po nom pozeral, no len neviem ci by ma netankovalo keby chcem dat za mobil 320€ ze by tam bol "len" snapdragon 600. Co pozeram po bazosi tak je to tam tak za 320€ pouzivany a dost by mi vadilo keby na nom bola nejaka odrenina alebo tak, proste ide o to ze za priplatok 30€ mam Nexus 5 ktory ma cisty a vzdy najnovsi android a vykonnejsi HW. Len ma pri N5 dost napina ta bateria, teda ak by som mal istotu ze to vydrzi to ako chcem tak nemam problem.
Tak ja by som bral asi ten Nexus , vykon to ma a pri tom vykone ze to zerie baterku je normalne , kazdopadne na to su nabijacky ked sa ti baterka vybije ... ja som to casto robil tak ze akykolvek mobil som mal tak som dal cez noc nabit a netrapila ma baterka nikdy , teraz som to poriesil tak ze na noc mobil vypnem a zapne sa spolu s budikom a baterka vydrzi o polovicu viac
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Osobne mam Huawei P6 a nestazujem si. Celkom podareny smartfon
Zas dost lakava je aj G2. Dizajn sa mi pozdava viac ako u Nexusu, UI je vraj pekne odladene a baterku to ma nadpriemernu na dnesne pomery. Otazna je SW podpora po update na kitkat
Kyselinka: aj po tom som sa obzeral, no v CPU divizii verim snapdragonu ale ten P6 ma rozhodne krasny dizajn, keby tam dali lepsi CPU tak je to skvost
Kyselinka: aj po tom som sa obzeral, no v CPU divizii verim snapdragonu ale ten P6 ma rozhodne krasny dizajn, keby tam dali lepsi CPU tak je to skvost
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
No do tohoto moc nevidim, co sa tyka CPU, nikde nepocitujem, ze by ma obmedzoval. Ja som si kupoval telefon na telefonovanie, chat, mail, obcasne browsovanie, okamzitu odozvu a celkovu rychlost systemu a toto splna do bodky...dalsie plus je, ze je to elegan, cize nic pre deti
Naposledy upravil/-a Kyselinka v Po 10. Mar, 2014, 22:15, upravené celkom 1 krát.
CPU je 40nm , spotreba ?
Je tam spominana vyssia teplota a pazravost, ale tusim to sa prejavuje pri narocnych hrach. Pri beznom pouzivani a tak ako spomenul Kyselinka by to nemalo byt nijake obmedzenie.