"az na tie posrate TLC"...

Ze sa netreba bat zivotnosti ? Jasne... v pohode, 100TB tie disky snad realne zapisu kazdy - i ked to nie je garantovane - a tolko skoro ziadny domaci uzivatel nepotrebuje. Nikto ta nestrasi ze po 10 gigabajtoch bude po nich. To nikto z nas nepovedal a ani nechcel. Teraz neriesime ze vela SSD sa pokazilo pred dovrsenim 100TB zapisu, to boli ine dovody a statistika, je uplne jedno aky to bol vyrobca. Aj intelacke s3700 uz som videl pokazene a to boli trosicku za ine peniaze.
Supercena M500/M550 a moralny bonus MLC je dovod preco tie disky pojdu ako teple rozky. Kto chce, nech si kludne nadalej kupi 840evo. Ja ked si mam vybrat, bude to M500 z dovodov velakrat spomenutych. V case pisania hentoho prispevku bol druhy najlacnejsi 250GB SSD v cenovke okolo 180eur, 840evo bolo za 135. Presne ako tu v tejto teme uz zaznelo... a dnes sa karta obratila z cenoveho hladiska. Kvalitnejsie pamatove cipy su k tomu naozaj bonus. Ale preco nie ? Mam si vybrat vec ktora je drahsia a potencialne/statisticky menej spolahliva ? To by bolo cudne, aspon u mna.
Facebook... fotky su ulozene na beznych mechanickych diskoch, inak je cely obsah zapisany na FusionIO pci-e kartach. Kedze Facebook robi daleko viac ako 10% obratu Fusionu, musia byt spomenuti v ich vyrocnej sprave podla americkych zakonov (to mam od jedneho velmi sikovneho SSD uja z Fusionu - cloveka ktory tie disky navrhuje).
Co sa tyka linkovaneho testu ceskeho autora (inak klobuk dole), spravne zaznelo ze treba rozlisovat medzi 840, 840evo a 840pro.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.