http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... H6XayaLTw8
or
čo si myslíte, sú takéto agresívne reklamy prospešné pre trh ?

Ty chápeš pod "hrubým výpočtovým" výkonom aritmetický výkon a ja zase texelfillrate. Avšak čo ti pomôže teoretické číslo na papiery? Pre hráčov (ktorí sú cieľová skupina videa) je zaujímavý iba výkon v hrách.Mir napísal:Fakty:
2. AMD malo dlhé roky prevahu v hrubom výpočtovom výkone nad Nvidiou. Nvidia má aj v súčastnosti len jeden model (možno dva) ktorý dostupné AMD grafiky v tomto prekonáva, avšak ten je cenovo niekde úplne inde. Bežne dostupné Nvidie sú však výkonom stále dosť slabé.
Tak konečne si otvoril karty, že pracuješ pre AMD.Mir napísal:[..]Ludia s ktorými testujem beta ovládače povrdzujú že frame latency, a input lag sa na poli AMD grafík dramaticky zlepšuje.[..]
"Lepší HW AMD" je len tvoj čisto subjektívny názor. S lepším pomerom cena/výkon u viacerých kariet v prospech AMD sa dá súhlasiť a túto stratégiu musí presadzovať aj v poli CPUs, lebo nemá momentálne najvýkonnejšie grafické karty/CPUs*. Avšak to určite nie je cieľ AMD. Každá spoločnosť chce zarobiť a keď môže drží cenu vysoko. Ak príde konkurencia s niečím lepším je nutné upraviť cenu. Výkon/tranzistor je nepodstatný.Mir napísal:Osobný názor:
AMD má lepší HW než Nvidia, lepší pomer cena/výkon, lepší pomer Výkon/tranzistor. Nvidia má PhysX ktorý je asi tak na 10 percentách všetkých hier...
Nie je to faktický omyl. Rozdiel FPS, pri rovnakej obrazovej kvalite, ktorá sa dá dosiahnuť, je ukazovateľ výkonu v danej hre.Mir napísal:Viac FPS je to čo hráčov zaujíma čo je ale častý faktický omyl. Znížením kvality textúr na úrovni ovládača sa dá dosiahnuť aj 40 percentné navýšenie FPS pri inak rovnakých detailoch. Možno si spomínate ako bola Nvidia kritizovaná za mizernú kvalitu v Crysise 1. podobné triky používa Nvidia dodnes.
1.) Prečo by ťa to malo zaujímať, či to kúpila a ďalej vyvíjala alebo sama vyvinula?Mir napísal:Nvidia väčšinu svojich technologii kupila (PhysX od Ageia, SLI od 3DFX), Ati/AMD ich vyvinulo. To je TEN rozdiel ktorý ma zaujíma...
Nad podobnou reklamou sa môžem akurát zasmiať. A musím priznať, že Never Settle od AMD je veľmi dobrý a úspešný.Mir napísal:Myslím že na podobne agresívnu reklamu konečne nastal čas. Nvidia nieje pod takým tlakom pod akým by mala byť. Jej produkty technologicky zastarávajú, miesto poriadneho vývoja sú vo fáze kedy len pridávajú viac a viac tranzistorov a v tichosti uberajú detaily obrazu. Pravých fanATIkov som už dlho nestretol, o Nvidiotov je ale núdza nieje...
Crux, to myslíš vážne alebo by som to mal brať ako rečnícku otázku ? Veď predsa keď si developer dokáže sám tvoriť technológie a investovať do výskumu, tak to o niečom svedčí nie ? :O čisto môj ekonomický pohľad na túto skutočnosť je neprehliadnuteľný...crux2005 napísal:Mir napísal: 1.) Prečo by ťa to malo zaujímať, či to kúpila a ďalej vyvíjala alebo sama vyvinula?
To nemyslíš vážne.. Nvidia bola vždy lepšia vo výpočtovom výkone. GTX2XX vs 4XXX,9XXX vs 3XXX, 4XX vs 5XX0, 5XX vs 6XXX vždy vyhrala nvidia. Len teraz sa rozhodli orezať jadro a spraviť optimalizácie zamerané na hry a spotrebu.Mir napísal:Fakty:
2. AMD malo dlhé roky prevahu v hrubom výpočtovom výkone nad Nvidiou. Nvidia má aj v súčastnosti len jeden model (možno dva) ktorý dostupné AMD grafiky v tomto prekonáva, avšak ten je cenovo niekde úplne inde. Bežne dostupné Nvidie sú však výkonom stále dosť slabé.