Chladic ma ventilator s rucnou regulaciou otacok potenciometrom. Najnizsie nastavitelne otacky pri pripojeni na 12V su 1300rpm, no aj tak sa mi zdal dost pocutelny.
Vyriesil som to zapojenim na 7V a zregulovanim na 800rpm.
Dalsia vec ktora ma zaujala, je medena zakladna chladica.
Nieje prave dokonale vylestena do zrkadloveho lesku, no je na pohlad rovna a na dotyk hladka.

Skusil som teda zakladnu trocha prebrusit - vylapovat.
Zaval som brusnym papierom hrubky zrn 800, nakolko je zakladna uz pomerne hladka, netrebalo hrubsie zrna.

Na fotke po chvile brusenia na rovnom podklade - skle - vidno, ze zakladne predsalen nieje taka rovna ako by mohla byt - urcite casti su obrusene, no stred a okraje sa brusneho papiera este nedotkli.
Na dalsich dvoch fotkach je chladic po dokonceni brusenia 800-kou papierom - nedobrusoval som uplne, vidno ze okraje su stale nebrusene, no nakolko sa tie nebudu dotykat IHS procesora, nechal som ich tak.

Na dalsich fotkach je chladic po dobruseni 1500-kou papierom a vycisteni pastou Silichrom.

...nieje to sice povrch ala Noctua, ale lepsie ako bolo. Zmenu teplot som zatial nemeral (pouzita pasta este "nezahorela" a je dnes aj pomerne teplo

A teraz moja otazka na majitelov Big Typhoon-a: Pri urcitych otackach (nad 800-900rpm) zacne ventilator vibrovat, resp. zacne byt hlucny este skor ako sa prejavi hluk toku vzduchu cez rebra. Chcem sa teda spytat, ci staci dokupit antivibracnu podlozku, alebo radsej novy ventilator - ak ano, aky?