technicky nie, ale nepredpokladam ze [pri kvalitnom analogovom vystupe z toho notebooka!] uvidis nejaky markantny rozdiel. Vsetko zavisi hlavne od kvality toho analog vystupu co mas na notebooku, hlavne od kvality tzv. RAMDAC prevodnika a jeho samplovacej frekvencie. RAMDAC prevadza, ako jeho nazov hovori, udaje z grafickej pamate RAM na analogovy signal [DAC= digital to analog converter]. Cize vlastne RAMDAC prevodnik "vytvara" analogovy signal na vystupe VGA D-SUB konektora a poviem ti, ze moj terajsi notebook hp nc6510b je to najhnusnejsie co som kedy mal moznost vidiet. Uplny otras. Low-cost by bolo luxusne pomenovanie pre ten zgrc co to produkuje...
edit : ja osobne som tu pred rokom zalozil temu ci je viditelny rozdiel na 24" LCD pri analogovom d-sub a digitalnom DVI pripojeni. Nedospeli sme vtedy k nejakemu jednoznacnemu vysledku a povedali sme si ze mame zopar kamaratov grafikov ktori ficia analog a nestazuju sa.
Kajfun, vidno ze sa rozumies ale nebudem to komentovat, lebo ja tomu nerozumiem mne staci ze to bude super obraz.
Takze pomaly sa blizime ku koncu. Este mi napis ake znacky odporucas, lebo na to som sa uz pytal niekolkokrat, a rad by som poznal tvoj nazor
http://www.datart.sk/katalog/LCD-televi ... 0A656.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a zajtra to môžeš utekať kúpiť, FULL HD, 101cm v danej cenovej relácií maximum. A má to všetky vymoženosti ( štandardy), 4ms odozva, 4xHDMI, VGA in, a USB na prezeranie fotiek a počúvanie mp3jek. Len neviem či to má aj mpeg4 kodek.
Ale asi by som bral tento. a dizajn je tiež pekný.
diky chalani, nezjedol som vsetku mudrost sveta ale nieco som uz preskakal... doporucenie na LCD od speezeera vidim uplne v pohode, velmi slusna cena, fullhd, mohlo by to byt v pohode. Nejdem kukat recenzie na ten telkac lebo to NEMA vyznam - na prezentacie bude urcite uplne perfektny, obrazky budu ako fotky, pismenka z pocitaca budu ostre.
Pozor, ten televizor MUSIS prevadzkovat v jeho prirodzenom rozliseni teda 1920x1080. Akekolvek ine rozlisenie bude interpolovane a nekvalitne. A hlavne ho uz kup a pochval sa ako si spokojny
speezeer, ved tento som pisal tam vyssie pytal som sa ci dobry, nikto nic ALe fajn ze sme sa zhodli.
Kajfun a ostatny, dakujem velmi pekne ze ste mi pomohli s vyberom TV. Moje dalsie kroky budu smerovat do nay len co sa vratim a potom napisem ako som snim spokojny pripadne cvaknem fotoze.
Vsetko dobre
a krasne vianoce
"vidime" sa po novom roku.
Zapojím sa aj ja trošku. V LCD televízoroch a plazmách ešte nie som doma, ale o LCD monitoroch viem jedno:
Cez analog je to HNUS, HNUS, HNUS. Nechápem, prečo sa ešte vlastne robia grafické karty a notebooky s D-SUB konektormi. Veď cez redukciu na DVI sa dá pripojiť aj analóg, keby to bolo nevyhnutné. Ale DVI je fakt krása - čo sa týka grafiky na PC. Filmy vo FullHD už asi stíhať nebude, ale o to tu nejde.
Ak môžem poradiť, treba kúpiť nový notebook s DVI rozhraním. Nie sú až také drahé a rozdiel to je obrovský. Obraz je stabilný, nechveje sa, žiaden šum ... Paráda. Čo sa týka redukcie DVI-HDMI by nemal byť problém, snáď len rýchle scény v akčných filmoch vo FullHD. Nemám to však odskúšané, len som niekde čítal, že DVI to nestíha (veľký dátový tok).
Šťastný majiteľ Panasonic Viera TH 42PX80.
P.S.: Samsung PS50756 priamo zo Samsungu už dávno nie je aktuálny. Nepíšte mi teda, že máte záujem. http://www.vvv.sk
no ja mam LCD 24' 1920x1200(monas) cez d-sub a no problem,ani pri fullHD ,zalezi na tom aky vystup vychytas,vacsina novych monasov tiez nema s analogom problem,v OSD existuje aj polozka "phase"
Naposledy upravil/-a Andre v Pi 31. Okt, 2008, 14:49, upravené celkom 1 krát.
Digital je len digital. Pri analógu musí obraz prejsť DA prevodníkom a potom naspäť AD prevodníkom. A neexistuje žiaden bezstratový (bezšumový) AD prevodník.
Samozrejme, že pri filme to na 2 metre nemáš šancu spoznať, ale spoznáš to na PC monitore, resp. ak LCD použiješ ako prezentačný monitor, kde budú ostré statické prechody medzi čiernou a bielou a pod.
Šťastný majiteľ Panasonic Viera TH 42PX80.
P.S.: Samsung PS50756 priamo zo Samsungu už dávno nie je aktuálny. Nepíšte mi teda, že máte záujem. http://www.vvv.sk