anoScorp napísal:ono to ide taktit na intel zakladovke?
Intel Next Generation : Conroe, Yonah & Merom
conroe je genialny, len je na fore moc zelenych, co si nechcu pripustit, ze conroe na 3GHz je o desiatky percent rychlejsi ako ich opteron na 3GHz a ich milovanej DFI za nehorazne peniaze,hlavne ze to svieti :blind:lordmato napísal:do certa.....
vdaka tejto diskusii zacinam aj ja pochybovat o genialite conroe...
-ano priznavam asi som sa namotal na hype okolo toho:-)
Me like Pentium
Pocuvaj... tak ako nie je dobry extrem do jednej strany (strana AMD) tak isto nie je dobry extrem na druhu stranu (Intel)Scorp napísal: conroe je genialny, len je na fore moc zelenych, co si nechcu pripustit, ze conroe na 3GHz je o desiatky percent rychlejsi ako ich opteron na 3GHz a ich milovanej DFI za nehorazne peniaze,hlavne ze to svieti :blind:
btw... mal si dakedy DFI LP UT nF4 v rukach (resp v kompe)? ... tak nehovor ze ide iba o svetialka... :roll:
Conroe ma dost velke sance vratit Intel opat medzi masy a pomoct Intelu vratit AMD uder podobny ako ked prisiel A64...
Tiez nie je velmi rozumne porovnavat A64 (alebo Opteron) a Conroe... to su proste hrusky s jablkami takze nejake hadky Intel vs AMD budu moze az po vydani architektury K8L... len tolko som xcel... nemohol som uz proste odolat...
V kazdom pripade Conroe vyzera byt celkom dobre CPU...
ano a je to o nervy, je pekne mat v biose tolko moznosti, dokonca aj take drobnosti ako tie predlzene jumpery k nej su skvela vec, ale ak si mozem vybrat z x deliciek a z toho jedina funguje, dakujem, ja na amd nervy nemamkOsTi napísal:Pocuvaj... tak ako nie je dobry extrem do jednej strany (strana AMD) tak isto nie je dobry extrem na druhu stranu (Intel)Scorp napísal: conroe je genialny, len je na fore moc zelenych, co si nechcu pripustit, ze conroe na 3GHz je o desiatky percent rychlejsi ako ich opteron na 3GHz a ich milovanej DFI za nehorazne peniaze,hlavne ze to svieti :blind:
btw... mal si dakedy DFI LP UT nF4 v rukach (resp v kompe)? ... tak nehovor ze ide iba o svetialka... :roll: ...
kym sa amd spamata a okopiruje conroe + premenuje vsetky vychytavky podla seba, bude intel pri svojej dalsej architekture, musim najst ten krasny obrazok kde to bolo tak pekne nakreslene
//
Me like Pentium
- Jefry
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Amd ma eso v rukave Bude to extremne rychle Fxko ktore na svojej frekvencii prekona najrychlejsie taktovane conroe.
Finta je v tom ze pokial budu oba procesory nepretaktovane Amd bude vykonnejsie, aj ked to fxko uz dalej moc pretaktovat nepojde pretoze to bude max unosna frekvencia ktoru dokaze amd vyrabat na sucastnej technologii vo velkom.
Amd opet vyhra. Po pretaktovani to uz take vesele nebude. Conroe si vitaztvo vezme spat. 8) a Vysledok Je to fifty/fifty
Pre bezneho zakaznika bude napokon intel lepsia volba no v TOP segmente bude jasna vyhra patrit AMD.
Neoverena sprava od zdroja ktory nemozem zverejnit.
Finta je v tom ze pokial budu oba procesory nepretaktovane Amd bude vykonnejsie, aj ked to fxko uz dalej moc pretaktovat nepojde pretoze to bude max unosna frekvencia ktoru dokaze amd vyrabat na sucastnej technologii vo velkom.
Amd opet vyhra. Po pretaktovani to uz take vesele nebude. Conroe si vitaztvo vezme spat. 8) a Vysledok Je to fifty/fifty
Pre bezneho zakaznika bude napokon intel lepsia volba no v TOP segmente bude jasna vyhra patrit AMD.
Neoverena sprava od zdroja ktory nemozem zverejnit.
Komp
pochybujem ,ze by Intel uz v roku 2008-2010 predstavil novu architekturu ... to je prislis nehospodarne aj pre giganta ako je Intel.
Core tu bude dlhsie.
BTW odpovedt zo strany AMD na Conroe tu uz je , necitate spravy ?
4x4 sa vola carovne slovo.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=67
a cely clanok :
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2768
Zatial nebude nic ako 4GHz FX-ko , to je proste nerealne v 90nm ...
a este ack co pisal kOsTi ohlade fanboyov
Core tu bude dlhsie.
BTW odpovedt zo strany AMD na Conroe tu uz je , necitate spravy ?
4x4 sa vola carovne slovo.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=67
a cely clanok :
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2768
Zatial nebude nic ako 4GHz FX-ko , to je proste nerealne v 90nm ...
Conroe tu oficialne este nie je :obeardie napísal:vzdy sa porovnava to, co je na trhu v rovnakom case
a este ack co pisal kOsTi ohlade fanboyov
s pozdravom, crux.
Scorp ty si ostan radsej pri Gigabyte ci co to mas...takych DFI nepotrebuje, aby mala zbytocne reklamacie, zapni si dymamicke pretaktovanie a budes spokojny aky mas skvely Intel procesor, a mi ubohy AMDckari sa musime trapit s nastavovanim x poloziek v biose
AMD Ryzen 7 7800X3D+ARCTIC Liquid Freezer II 360, ASUS ROG STRIX B650E-E, Kingston FURY 64GB 6000 MHz CL36, XFX MERC 310 Radeon RX 7900XTX, KINGSTON KC3000 NVMe 2TB + Samsung 970 EVO 500GB + KINGSTON SATA 480GB, Fractal Meshify 2, EVGA 1000W GQ, GIGABYTE AORUS FI32Q
s 90nm vyrobnym procesorom 3.6Ghz FXko nebude , nerealne....
a Dalej velky odoberatelia (OEM) a tak , nemaju radi ak sa meni roundmap zo dna na den . 3.6GHz FXko nebolo planovane a je len na AMD ci si chce udrzat povest "decka na pieskovisku" alebo si vybuduje image vazenej firmy .
- ak sa chces stavit prosim ....
a Dalej velky odoberatelia (OEM) a tak , nemaju radi ak sa meni roundmap zo dna na den . 3.6GHz FXko nebolo planovane a je len na AMD ci si chce udrzat povest "decka na pieskovisku" alebo si vybuduje image vazenej firmy .
- ak sa chces stavit prosim ....
s pozdravom, crux.