>> Vzal som HD 7970, nakonfiguroval jeden 3D stress test podla ich odporúčaní (tj aby Draw calls vykonával len jeden thread)
>> a jadro #0 výkone 11,87Mflops vedelo tú grafiku naplno vykŕmiť, pričom jadro #0 dosahovalo vyťaženie 90-100 percent
>> grafika bola stále na full. Podtaktovanie grafiky zároveň znižovalo vyťaženie nultého jadra.
to znamena ze v DANOM KONKRETNOM TESTE co si spravil, pre uplne presne tie operacie ktore si vykonaval... nahod tam nejake ine operacie a konkretne instrukcie, zataz tie graficke jadra niecim odlisnym (cojaviem to co robi Quadro karty Quadro kartami, simulacie v CAM/CAD/CAE/3D veciach) a vysledok bude uplne odlisny.
Spravne ? Alebo snad chces povedat ze si v tvojom teste spravil vsetky mozne kombinacie, variacie a permutacie zatazenia grafickej karty ? Ze si otestoval vsetky najvykonnejsie karty alebo snad len jednu jedinu konkretnu ktora ma isty pocet jadier s nejakym vykonom, frekvenciou, priepustnostou a latenciami - proste nejake konkretne technicke danosti ? Ved si prepana len pozri ze kazda HW sajta co testuje akekolvek karty tam ma kludne cez desat hier a v kazdej z nich dosahuje dana karta uplne odlisne vysledky, raz je to 100fps, raz 25fps, raz 200fps...
Nemozes to robit takto, proste nemozes. Nemozes prehlasit nejaky konkretny test co si spravil (ktory samozrejme absolutne nic nema spolocne s TYPICKYMI desktopovymi operaciami teda nech je to Word, Excel, Firefox, Internet Explorer, Winrar/Winzip, Photoshop, Premiere, a pokracujuc hrami ktore ani neviem ako sa volaju lebo nie som gamer) za meritko a vypovedajucu hodnotu cohokolvek. Okrem ineho, tvoj test neukazuje nic o vykone procesora, jeho jadier a stovke inych kvantifikovatelnych veci ktore s procesorom suvisia - tvoj test je sialene ovplyvneny priepustnostou zbernice na ktoru mas kartu zavesenu, ked uz nic ine (pozri rozdiel medzi pci-e a pci-e verzia 3.0 v priepustnosti, to sa budes cudovat). A to som este nezacal o Oracloch, Sapoch, SQL serveroch, Exchangeoch (to je sklonovanie tfuj) and company... co mi je platna akakolvek 3xTitan grafika pre Oracle ? A chces snad tvrdit ze nebude rozdiel vykonu medzi niecim AMD a niecim Intel ? Ked das 2x 16jadro AMD proti 1x 4jadru Intel, chces mi povedat ze AMD nevyhra lebo bude "brzdene grafikou" ?
Nic take ako ZLADENIE vykonu cpu a gpu neexistuje. CPU aj GPU dokazu vykonavat tisice rozlicnych operacii a o ziadnom zladeni proste hovorit nemozes, to je uplne scestne.
>> V praxi mi vyšlo že výkonnejší CPU než mám by bol brzdený grafikou, a to sa bavíme o 7 rokov starom Xeone na báze Core 2.
co je toto za hovadinu ? Chces mi povedat ze tvoj 7rocny procesor akejkolvek znacky dokaze narabat s Photoshopom rovnako rychlo ako 4.5GHz hazwell co mam pod stolom ? No pod, to sa sialene rad presvedcim. Ze skompresujes alebo rozkompresujes rovnako rychlo ten dvestogigovy privatny archiv co mam ? Prines si tisic eur, stavime sa. Moja tisicovka uz je na stoliku a caka na teba. Ale nerataj ze odomna pojdes s dvomi tisickami, to by si bol skaredo sklamany.
