TT Big Typhoon - upravy a skusenosti
TT Big Typhoon - upravy a skusenosti
Prednedavnom som si kupil Thermaltake Big Typhoon VX. Vybral som si ho hlavne kvoli vyske (vlezie mi do bedne bez problemov) a kvoli orientacii ventilatora (mam perforovanu skrinku - vzduch nasava v podstate priamo zvonka).
Chladic ma ventilator s rucnou regulaciou otacok potenciometrom. Najnizsie nastavitelne otacky pri pripojeni na 12V su 1300rpm, no aj tak sa mi zdal dost pocutelny.
Vyriesil som to zapojenim na 7V a zregulovanim na 800rpm.
Dalsia vec ktora ma zaujala, je medena zakladna chladica.
Nieje prave dokonale vylestena do zrkadloveho lesku, no je na pohlad rovna a na dotyk hladka.
Skusil som teda zakladnu trocha prebrusit - vylapovat.
Zaval som brusnym papierom hrubky zrn 800, nakolko je zakladna uz pomerne hladka, netrebalo hrubsie zrna.
Na fotke po chvile brusenia na rovnom podklade - skle - vidno, ze zakladne predsalen nieje taka rovna ako by mohla byt - urcite casti su obrusene, no stred a okraje sa brusneho papiera este nedotkli.
Na dalsich dvoch fotkach je chladic po dokonceni brusenia 800-kou papierom - nedobrusoval som uplne, vidno ze okraje su stale nebrusene, no nakolko sa tie nebudu dotykat IHS procesora, nechal som ich tak.
Na dalsich fotkach je chladic po dobruseni 1500-kou papierom a vycisteni pastou Silichrom.
...nieje to sice povrch ala Noctua, ale lepsie ako bolo. Zmenu teplot som zatial nemeral (pouzita pasta este "nezahorela" a je dnes aj pomerne teplo )
A teraz moja otazka na majitelov Big Typhoon-a: Pri urcitych otackach (nad 800-900rpm) zacne ventilator vibrovat, resp. zacne byt hlucny este skor ako sa prejavi hluk toku vzduchu cez rebra. Chcem sa teda spytat, ci staci dokupit antivibracnu podlozku, alebo radsej novy ventilator - ak ano, aky?
Chladic ma ventilator s rucnou regulaciou otacok potenciometrom. Najnizsie nastavitelne otacky pri pripojeni na 12V su 1300rpm, no aj tak sa mi zdal dost pocutelny.
Vyriesil som to zapojenim na 7V a zregulovanim na 800rpm.
Dalsia vec ktora ma zaujala, je medena zakladna chladica.
Nieje prave dokonale vylestena do zrkadloveho lesku, no je na pohlad rovna a na dotyk hladka.
Skusil som teda zakladnu trocha prebrusit - vylapovat.
Zaval som brusnym papierom hrubky zrn 800, nakolko je zakladna uz pomerne hladka, netrebalo hrubsie zrna.
Na fotke po chvile brusenia na rovnom podklade - skle - vidno, ze zakladne predsalen nieje taka rovna ako by mohla byt - urcite casti su obrusene, no stred a okraje sa brusneho papiera este nedotkli.
Na dalsich dvoch fotkach je chladic po dokonceni brusenia 800-kou papierom - nedobrusoval som uplne, vidno ze okraje su stale nebrusene, no nakolko sa tie nebudu dotykat IHS procesora, nechal som ich tak.
Na dalsich fotkach je chladic po dobruseni 1500-kou papierom a vycisteni pastou Silichrom.
...nieje to sice povrch ala Noctua, ale lepsie ako bolo. Zmenu teplot som zatial nemeral (pouzita pasta este "nezahorela" a je dnes aj pomerne teplo )
A teraz moja otazka na majitelov Big Typhoon-a: Pri urcitych otackach (nad 800-900rpm) zacne ventilator vibrovat, resp. zacne byt hlucny este skor ako sa prejavi hluk toku vzduchu cez rebra. Chcem sa teda spytat, ci staci dokupit antivibracnu podlozku, alebo radsej novy ventilator - ak ano, aky?
- pepe-flash
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 04. Dec, 2004, 14:00
Tvoj problem by som videl na totalnu narocnost, tiez som niecim takym presiel Vetrak som drzal na max 800rpm a bol som spokojny. Mozno ale zavisi od vetraku, skus taky ako mam v popise, resp su tam obrazky.
NB 12cm upraveny na 800rpm je viac ako slusny, v pohode dal aj viac rpm a nesposoboval ziadne vibrovanie. Dodnes mi jedna 12ka ostala v chieftecu ako outake.
NB 12cm upraveny na 800rpm je viac ako slusny, v pohode dal aj viac rpm a nesposoboval ziadne vibrovanie. Dodnes mi jedna 12ka ostala v chieftecu ako outake.
sentimentálna spomienka - valid cpu
tvoja verzia ma o dost lepsi ventilator (Hong Sheng) - v podstate rovnaky ventilator ako oranzove Nexusy. VX uz ma Everflow ventilator, co sa prejavi prave tymi vibraciami a obcasnym praskanim pri 1000< otackach, ma velmi krehke lopatky. tiez by som menil za iny vetrak.pepe-flash napísal:Ja mam doma starsiu verziu (bez VX), a naprosta spokojnost, je uplne tichy.
inak fajn pracicka na lapovani.
- pepe-flash
- Používateľ
- pepe-flash
- Používateľ
- pepe-flash
- Používateľ
kup si smirgel 800 potom nejaku 1200-1500
s tym to prebrus a potom je brusna pasta na kovy lestiaca