V praxi ti vyslo, sefe, ze tvoj cpu ZREJME nevie grafickej karte poslat viac konkretnych operacii ako teraz posielas. Preco zrejme ? Keby si mal vykonnejsi CPU, mozno by si dokazal poslat viac pri rovnakom zatazeni. Dam ti uplne presne konkretny priklad : pentium iv 1,7GHz, linux 32bit, sietovka Intel Pro/1000. Dve masiny proti sebe krizenym kablom. Realna prenosova rychlost v syntetickom teste 991Mbit/s, vytazenie vysielajuceho CPU 98%, prijimacie CPU okolo 50%. Ked vymenis smer toku dat, zatazenia cpu su rovnake akurat na inej masine. Mnozstvo RAM nepodstatne, nabootovany kernel a test maju okolo 90MB takze s prstom v riti s prehladom. Ziadnu rychlejsiu kartu tam nedas lebo masina ma len PCI zbernicu cize napriklad 10Gbit/s ethernet pripadne 40Gbit/s InfiniBand tam nezapojis. Ten isty test, Ivy Bridge 4.3GHz, novsi typ sietovych kariet ale tiez gigabitky, 991Mbit/s, neuveris tomu ale 96% vytazenie vysielajuceho CPU.
Kontrolna otazka : kde udelali soudruzi chybu ? Hned ti poviem : nikde. Taka je natura toho testu.
A teraz sleduj totok : Ivy Bridge masina, 10Gbit/s ethernet, otestovana realna priepustnost 8.4Gbit/s medzi tymi istymi masinami na tcp/ip streame. Zatazenie vysielajuceho cpu ? Tipni si ! Spravne, 97%...
A teraz bud mudry. Ak chces, prezradim ti aj vysledok 40Gbitoveho Infinibandu ale z toho budes mat blato v trenkach
ano, samozrejme ze 98% zatazenie cpu.
Tak fčul buc múdry...
Pre tvoje info, pri prenose dat cez paralelny alebo seriovy port mas tiez vyuzitie CPU 100% a to ani nemusim vediet ake konkretne CPU mas. Sranda ze ? V tomto pripade je to ale sposobene niecim inym ako pri teste sietovej priepustnosti co som popisal. Ale to je jedno.
>> Ja osobne ak by som mal možnosť navrhovať procesor a GPU istého výkonu, tak by som ich výkony zladil.
"navrhnes" absolutne maximum co dosiahnes [ehm teda ked mas konkurenciu co ta dokaze predbehnut]. Nezabudni na napajanie, skoncentrovanie obrovskeho kvanta amperov cez titerne polmilimetrove čiaročky na plosnom spoji, generovanom teple a jeho odvode... a to sme zase este nezacali z navrharskej stranky. Co si myslis ze by ÁeMDé alebo Nvýdjá nenatrepali desattisic sucasnych jadier co maju namiesto tych par stoviek co dokazu ? Ze by nechceli aby tie jadra ficali nie s vypatim vsetkych sil na 1100MHz ako idu dnes ale povedzme na troch giga ? Samozrejme ze by to chceli, ale ich nepustia elektrina a teplo plus by sa k tomu pridala obmedzena skalovatelnost kvoli latenciam a priepustnosti pamatoveho subsystemu (zisti si co je NUMA a s akymi problemami bojuje a to je slaby cajicek pri porovnani s grafikou). A ked by si uz uplne skoncil tak by si mal cenovku ze 90.000 eur za kartu, kde je tvoj trh a odbyt ? Naco taku kartu postavit ked to proste nie je realne technicky a obchodne ?
Uz len keby absolutne nic nezmenili, len tu kartu ktoru mas teraz zastrcenu keby dokazali pustit na 3000MHz, myslis ze by to nepomohlo ? Ze by si nemal viac megaflops v linxe ? Jasne ze by si mal, ale tie cipy proste nevedia chodit viac ako tych 1200MHz co maju dnes maximalne maximum !!!! A potom by k tomu mohli zladit FX10030 ktoru by jednoducho nataktovali na 9GHz aby boli rychlejsi ako Intel - znie to tak jednoducho, co ?
No nic, mam dojem ze tu bijeme mrtveho kona dokola a dokola.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.